Ho Chi Minh City top 10 bezienswaardigheden en wat te doen

Veel van de beste bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City (Saigon) hebben betrekking rond de gebeurtenissen van de 20e eeuwse oorlog en veroveringen. Van klassieke Franse architectuur tot perfect onderhouden Amerikaanse oorlogsvliegtuigen, wandelen in Ho Chi Minh is als het zien van het verleden dat tot leven komt met zoveel beroemde bezienswaardigheden verspreid over de stad. Natuurlijk, als de grootste stad en zakelijke hoofdstad van Vietnam, veranderen de tijden en moderne wolkenkrabbers beginnen de skyline te veranderen met nieuw en oud op een unieke Vietnamese manier.

Met deze lijst van top 10 bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City en tips wat te doen, heb je alle informatie die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je niets mist aan deze fascinerende stad.

1. Cu Chi Tunnels

Cu Chi Tunnels

De Cu Chi Tunnels is de populairste bezienswaardigheid in Ho Chi Minh City. De tunnels werden gebruikt door de Vietcong om aanvallen te plegen op de Amerikanen. Ondergrond waren ze namelijk nauwelijks te vinden. Er werden hele tunnelstelsels gebouwd met slaapplaatsen, ziekenhuizen, munitiedepots en keukens. Een gedeelte van de Cu Chi Tunnels zijn verbreedt zodat toeristen ze nu kunnen bekijken.

2. War Remnants Museum

Tank in het War Remnants Museum

Wil je nog meer leren over de Vietnam Oorlog bezoek dan het War Remnants Museum. Dit is het meest indrukwekkende museum over deze oorlog die er is. Buiten staan er achtergelaten voertuigen, zoals tanks, kanonnen, vliegtuigen en helikopters. Daarnaast kun je tijgerkooien zien waar politieke gevangen in werden gehouden en zijn er heel veel schokkende foto’s te zien.

3. Franse koloniale gebouwen

Notre Dame Cathedral Saigon

Vietnam is meer dan honderd jaar een kolonie geweest van Frankrijk. Overal in het land vind je hier nog sporen van. Zo zijn er ook een aantal frans koloniale bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City. De bekendste zijn het centrale postkantoor (Saigon Central Post Office), de Notre-Dame Cathedral van Saigon, het gemeentehuis (Ho Chi Minh City People’s Committee) en het Saigon Opera House.

4. Streetfood tour achter op scooter

Streetfood tour achter op scooter in Ho Chi Minh City

Het beste streedfood in Vietnam kun je vinden in Ho Chi Minh City. Dit komt omdat er mensen uit elke regio van Vietnam in Ho Chi Minh City wonen die hun speciale lokale gerechten hebben meegenomen. Er is dus geen plek in Vietnam met zo’n divers aanbod. Je kunt zelf opzoek gaan naar het beste streedfood, maar één van de leukste dingen om te doen in Ho Chi Minh City is een food tour. Met een streedfood tour zit je namelijk achterop de scooter en reis je net zoals een echte local van plek naar plek om het beste eten te proberen.

5. Uitgaan

Bui Vien Street in Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City heeft ook het beste uitgaan van Vietnam. Heerlijk een goedkoop drankje doen in Bui Vien Street, de beroemde backpacker straat met barretjes en straattentjes. Je kunt ook één van de clubs bezoeken of hogerop gaan bij een aantal van de beste rooftop bars van Azië, met een geweldig uitzicht over de skyline. Je kunt ook voor een meer rustige avond gaan en een traditionele show bekijken in het Saigon Opera House of een dinercruise over de Saigon rivier.

6. Reunification Palace

Herenigingspaleis Saigon of independence palace

Het Onafhankelijkheidspaleis, ook wel bekend als het Herenigingspaleis, is een absolute must. Dit is de plaats van die beroemde beelden van tanks die tijdens de herfst van Saigon in 1975 door de poort reden en zo het einde van de Vietnam Oorlog aankondigde. Afgezien van het prachtige terrein en de indrukwekkende architectuur, voelt de binnenkant van dit gebouw bijna alsof je teruggaat in de tijd. Je kunt zien waar de zuidelijke regering de uitvoerende macht uitbaatte tijdens de oorlog in Vietnam en zelfs de bunker in de kelder, waar de kaarten nog steeds aan de muren hangen.

7. Bitexco Financial Tower

Bitexco financial Tower in Ho Chi Minh City

De Bitexco toren is niet meer het hoogste gebouw van de stad, dat is nu Landmark 81, maar nog wel de meest iconische wolkenkrabber. De eerst zes verdiepingen vind je winkels en een bioscoop. Op de 49ste verdieping vind je het Skydeck, waar je een prachtig 360 graden uitzicht hebt over de skyline. Op de 50ste verdieping tot de 52ste vind je restaurants en de EON Heli Bar. Helemaal bovenin op de 58ste tot de 60ste verdieping vind je The World of Heineken.

8. Nguyen Hue Walking Street

Nguyen Hue Walking Street in Ho Chi Minh City

Voor een van de beste plekken van het sociale en dating leven in Ho Chi Minh City, ga je naar Nguyen Hue Walking Street. Hier zie je gezinnen die samen genieten en jonge stellen die weg babbelen en selfies nemen. Dit is een plek om ‘s nachts te aanschouwen, wanneer duizenden mensen zich mengen en genieten van een koele avond in het centrum, omringd door een indrukwekkende architectuur. Wat zeker leuk is om te doen is om wat te gaan drinken bij het unieke The Cafe Apartments gebouw.

9. Markten

Ben Thanh Night Market

De markten zijn op zichzelf al bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City en een must-bezoeken voor winkelliefhebbers. Je kunt hier het dagelijks leven van de lokale bevolking ervaren. Deze traditionele markten bevinden zich meestal in het toeristisch-centrum district 1 en openen al vroeg met lokale leveranciers die verse producten, huishoudelijke artikelen en Vietnamees straatvoedsel tegen aantrekkelijke prijzen verkopen. De twee bekendste markten zijn Ben Thanh Market en Binh Tay Market in Chinatown.

10. Saigon rivier

Saigon rivier

Als laatste in de lijst met beste bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City is de Saigon River. Het beste om te doen is een boottocht over de rivier; je hebt verschillende opties. ‘s Avonds kun je een dinercruise nemen, waar je met uitzicht op de skyline kunt genieten van goed eten en wordt vermaakt met een traditionele show. Overdag kun je een boottocht nemen naar de geheime stadskanalen waar de lokale bevolking woont, waardoor je een authentiek stukje van het echte Vietnamese leven te zien krijgt. Populairder zijn de langere dagtochten op boten die langs de Saigon-rivier naar de Cu Chi-tunnels gaan, samen met een bezoek aan de Mekong Delta.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update