Quan Ba in Ha Giang – De Twin Mountains, Heaven Gate en lokale dorpjes

Quan Ba ​​is een beroemde stop langs de route van de Ha Giang Loop. Hier betreed je het echte berggebied van de provincie, nadat je over de prachtige Heaven Gate-pas bent gereden met uitzicht op de Twin Mountains. Als je tijd hebt, bezoek dan zeker enkele van de afgelegen lokale minderheidsdorpen en wanneer je op de juiste dag aankomt, kun je ook hun unieke markt zien.

Quan Ba ​​Heaven Gate

Quan Ba ​​Heaven Gate of Quan Ba ​​pass, voelt als de deuropening naar echte bergen van Ha Giang. Het is hier waar het landschap snel verandert in torenhoge bergen met kleine dorpjes verspreid over de vallei. Het ligt op ongeveer 40 km van de stad Ha Giang en heeft een aantal geweldige uitzichtpunten op de kalkstenen bergen met toppen. Op de top van de pas is een kleine coffeeshop met uitzicht, en bij koud weer is het aan te raden om hier een warme kop chocolademelk te halen.

Wanneer je de pas afdaalt naar Tam Son Town, is er halverwege een parkeerplaats waar je kunt stoppen en de trap op kunt lopen voor een geweldig uitzicht over de bergen, het dorp beneden en de Twin Mountains.

Twin Mountains (Fairy Breast Mountains)

De Twin Mountains van Quan Ba ​​zijn, zoals de naam al doet vermoeden, (bijna) identieke bergen naast elkaar. Het wordt ook wel de Fairy Breast Mountains genoemd, naar een oude staart van de lokale Hmong-minderheid, die zo mooi kon fluiten dat er een fee uit de lucht kwam en verliefd op hem werd. De Jade-keizer was boos toen hij ontdekte dat ze weg was en nam haar terug. Maar omdat ze al een kind kreeg van de Hmong-man die een kinderdagverblijf nodig had, liet ze haar borst achter zodat haar zoon de melk kon drinken. Het paar borsten groeit rond om het kind te voeden en verandert later in twee bergen.

Er is een uitkijkpunt vanaf de Heaven Gate-pas als je halverwege naar beneden rijdt naar de stad Tam Son. U kunt de motor of auto parkeren op de parkeerplaats en de trap naar boven nemen voor een prachtig uitzicht over de Twin Mountains, de stad en de bergen van Ha Giang.

Dorpen en andere dingen om te doen in Quan Ba

Dorpen

Quan Ba ​​is meer dan de Heaven Gate en de Twin Mountains, er zijn ook veel dorpen om te verkennen. Als je vanuit Ha Giang City komt via de QL4C, dan zijn er een paar wegen na Tam Son Town aan je rechterkant die je naar de rivier brengen. Langs de rivier kun je enkele dorpjes verkennen en tegelijkertijd genieten van het uitzicht op de huizen, met rivier en bergen op de achtergrond. Als je de rivier oversteekt vind je ook een weg die je hogerop brengt, vanwaar je een nog beter zicht hebt op de omgeving.

Een van de dorpen die u in dit gebied kunt bezoeken is het dorp Lung Tam. Het is een Hmong-dorp waar traditioneel geweven en verven van de stoffen wordt gedaan. Het levert banen op voor meer dan 120 mensen in het dorp en er zijn niet veel plaatsen in Vietnam waar je deze oude traditie kunt zien.

Lokale markten

Een bezoek aan een van de minderheidsmarkten in Ha Giang is een van de hoogtepunten van de provincie. Quan Ba ​​heeft ongeveer 8 markten die u kunt bezoeken, maar deze worden vaak een keer per week gehouden. De grootste markt is in de stad Tam Son, de hoofdstad van het district Quan Ba ​​en wordt elke zaterdagochtend gehouden. De markt begint vaak al om 05.00 uur en begint vanaf 10.00 uur te verzwakken, dus zorg dat je er vroeg bent. De markt is erg kleurrijk door de vrolijke kleding van de minderheden die hier komen handelen. Op de markt ziet u landbouwmachines, huishoudelijke artikelen, kleding, kleding, sieraden en zelfs telefoons.

