Lung Cu vlagtoren – het meest noordelijke punt van Vietnam

De Lung Cu-vlagtoren is een 33 meter hoge toren met een vlag van 54 vierkante meter op het meest noordelijke punt van Vietnam in de provincie Ha Giang. Het is een van de hoogtepunten langs de beroemde Ha Giang-lus.

Lung Cu vlagtoren

Bovenop de Rong-berg, op een hoogte van 1700 meter boven zeeniveau, vind je de Lung Cu-vlagtoren. De toren heeft een indrukwekkende hoogte van 33 meter en een enorme vlag van 54 vierkante meter, die de 54 etnische groepen in Vietnam vertegenwoordigen. Het staat op het meest noordelijke punt van Vietnam, direct aan de grens met China.

Er zijn 839 stenen treden, verdeeld in 3 delen, die je naar de top brengen. Als je hier met de motor komt, kun je naar de bovenste parkeerplaats rijden, je hoeft dus alleen de laatste 283 treden te lopen. Als je er met de auto komt, kun je een elektrische buggy naar de bovenste parkeerplaats nemen. Na het lopen van de laatste treden kom je bij het uitkijkplatform en de voet van de Lung Cu-vlagtoren. Vanaf hier heb je geweldige uitzichten over het platteland van Vietnam en de bergen van China.

Er zijn niet veel voorzieningen rondom de toren, maar je vindt een paar lokale winkeltjes waar je wat hapjes en drankjes kunt kopen en er zijn een paar restaurants. Het wordt aanbevolen om Cafe Cuc Bac te bezoeken, gelegen in een klein authentiek minderheidshuis.

Lung Cu dorp en omgeving

Lung Cu is niet alleen een vlaggenmast, het is ook de naam van het dorp, met veel andere kleine dorpjes eromheen. Als je niet geïnteresseerd bent in een bezoek aan de toren, moet je hier in ieder geval heen gaan voor het prachtige uitzicht onderweg en de kleine dorpjes. Als je vanuit Ha Giang City via Sa Phin rijdt of vanuit Dong Van komt, kom je langs een van de mooiste wegen die Vietnam te bieden heeft. Torenhoge bergen aan beide zijden, met kleine dorpjes verspreid in de vallei beneden zijn uitzichten die u kunt verwachten.

Lung Cu en het hele gebied rond de stad is een plaats van etnische minderheden, zoals de Lo Lo en de Hmong. Het dorp Lo Lo Chai en het dorp Ma Lé zijn twee van de weinige minderheidsdorpen die u in dit gebied kunt bezoeken. Hier kunt u het authentieke lokale leven ervaren en meer te weten komen over de cultuur van de mensen. Sommige van deze dorpen hebben ook homestays waar je kunt overnachten voor een echte lokale ervaring. Als je door deze dorpjes loopt zul je merken dat de huisjes van gele klei zijn gemaakt, dit is uniek in deze omgeving.

Lung Cu

Ma Le heeft ook een markt die elke zaterdag wordt gehouden. Hier zie je lokale minderheden uit dorpen in de omgeving samenkomen en lokale goederen verhandelen, zoals landbouwmachines, kleding, huishoudelijke artikelen en voedsel dat ze zelf verbouwen. De markt is erg helder als je de minderheid in hun kleurrijke kleding ziet. Het is niet alleen een plek om te handelen, maar ook om te socializen, te drinken, vriendschappen te sluiten en nieuwe vrienden te maken. De markt kan het beste worden bezocht in de vroege ochtend, tussen 05.00 uur en 10.00 uur.

Male dorp in Ha Giang
Male dorp in Ha Giang

Hoe kom je er

Als je vanuit Hanoi reist, moet je eerst een nachtbus of een dagelijkse minibus naar Ha Giang City nemen. Vanaf hier kun je met de motor of auto met privéchauffeur naar Lung Cu, ongeveer 160 km. Er zijn onderweg veel geweldige stops, waaronder de Tham Ma Pass, Quan Ba ​​en HMong King Palace. Als je vanaf Dong Van komt is het slechts 25 km, maar door de kronkelende bergwegen kan het wel een uur rijden duren.

Tip! Opgewonden om Lung Cu en de prachtige bergen en dorpen eromheen te bezoeken? Bekijk onze Ha Giang-lus-tour die je hier en vele andere hoogtepunten van deze provincie brengt.

Accommodatie

De meest populaire plek om te verblijven in de omgeving is eigenlijk in Dong Van-stad en niet in Lung Cu. Er zijn echter accommodatie in de omgeving, meestal homestays. Een groot voordeel van een verblijf in Lung Cu is voor een meer authentieke ervaring dan een verblijf in Dong Van. Alle homestays hier zijn van de etnische minderheden die hier wonen en als je bij hen verblijft, krijg je een unieke kijk in hun cultuur.

Aanbevolen homestays in Lung Cu

  • Lolo Eco House – Voor een werkelijk unieke lokale ervaring, verblijf hier. Praktische traditionele woning die prachtig gelegen is. Gerund door een etnische minderheid die goede service biedt.
  • Sister’s House – De kamers van deze homestay zijn erg basic, maar het voelt heel authentiek aan, verborgen achter het dorp Lung Cu. De familie is ongelooflijk vriendelijk en er is ook een geweldige gemeenschappelijke ruimte met een pooltafel.
  • Homie homestay – Gelegen in Lung Cu in een traditioneel huis van gele klei en gehost door een leuke familie.
Homie homestay
Lolo eco house

Beste reistijd

Lung Cu is het hele jaar door te bezoeken, maar net als de rest van Ha Giang kunnen de bergen soms mistig zijn met beperkt zicht. Er is meer verandering in regen tijdens de zomermaanden, vooral in de maanden juli en augustus. Tijdens de wintermaanden december en januari kan het hier behoorlijk koud worden.

Andere dingen om te zien rond Lung Cu

De steden zijn rustig afgelegen en de enige attractie in de Lung Cu-vlagtoren. Hoewel de bergen indrukwekkend zijn en authentieke minderheidsdorpen, is het een echte aanrader om dit gebied te verkennen. De dichtstbijzijnde grote stad in de buurt van Lung Cu is Dong Van, vanaf hier bent u dicht bij de Ma Pi Leng Pass om uw reis voort te zetten richting Meo Vac.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top