Top 10 uitgaan in Ho Chi Minh City

Uitgaan in Ho Chi Minh City kan heel veel betekenen, afhankelijk van wat voor soort nachtleven je houd.  Zo vind je de hipste rooftop bars, trendy clubs en gezellige live muziek bars, traditionele shows en de lokale bierdrink scene op lage plastic stoeltjes. Wat jouw idee van de perfecte avond uit in Ho Chi Minh ook is, met deze top 10 beste uitgaan in Ho Chi Mihn City, weet je zeker dat je iets vind wat bij jou past.

1. Bui Vien Street

Bui Vien Street backpackers centrum van Ho Chi Minh City

Als je uitgaan in Ho Chi Minh City zegt, zeg je Bui Vien Street. Wat Khao San Road voor Bangkok is, is Bui Vien voor Saigon. Het is het backpackercentrum van de stad en verwelkomt een mix van buitenlanders en lokale Vietnamezen die zich mengen en de hele nacht praten, terwijl ze goedkoop bier drinken op kleine plastic krukjes langs de straat. Er zijn ook veel goedkope restaurants en verschillende nachtclubs als je van dansen houd.

2. Rooftop bar

Rooftop bar in Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City heeft een van de meest indrukwekkende rooftop bars ter wereld. Van de koloniale charme van Saigon Saigon tot de chique en moderne stijl van de Chill Skybar, er is een spot op het dak voor elke stemming in Saigon. Heerlijk uitgaan in Ho Chi Minh City terwijl je achterover leunt met een cocktail en geniet van het prachtige uitzicht over de skyline.

Bekijk hier de hele lijst van top 10 rooftop bars in Ho Chi Minh City.

3. Food tour

Food tour met de scooter in Ho Chi Minh City

Wat is er leuker dan een stad te verkennen door middel van een food tour? Een food tour in Ho Chi Minh City houd in dat je achterop de scooter zit van een lokale gids die je door de straten rijd en brengt naar unieke locaties om het beste lokale eten te proberen. Het is een geweldige manier om kennis te maken met het lokale eten en de stad ‘s avonds te zien als een echte local op de scooter.

4. Pub Crawl

Pub Crawl Saigon

Pub Crawl Saigon is een kroegentocht op elke vrijdag en zaterdag. Deze tocht van bar naar bar is vooral populair onder backpackers, waar je genoeg andere reizigers ontmoet. De Pub Crawl start om 21.00 waar je 5 verschillende bars bezoekt met een gratis biertje en gratis shots in elke bar. Lees meer over de volgende kroegentocht op de de website van Pub Crawl Saigon.

5. Dinner cruise

Dinner cruise in Ho Chi Minh City

Wil je meer romantische uitgaan in Ho Chi Minh, dan is er niets beters dan een ontspannen cruise over de Saigon-rivier. Een dinner cruise combineert een langzame riviertocht aan boord van een prachtig schip met goed eten en uitzicht op de verlichte stad. Er is daarnaast een live jazz-band aan boord en een traditionele Vietnamese dans.

6. Clubbing

club uitgaan in Ho Chi Minh City

Houd je meer van dansen en luide muziek, dan heb je genoeg keuze met uitgaan in Ho Chi Minh City. Lush is waarschijnlijk de beroemdste nachtclub van de stad onder toeristen. De beruchte Apocalyps Now, vaak aangeduid als de oudste nachtclub in Saigon, trekt een divers publiek aan van late-night feestvierders, expats en toeristen. Er zijn ook veel Vietnamese nachtclubs, de sfeer is meestal gekker dan in meer westerse clubs.

7. Live music bars

live muziek bars in Ho Chi Minh City

Er is ook genoeg keuze voor uitgaan in Ho Chi Minh City als je van live muziek houd. Van zachte jazz tot heavy rock en alles daartussenin, er is altijd wel een bar of club die past bij jouw muziekvoorkeur. Optredens zijn redelijk verspreid over de stad, dus je hoeft nooit ver weg te gaan.

8. Ben Thanh Night Market

Ben Thanh Night Market

Ben Thanh Market speelt van ‘s morgens vroeg tot’ s avonds laat een centrale rol in Ho Chi Minh City. Hoewel overdag het drukst is, brengt de nacht veel stalletjes de straat op met een grote verscheidenheid aan eten, kleding en souvenirs. De avondmarkt is opgezet langs de markt in de straat Phan Boi Chau en wordt een voetgangersgebied van 19:00 tot 24:00 uur, zodat je op je gemak kunt rondkijken. Houd er rekening mee dat prijzen hier erg hoog oplopen en dat onderhandelen een gebruikelijk is.

9. Show in Opera House

Opera House Saigon

‘s Avonds kun je er mooie foto’s maken omdat het Opera House mooi verlicht is. Maar de beste manier om dit legendarische monument te ervaren, is door te genieten van een van de shows binnen. Het Ho Chi Minh City Ballet Symfonie Orkest en Opera treedt hier op. De momenteel meest beroemde show die je kunt bekijken in het Saigon Opera House is de AO Show, een mix van Cirque du Soleil en traditionele Vietnamese elementen.

Om een kaartje te kopen, kun je rechtstreeks naar de locatie gaan, in District 1, of boeken bij elk reisbureau in Ho Chi Minh City.

10. Nguyen Hue Walking Street

Cafe apartmenten aan de Nguyen Hue straat in de avond

Een wandeling ‘s avonds over de Nguyen Hue Walking Street is ook aanbevolen. Aan het begin van de straat vind je het verlichte koloniale gebouw People’s Committee Building. Langs de straat vind je diverse gezellige coffee shops en The Cafe Apartment, een oud gebouw waar elke appartement een andere coffee shop is met andere inrichting; het ziet er ‘s avonds van de buitenkant heel gaaf uit. Op straat zijn er vaak artiesten die dansen, zingen of een andere optreden hebben. In het weekend is de sfeer het beste.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?