Andere markten in Quan Ba ​​die u kunt bezoeken zijn de Cao Ta Tung-markt, de Tung Vai-markt, de Tung Tam-markt, de Bat Dai Son-markt, de Quyet Tien-markt, de Cho Lang-markt en de Nghia Thuan-markt. Zorg ervoor dat u controleert op welke dag ze worden vastgehouden, aangezien ze vaak niet dagelijks worden gehouden.

Lung Khuy-grot

Als je al naar de grotten in Phong Nha bent geweest, of van plan bent daarheen te gaan, kan de grot zelf worden overgeslagen omdat deze niet enorm indrukwekkend is. Hoewel de weg naar de grot en langs de berg vrij schilderachtig is, met een prachtig uitzicht op bergen en dorpen. De grot ligt vlakbij Tam Son Town, ongeveer 7 km op een zijweg van de QL4C en aangegeven met een groot bord in het begin van de weg. Er zijn twee plaatsen waar u de motor kunt parkeren, de eerste plaats is in het dorp. Hier betaal je een klein parkeergeld en moet je ongeveer 1,5 km lopen naar de ingang van de grot. Maar als je daadwerkelijk verder rijdt langs het kleine bergweggetje, kom je uit op een kleine parkeerplaats dichter bij de grot en gratis parkeren.

Er is nog een kleine toegangsprijs bij de grot voordat je de trap oploopt om te openen. Je kunt ongeveer 300 meter de grot in lopen en er zijn mooi aangelegde houten paden inclusief verlichting, dus het is gemakkelijk om rond te lopen. Je vindt er enkele grote stalactieten en stalagmieten, verschillende rotsformaties en kleine ondergrondse vijvers.

Accommodatie

Quan Ba ​​is met slechts 60 km van Ha Giang City geen erg populaire plek om te verblijven, omdat de meeste mensen die de Ha Giang-lus doen hier al in de late ochtend of vroege middag aankomen. Het is het beste om verder te rijden naar Yen Minh of zelfs Dong Van, afhankelijk van de tijd die je hebt en hoe snel je reist. Hoewel er hier een aantal leuke accommodatie-opties zijn van voornamelijk lokale homestays en budgethotels. Het is een geweldige ervaring om in een van de homestays te verblijven die grotendeels in handen zijn van de etnische Dao-mensen. Door bij hen te blijven, krijg je een unieke kijk in hun cultuur.

Hoe kom je er?

Quan Ba ​​ligt op meer dan 300 km van Hanoi. Het is het beste om eerst met de bus naar Ha Giang City te reizen vanuit Hanoi. Vanaf hier kunt u uw Ha Giang-rondrit beginnen, hetzij op de motor of met een privéauto met chauffeur. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een motor te besturen, maar houd er rekening mee dat rijden door de bergen van Ha Giang gevaarlijk kan zijn en zonder Vietnamees rijbewijs is het niet legaal om te rijden en hiervoor ben je vaak niet volledig verzekerd.

Van Ha Giang City is het slechts 60 km naar Quan Ba ​​en van Quan Ba ​​naar Dong Van is het ongeveer 80 km.

Andere bezienswaardigheden rond Quan Ba

Er is nog veel meer in Ha Giang te zien, dus zorg ervoor dat je drie tot vier dagen de tijd hebt om enkele van deze hoogtepunten te verkennen. Wanneer je de QL4C in noordelijke richting naar Dong Van volgt, rijd je over de prachtige Tham Ma Pass, voordat je de prachtige Sung La Valley binnengaat. Rijd verder naar Sa Phin waar u het historische HMong King Palace kunt bezoeken. Vanaf hier kun je ervoor kiezen om rechtstreeks naar Dong Van te rijden om de koning van de bergpassen Ma Pi Leng Pass te doen, of ervoor kiezen om eerst naar het meest noordelijke punt van het land te gaan bij de Lung Cu-vlagtoren, met onderweg lonende uitzichten.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update