Ha Giang tours

Een Ha Giang tour betekent een reis door het meest spectaculaire gebied van Vietnam. Rij achterop de motor met een ervaring gids die alles van het gebied weet of kies om te reizen in een comfortabele auto of minibus. Een Ha Giang tour brengt je over geweldige bergpassen en de meest afgelegen dorpjes van etnische minderheden. Leer meer over deze bergstammen, hun bijzondere tradities, cultuur en kledendracht. De regio is één van de minst bezochte regio’s van Vietnam, wat betekent dat alles nog volledig authentiek aanvoelt.

Bekijk hieronder de beste Ha Giang tours. Voor de beste ervaring kies de motor tour en voor de meest comfortabele optie kies de tour met auto. Tevens kun je ook nog prachtige wandeltochten maken in Hoang Su Phi, één van de beste plekken in Vietnam om rijstterrassen te zien en waar bijna geen toerist te vinden is.

Over Ha Giang tours

De Ha Giang loop per motor of per jeep?
De avontuurlijkste optie en waarbij je het meeste ziet, is de Ha Giang loop per motor. De motor kan op plekken komen waar geen auto kan komen en het geeft je de mogelijkheid om makkelijker rond te kijken en eenvoudiger te stoppen.

De meest comfortabele optie is per jeep. De Ha Giang tour per jeep zorgt ervoor dat je beschermd bent van de weer elementen, zoals de kou, regen en wind; Ha Giang is een berggebied, dus het weer is onvoorspelbaar en kan snel omslaan. Daarnaast kun je eenvoudig een koffer meenemen en andere bagage.

Hoeveel dagen kan ik het beste gaan?

Je kunt het beste minimaal 3 dagen gaan. In 2 dagen de Ha Giang loop doen is te gehaast waarbij je veel bezig bent met onderweg zijn en te weinig tijd om te stoppen op mooie plekken. Houd rekening dat Ha Giang het meest indrukwekkende berggebied heeft van het land, dus het is het zeker waard om langer te blijven. Vier dagen is het meeste aanbevolen voor de motor en voor de jeep is 3 dagen de beste keuzen.

Er is ook de mogelijkheid om een trekking te doen. Als je dit wilt doen plan dan meer dagen in.

Wat zijn de andere mogelijkheden in Ha Giang behalve de loop te rijden?

Ha Giang heeft ook mogelijkheden tot trekkingen. Je kunt kiezen uit een dag wandelen tot meerdaagse wandeltochten met verblijf in homestays. Wil je dit tijdens je loop plannen, kan dit vanaf Dong Van. Heb je meer tijd? Kies dan voor de regio Hang Su Phi, met één van de mooiste terrasvormige rijstvelden van Vietnam.

Hoe kan ik het beste naar Ha Giang gaan?

Ha Giang heeft geen treinstation of vliegveld, dus je kunt deze regio alleen over de weg bereiken. In al onze tours bieden wij 3 opties:

  1. De Homestay Experience; reis vroeg in de ochtend per limousine minibus naar Ha Giang en verblijf in een klein dorpje van minderheden
  2. De VIP slaapbus; meest luxe slaapbus die er in Vietnam is
  3. De normale slaapbus

Voor privé vervoer vanaf Hanoi, vliegveld of een andere bestemming kun je contact met ons opnemen.

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update