3 prachtige watervallen in Sapa

De meeste mensen die helemaal naar het noorden reizen, komen voor de beroemde rijstvelden van Sapa. Maar deze regio heeft nog veel meer te zien, zoals bergpassen, minderheidsdorpen en de hoogste berg van Vietnam, Fansipan. Een ander leuk ding om te doen is een bezoek aan de watervallen in Sapa. Je kunt ze gemakkelijk combineren met andere bezienswaardigheden, zodat je het in een klein dagje uit kunt maken.

1. Love waterval

Love waterval sapa vietnam

De Love Waterval (Thac Think Yeu) ligt op ongeveer 14 km van het centrum van Sapa. De beek die de waterval voedt, komt rechtstreeks van Fansipan, de hoogste berg van Vietnam. Het stroomt naar beneden en vormt onderaan, precies tussen het bos, een waterval van 10 meter hoog. Om bij de waterval te komen, moet je 30 minuten lopen. Maar een wandeling door het bos en naar de waterval is ook een van de leukste dingen om te doen in Sapa. Maak je geen zorgen, er is een stenen pad en trappen die rechtstreeks naar de waterval leiden. De uitzichten onderweg en door het bos worden steeds mooier.

Omdat de waterval een wandeling van 30 minuten duurt, slaan veel toeristen die naar Sapa komen deze plek over. Er is een goede kans dat je de waterval helemaal voor jezelf hebt. Er is een natuurlijk zwembad onder de waterval waar u een bad kunt nemen. Houd er wel rekening mee dat het water ijskoud kan zijn.

De prachtige ligging midden in de natuur en de minst bezochte plek in dit lijstje, maakt dit de leukste waterval van Sapa.

Een bezoek aan de Love Waterval in Sapa

De Love Waterval ligt 14 km ten westen van de stad, aan de weg van de Tram Ton Pass. Dit is de hoogste bergpas van Vietnam met onderweg mooie uitzichten. Het wordt ten zeerste aanbevolen om de waterval en pass te combineren in een reis van een halve dag.

Om er te komen, kunt u ervoor kiezen om zelf op de motor te rijden. Houd er rekening mee dat autorijden door de bergen van noordelijk Vietnam niet zonder gevaar en niet legaal is zonder een Vietnamees rijbewijs. Maar als je genoeg vertrouwen hebt in je rijvaardigheid, kun je in Sapa een motor huren voor ongeveer 100,00 tot 150.000 VND.

Een veiliger en comfortabeler alternatief is om met de taxi te gaan of een auto met chauffeur te huren voor een halve dag. De prijs zou 500.000 VND moeten zijn. Naast de Love Waterfall en Tram Ton Pass kun je ook de Silver Waterfall bezoeken.

  • Locatie: 4D Highway, San Sa Ho Commune, Sapa District, Lao Cai Province (Locatie op Google Maps)
  • Toegangsprijs: 70.000 VND voor volwassenen en 30.000 voor kinderen
  • Bezoektijd: 1,5 – 2 uur

2. Silver waterval

Silver waterval in Sapa

De Silver-waterval (Thac Bac) is een van de meest bezochte watervallen in Sapa, aangezien het zich langs een van de hoofdwegen bevindt die naar de Tram Ton Pass leiden. Vanaf 200 meter hoogte dondert het via meerdere verdiepingen naar beneden. De ingang van de waterval bevindt zich net aan de kant van de hoofdweg. Je kunt het geluid van de waterval al vanaf de hoofdweg horen. Je kan het niet missen.

Rondom de waterval zijn een paar winkeltjes met eten, drinken en souvenirs. Bij de ingang betaal je 20.000 en loop je in een minuut naar het begin van de watervallen. Er zijn stenen paden rond de basis en trappen die langs de waterval gaan. Onderaan is er een brug die over de beek gaat en halverwege een stalen boogbrug. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht vanaf de watervallen.

In tegenstelling tot de Love-waterval heeft deze waterval in Sapa geen plek om te zwemmen. Er is ook minder bos, maar het heeft een aantal mooie uitzichten over de bergen en rijstvelden beneden.

Een bezoek aan de zilveren waterval in Sapa

De waterval ligt op 15 km van het centrum van Sapa en duurt ongeveer 30 minuten om er te komen. Je kunt een motor huren of met de auto gaan en deze combineren met een bezoek aan de Tram Ton Pass.

  • Locatie: 4D Highway, San Sa Ho Commune, Sapa District, Lao Cai Province (Locatie op Google Maps)
  • Toegangsprijs: 20.000 VND.
  • Bezoektijd: 20 – 30 min

3. Cat Cat-waterval

Cat Cat-waterval

De officiële naam van de Cat Cat-waterval is de Tien Sa-waterval (Thac Tien Sa) en bevindt zich in het Cat Cat Village, op slechts 3 km van Sapa. Het dorp geeft je een indicatie van het minderheidsleven, maar heeft het lokale gevoel verloren en is veranderd in een toeristisch dorp. Het kan hier nog leuk zijn om te wandelen, want de omgeving is prachtig. Er zijn kleine winkeltjes om eten, drinken en handwerk van lokale minderheden te kopen.

Deze waterval in Sapa bevindt zich aan het einde van het dorp, over een brug. De Cat Cat-waterval is omgeven door bomen en de stroom gaat verder in een kleine kloof. Dit maakt het landschap mooi en vredig, ook al maakt het nog steeds deel uit van een grote toeristische trekpleister.

  • Locatie: Cat Cat Village, Sa Pa, Lao Cai (locatie op Google Maps)
  • Toegangsprijs: 25.000 VND (toegang tot het dorp)
  • Bezoektijd: 3 uur (inclusief de wandeling naar Cat Cat en een bezoek aan het dorp)

Een bezoek aan de Cat Cat-waterval in Sapa

Omdat het zo dicht bij Sapa ligt, is de beste manier om er te komen te voet. De route onderweg is leuk, met uitzicht op de beroemde terrasvormige rijstvelden. De wandeling is eigenlijk mooier dan het bezoek aan het dorp en de waterval, aangezien deze plek jaren geleden zijn authenticiteit heeft verloren. Het duurt ongeveer 40 minuten lopen van het stadscentrum (2,5 km). Er zijn ook taxi’s die u naar de ingang van het dorp kunnen brengen.

Beste tijd om de watervallen in Sapa te bezoeken

Zoals bij de meeste watervallen in Vietnam, is de beste tijd om de watervallen in Sapa te bezoeken afhankelijk van het seizoen. Het hele jaar door stroomt er water naar beneden, maar tijdens het regenseizoen en direct na het regenseizoen kun je de watervallen op hun best zien, met het meeste water dat naar beneden dondert. Het regenseizoen in het noorden van Vietnam is van mei tot september. September is ook de beste reistijd in Sapa als je tijdens de oogst de gele en gouden rijstvelden wilt zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.