Mai Chau 10x Beste lodges, homestays en resorts

Accommodaties in Mai Chau staan verspreid over twee dorpjes en een aantal verder verstopt in de vallei. Er is geen dichtbebouwde stad met hotels die overal uit de grond zijn gestampt. Een verblijf in Mai Chau is meer op het platteland en geeft meer een gevoel van rust en vrijheid. Je kunt kiezen uit een traditionele homestay waar je meer leert over de lokale tradities of voor een lodge, waar je veel comfort ervaart. Wat jouw keuze ook is, met de fietsen die elke accommodatie gratis uitleent, fiets je zo door het prachtige landschap van rijstvelden en dorpjes.

Waar verblijven in Mau Chau

In Mai Chau zijn er twee dorpen waar er accommodaties te vinden zijn: Lac en Poom Coong. Beiden dorpen liggen tegen elkaar aan. De meest accommodaties bestaan uit homestays die gerund worden door lokale families van de etnische White Thai minderheden. Deze mensen leven in traditionele huizen op palen en een verblijf in een lokale homestay in Mai Chau geeft je een unieke kans om meer te leren over hun unieke cultuur en tradities. Als het idee van een homestay je niet aanspreekt, vind je ook lodges in Mai Chau, met meer comfort en prachtige bungalows met zwembaden en privéterrassen. In de dorpen vind je ook souvenir winkels van de etnische minderheden die hun lokaal gemaakte spulletjes verkopen. Er zijn ook een paar restaurants en elke lodge en homestay beschikt ook over een eigen restaurant.

Beste homestays in Mai Chau

In het Lac dorp en Poom Coong dorp bieden families van de etnische minderheid White Thai eenvoudige accommodatie in paalwoningen aan de rand van de rijstvelden. Een verblijf in een homestay is een leuke lokale ervaring. Maar maak je geen zorgen, homestays beschikken over elektriciteit, westerse toiletten, douches, en matrassen inclusief muggennetten.

Little Mai Chau Homestay

Little Mai Chau Homestay
  • Prijs vanaf: € 5 – slaapzaal en € 18 – privé bungalow

Deze homestay ligt gelegen midden in de rijstvelden en is daarmee ook een mooi uitgangspunt om te wandelen. Er zijn kamers in bungalow stijl met prachtig uitzicht over de rijstvelden. De familie die de accommodatie runt is vriendelijk en behulpzaam.

Lim’s house

Lim's house
  • Prijs vanaf: € 16

Een huis op palen op de traditionele manier gebouwd, alleen met iets modernere en comfortabele inrichting. Je verblijft in het dorp tussen andere minderheden, wat een echte authentieke ervaring geeft. Met de fietsen die je gratis kunt lenen sta je binnen een minuut tussen de rijstvelden.

Cò’s House

Cò's House
  • Prijs vanaf: € 18

Vergelijkbaar met Lim’s House, ligt deze homestay ook in het dorp en als een traditioneel huis gebouwd, alleen met iets meer comfort en westerse standaarden. Gezellig familie diner is er elke avond waarbij je met het gastgezin en andere gasten gaat eten. Leuke lokale ervaring.

Meadow Mai Chau Homestay

Meadow Mai Chau Homestay
  • Prijs vanaf: € 4 – slaapzaal en € 8 – privé kamer

Een homestay met geweldig uitzicht. Er zijn privé kamers en een slaapzaal die allemaal goed schoon worden gehouden.

Beste lodges en resorts in Mai Chau

Verblijd je liever in meer comfort, kies dat voor een verblijf in een lodge in Mai Chau. Een aantal lodges zijn vrij luxe, met zwembad en bungalow huisjes. Hieronder staan een aantal van de beste lodges in Mai Chau.

Mai Chau Ecolodge

Mai Chau Ecolodge
  • Prijs vanaf: € 70

Mai Chau Ecolodge is waarschijnlijk de bekendste accommodatie in Mai Chau. De iconische bungalows zijn op een heuvel gebouwd en kijken uit over de prachtige rijstvelden. De kamers zijn comfortabel en ingericht op een lokale traditionele manier. De lodge heeft een restaurant, een bar, een zwembad en een eigen spa waar je kunt ontspannen.

Mai Chau Villas

Mai Chau Villas
  • Prijs vanaf: € 86

Mai Chau Villas ligt iets afgelegen, op een unieke locatie, omringt tussen de rijstvelden en biedt accommodaties in de vorm van kleine villas. De villa’s zijn mooi ingericht, luxueus en ruim. Er is ook een klein zwembad waar je kunt afkoelen op een hete dag.

Mai Chau Sky Resort

Mai Chau Sky Resort
  • Prijs vanaf: € 40

Dit resort heeft een heerlijk groot zwembad en comfortabele kamers. Net als andere accommodatie in deze lijst, heeft ook dit resort een prachtig uitzicht over de rijstvelden.

Mai Chau Valley View Hotel

Mai Chau Valley View Hotel
  • Prijs vanaf: € 37

Verblijf je liever in een hotel in Mai Chau, dan is het Mai Chau Valley View Hotel één van de beste opties. Deze accommodatie heeft het comfort van een hotel, het knusse van een homestay en het uitzicht van een luxe lodge.

Mai Chau Green Rice Field Hotel

Mai Chau Green Rice Field Hotel
  • Prijs vanaf: € 43

Green Rice Field Hotel is een luxer en meer comfortabel alternatief voor het Valley View Hotel. Ook hier heb je vanaf het balkon een prachtig uitzicht over de rijstvelden.

Mai Chau HideAway Resort

Mai Chau HideAway Resort
  • Prijs vanaf: € 70

Mai Chau HideAway Resort ligt niet in de Mai Chau vallei, maar aan het Hoa Binh meer. De naam HideAway is niks aan gelogen, wat dit resort ligt ver van de bewoonde wereld. Wanneer je wilt fietsen door de rijstvelden is dit niet de beste keus, maar als je wilt genieten van luxe en rust aan een gigantisch meer, is dit je beste optie in Mai Chau. Het heeft een infinity zwembad met uitzicht op het meer, hele luxe, ruime en comfortabele kamers. Er zijn opties voor een boottocht over het meer en trekkingstochten door de jungle.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update