De roze kerk in Ho Chi Minh City

De roze kerk in Ho Chi Minh City heet eigenlijk de Tan Dinh kerk en ligt in de buurt van het centrum in district 3. Naast de opmerkelijke kleur is het een van de oudste en belangrijkste rooms-katholieke instellingen van de stad.

De Tan Dinh roze kerk in Ho Chi Minh City

De Tan Dinh roze kerk in Ho Chi Minh City is gebouwd in 1876 en is 60 meter hoog. Daarmee is het de op één na grootste kerk in Ho Chi Minh City, na de Notre Dame kathedraal.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Tan Dinh kerk gaat terug tot 1874, toen hier onder pater Donatien Eveillard (1835-1883) een katholieke missie werd opgericht. Het was Eveillard die toezicht hield op de bouw van de eerste kerk, die 15.000 piasters (38.000 frank) kostte en in december 1876 werd ingewijd. In 1877 nodigde hij de zusters van Saint-Paul de Chartres uit om naast de kerk een weeshuis en kostschool op te richten, die in drie jaar tijd meer dan 300 jongeren huisvestte. Vervolgens wordt een uitgeverij aan het kathedraalterrein toegevoegd, waar kansarme kinderen voor de uitgeverij werden opgeleid. Om zijn bijdragen aan de lokale gemeenschap te eren, werd hij begraven in de Tan Dinh-kerk na zijn dood in 1883.

Het gebouw

Hoewel de kathedraal vele periodes van restauratie en reparatie onderging, blijft de architectuur en constructie nog steeds zijn oorsprong. Van voren zie je in het midden een hoge toren met een achthoekig dak en een 3 meter hoog bronzen kruis bovenop. Bovendien staan in de toren vijf grote bellen die 5,5 ton wegen. Andere kenmerken zijn 2 andere kleine torens en fijne bouwwerken aan de voorkant van de kathedraal. Net als de buitenkant heeft de kerk ook roze kenmerken aan de binnenkant.

roze kerk in Ho Chi Minh City
roze kerk in Ho Chi Minh City

Locatie en openingstijden

Openingstijden: dagelijks van 05:00 – 17:30 uur
Locatie: 289 Hai Ba Trung, District 3, Ho Chi Minh-stad (Google maps locatie)

Andere bezienswaardigheden in de buurt

Omdat het de roze kerk net iets buiten het centrum ligt, wil je dit misschien combineren met andere bezienswaardigheden in de buurt.

Tan Dinh markt

Tan Dinh markt

De Tan Dinh markt ligt op minder dan 150 meter van de kerk, aan de overkant kant van de straat. Als je echt in contact wilt komen met de Vietnamese cultuur en op wilt gaan in de lokale bevolking, kun je Tan Dinh bezoeken – één van oudste markten in de stad. Gebouwd door de Franse koloniale overheid in 1926, dient de Tan Dinh markt als een van de historische monumenten van de stad, evenals als een bekende winkellocatie voor de lokale bevolking.

Omdat hier weinig toeristen komen vind je hier geen souvenirs, in tegenstelling tot de beroemde Ben Thanh Markt. Het is een plek die wordt gebruikt door de lokale bevolking. Zo vind je op deze markt vooral veel kleding en stoffen, maar ook genoeg eten.

Zuid-Vietnamese Vrouwen Museum

Het Zuid-Vietnamese Vrouwen Museum toont hoe dapper vrouwen waren tijdens de beroemde Vietnam Oorlog, hun dagelijks leven, religieuze overtuigingen en de Ao dai – de traditionele kleding.

War Remnants Museum

Het War Remnants Museum ligt iets verder, tussen het centrum en de roze kerk in. Het is het bekendste museum in Ho Chi Minh City en gaat over de Vietnam Oorlog en de koloniale tijd. Je vindt hier schokkende foto’s en indrukwekkende oorlogsmaterialen en voertuigen die achtergelaten zijn, zoals tanks en helikopters.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven