7 beste markten in Ho Chi Minh City

Hoewel moderne handelslocaties en winkelcentra steeds populairder worden in de snelle levensstijl van de Saigonese, overleven de traditionele markten al honderden jaren. De markten in Ho Chi Minh City laten de verschillende culturele aspecten van de Vietnamezen zien en ze zijn de symbolen van de stad. Wanneer je Ho Chi Minh-stad bezoeken, voorheen bekend als Saigon, is een bezoek aan de lokale markten de beste plek om te communiceren met de lokale cultuur.

Local Tip: De beste manier om lokale markten te bezoeken van de gebaande paden is per Cyclo authentieke markten tour.

1. Ben Thanh-markt

Ben Thanh Market in Ho Chi Minh City

Ben Thanh Markt is een van de oudste bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City en bevindt zich al meer dan 100 jaar in het centrum van District 1. Ben Thanh werd gebouwd in 1914. Het was opgericht voordat de Fransen Gia Dinh veroverden, de voormalige naam van Saigon in de 18e eeuw.

Deze bruisende overdekte markt is ‘s ochtends echt volgepakt als de lokale bevolking hier komt om te winkelen voor vers fruit, kruiden, noten, zeevruchten en huishoudelijke artikelen. Gedurende de dag (en nacht) kun je rijen koffiehandelaren met verschillende bonen zien en kraampjes die kleding, textiel, bagage, horloges, souvenirs, handwerk en elektronische goederen verkopen.

Ben Thanh Night Market is net zo populair als de normale markt van 17.00 tot 22.00 uur. De night market is ook een goede plek om ‘s avonds goedkoop straat eten zoals pho-noedels, loempia’s en banh xeo (krokante pannenkoek) te krijgen.

2. Binh Tay markt

Binh Tay markt

Binh Tay markt wordt ook wel de Cho Lon markt genoemd, naar de wijk Cho Lon (Chinatown). De markt is actief sinds 1930 en werd gebouwd in een oosterse stijl. Dankzij het verbluffende ontwerp zijn er verschillende films gefilmd bij Cho Lon. Dit is misschien de reden waarom steeds meer mensen massaal naar deze plek komen.

Naast de bijzondere architectuur is Binh Tay Markt het drukste commerciële centrum van Saigon. Het merendeel van de groothandelsgoederen die vanuit de zuidwestelijke provincies worden vervoerd, wordt hierheen gebracht en verkopers vragen kopers vaak tegen betaalbare prijzen.

Binh Tay Market is een van de grootste en oudste markten van de stad. Deze plek is geopend van 2-3 uur tot 21.00 uur en is gespecialiseerd in groothandelsproducten tegen de laagst mogelijke prijzen.

3. Tan Dinh markt

Tan Dinh markt

Deze markt in Ho Chi Minh City is altijd een bekende winkellocatie geweest voor locals. Gebouwd in 1926, werd de hoofdingang van de markt op een zeer unieke manier ontworpen. Ondanks dat het een locatie is met een veelheid aan producten, zijn de meest bekende koopwaar de textiel en straateten. Door een gevarieerde mix van lekkere gerechten aan te bieden, zijn eetkraampjes op deze markt altijd zeer gecomplimenteerd door fijnproevers. Voor gezinnen en toeristen die op zoek zijn naar goedkope kleding, heeft Tan Dinh Markt ook genoeg keus keuze.

4. Ho Thi Ky bloemenmarkt

Ho Thi Ky bloemenmarkt

Bloemenmarkt Ho Thi Ky bestaat al sinds de jaren tachtig. Het is de grootste van alle bloemenmarkten in Ho Chi Minh City, gelegen in een drukke woonwijk aan Le Hong Phong straat. Je kunt het een bloemenmarkt, een bloemenstraat of zelfs een bloemenbos noemen. Duizenden bloemen verschijnen in kronkelende steegjes in een behoorlijk uitgebreid gebied. Het kleurrijke doolhof betovert en verrukt zoveel dat bloemenliefhebbers soms hun weg naar buiten niet kan vinden.

5. Soai Kinh Lam Stoffenmarkt

Soai Kinh Lam Stoffenmarkt

De bijna 500 grote en kleine stoffen kraampjes lijken op een kleurrijk feest. Een bijzonder kenmerk van de markt is dat elke kraam slechts één type stof verkoopt, maar in verschillende kleuren en texturen. In Soai Kinh Lam staat bijna elk soort stof, van spandex, chiffon, kaki, tot stoffen voor gordijnen, lakens, kussens of tafelkleden. De best verkochte items zijn de stoffen die worden gebruikt voor het maken van traditionele kostuums – de Ao Dai – zoals satijn, zijde en brokaat. Bovendien is de Soai Kinh Lam-markt een verzamelplaats voor zeldzame stoffen, zoals fluweel, chiffon, katoen, sprankelende arnica, enz. – soorten die niet gemakkelijk te vinden zijn op andere markten.

6. Dan Sinh markt

Dan Sinh markt

Dan Sinh Market heeft een breed scala aan militaire memorabilia uit de Vietnam oorlog. Ook wel de War Surplus-markt genoemd, het is een korte vijf minuten lopen van de Ben Thanh-markt en Pham Ngu Lao, het backpackende district van de stad. Militaire liefhebbers kunnen hier bijna alles vinden, van uniformen, jassen en gevechtslaarzen tot verrekijkers, gasmaskers, helmen, zippo-aanstekers en identificatielabels. Houd er rekening mee dat bijna alles hier niet authentiek is, dus zorg ervoor dat je onderhandelt met de verkopers om een fatsoenlijke prijs te krijgen.

7. An Dong markt

An Dong markt in Ho Chi Minh City

An Dong-markt (ambachtelijke markt) is een overdekte markt van vier verdiepingen met voornamelijk modegroothandels en handwerkkraampjes. Op 10 minuten rijden van het centrum van Ho Chi Minh-stad vinden modefanaten een uitgebreide collectie kleding, textiel, schoenen, handtassen en accessoires op de eerste twee verdiepingen, terwijl de bovenste verdieping is gewijd aan hoogwaardig houtwerk, lakwerk, breigoed en snuisterijen gemaakt door bekwame lokale ambachtslieden. Het beste van alles is dat je nog steeds kunt onderhandelen voor lagere prijzen, hoewel items die hier worden verkocht al veel goedkoper zijn dan de bekendere markten van Ho Chi Minh City.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven