Ontdek Cat Cat Village bij Sapa

Sapa is een dorpje in het noorden van Vietnam, bekend om zijn prachtige terrasvormige rijstvelden, mooie en gastvrije etnische minderheidsstammen en heeft de hoogste piek in Indochina, de berg Fansipan. Het is ook de belangrijkste trekkingsbasis van Vietnam, die elke dag meer en meer populair wordt. De meeste toeristen zijn niet geïnteresseerd in de stad, maar houden er wel van om de kleine dorpjes die eromheen verspreid liggen te verkennen. Een bijzonder beroemd dorp is Cat Cat Village.

Cat Cat Village ligt aan de voet van de Muong Hoa-vallei, ongeveer drie kilometer van de stad Sapa. Dit dorp ontstond in de 19e eeuw, nadat verschillende etnische H’Mong en Dzao families samenkwamen uit andere bergachtige gebieden in Noord-Vietnam. Ze begonnen met het verbouwen van rijst en maïs in de regio, evenals het weven van stoffen en het maken van handwerk om te overleven

Is dit dorp te toeristisch geworden of nog steeds een bezoek waard?

Van Sapa naar Cat Cat Village

Als je afdaalt naar Cat Cat Village, moet je een van de hoofdstraten in Sapa volgen tot het pad begint. Vanaf hier is de weg naar Cat Cat Village een gemakkelijke en mooie route voor trekking. Het dorp ligt op slechts 20-30 minuten lopen van het centrum van Sapa; en de wandeling door bergen biedt je een prachtig beeld van rijstvelden, of zelfs grazende buffels.

Sapa

Het duurt slechts 5 minuten om er te komen vanuit Sapa stad per taxi of motor.

Een bezoek aan Cat Cat Village

Op een gegeven moment kom je bij kassa voor tickets om Cat Cat Village in te mogen. Dit kost je slechts 25.000 VND (1 USD). Het geld gaat naar lokale families die hun huis hebben geopend, zodat je hun cultuur kunt zien en leren. Bij de ingang krijgt je ook een kaart van het dorp.

Cat Cat village in Sapa

Je kunt een glimp opvangen van de traditionele levensstijl van de bewoners door in de huizen te kijken die open staan ​​voor toeristen. Deze worden tentoonstellingshuizen genoemd en zijn niet een traditionele museum, maar het doel is hetzelfde: het verzamelen en tentoonstellen van materialen van culturele betekenis.

Cat Cat village in Sapa

Al wandelend door het dorp en deel te nemen aan traditionele activiteiten krijg je een idee van het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Je kunt ook traditionele souvenirs en handwerk kopen bij ambachtslieden.

straat van Cat Cat village in Sapa

Terwijl je het pad volgt zie je een aantal waterwielen (of waterraden) aan de kant van de weg. Deze molens worden aangedreven door stromend water. Wanneer je verder loopt zul je zien hoe mensen het stromende water gebruiken.

Waterrad in Cat CatWaterwiel in Cat Cat

Cat Cat waterval

De Cat Cat-waterval is een van de belangrijkste attracties. Je kunt je voeten in het koele water doen als je over de rotsen springt.

Cat Cat waterval

Maïswijn

In Sapa is maïswijn en rijstwijn populair. Om wijn te maken, wordt maïs gedurende lange tijd in heet water gekookt totdat de korrels in de kolf afbreken. Na het afkoelen van de gebroken pitten, worden ze vervolgens gemengd met de gist van “hong my” bomen. Dit fermentatieproces kan tot zes dagen duren. De wijn wordt meestal in gerecyclede waterflessen gegoten en op markten voor goedkope prijzen verkocht. De wijn wordt vaak ‘blij water’ (happy water) genoemd.

Winkels

Aan beide zijden van de weg door Cat Cat liggen winkels. Deze winkels verkopen een scala aan artikelen, van verpakt en vers voedsel, tot handwerk en kleding. Je zult zien hoe vrouwen kleurrijke stukjes brokaat naaien terwijl kinderen spelen met huisdieren of zelfs boerderijdieren die tijdelijk huisdieren zijn.

winkel in Cat Cat village

Hennep, katoen en linnen worden verzameld uit het bos om als materiaal voor deze kleding te dienen, en de zijde van zijderupsen wordt gebruikt voor borduurwerk. De kleuren zijn ook van nature geel van kurkuma (een kruid), zwart van een lokaal blad, rood en bruin van de schil van lokale bladeren en blauw van indigo bladeren. Cat Cat staat bekend om zijn indigo-verftechniek die je kunt zien terwijl je rondloopt.

Veel inwoners van Cat Cat Village zijn ook bedreven in het maken van gouden en zilveren sieraden. Je kunt deze overal in de stad Sapa vinden.

Cat View Hotel

Verwar deze al lang bestaande favoriet niet met de vele “copycats”; dit is het authentieke Cat Cat Hotel. De comfortabele kamers liggen aan de Cat Cat dorpskant van de stad, op een heuvel en bieden een adembenemend uitzicht op de top. Een nieuw geïnstalleerde lift maakt de tocht nog eenvoudiger. Vraag om een ​​kamer met een open haard. De receptie kan tochten en een homestay regelen in lokale minderheidsdorpen.

Cat Cat view hotel

Sin Chai en Ta Phin

Ongeveer 4 km ten noorden van Cat Cat ligt Sin Cha, een andere grote Hmong-nederzetting verspreid langs de weg. Sommige tours naar dit dorp zijn inclusief een overnachting in een homestay, en je hebt ook de kans om wevers aan het werk te zien en naar uitvoeringen van traditionele muziek te luisteren. Verder naar het noorden, ongeveer 10 km van Sapa, ligt het dorp Ta Phin bevolkt door Red Dao, een andere populaire homestay plek.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update