10 beste bergstam markten in Ha Giang

Een van de beste manieren om meer te weten te komen over de unieke culturen van etnische minderheden, is door een markt te bezoeken. Ha Giang is de provincie met de meeste etnische minderheden in Vietnam, dus voor de hand liggend ook de beste plek om een ​​markt te bezoeken. De markten van Ha Giang zijn een van de meest unieke markten in Vietnam.

Wat te verwachten bij een bezoek aan een minderheidsmarkt in Ha Giang

De markten in deze provincie zijn voornamelijk voor de etnische minderheid om hun lokaal gemaakte producten te verkopen en de goederen te kopen die ze de hele week nodig hebben, aangezien de meeste markten maar één keer per week worden gehouden. Ze verkopen allerlei goederen, waaronder landbouwbenodigdheden, kleding, kruiden, voedsel, kleding, zelfgemaakte sieraden en borduurwerk, huishoudelijke artikelen en zelfs boerderijdieren, zoals koeien, buffels en eenden.

Het is niet alleen een plek om te kopen en verkopen, de markten die vaak een keer per week worden gehouden, zijn ook een plek om te socializen. Op de markten in Ha Giang zie je mannen rijstwijn drinken (’s ochtends!), Kinderen spelen met elkaar en vrouwen chatten met hun vrienden. De man draagt ​​vaak hun zwarte jasje met broek en de vrouwen kleurrijke rokken, overhemden en sjaals en sommige met een grote mand om de gekochte spullen in te vervoeren. Dit zijn traditionele afsluitingen van de verschillende etnische minderheden in het gebied zoals de Hmong, Dao en Giay.

Zorg ervoor dat je vroeg opstaat, want de meeste van deze bergmarkten beginnen in de vroege ochtend rond 5 uur en beginnen rond 10 minder druk te worden. Ondanks hoe gek de markten eruit zien, hebben ze een verrassend goede sfeer en zouden ze een van de hoogtepunten moeten zijn tijdens je Ha Giang-lus. Het voelt als een wekelijks festival, waar mensen zich op hun best verkleden en uitgaan om te genieten en te socializen.

Overzicht van de beste markten in Ha Giang

Bijna elk dorp heeft zijn eigen markt in Ha Giang, en er zijn meer dan 50 markten in de hele provincie. Om die reden hebben we een lijst gemaakt van de 10 beste markten in Ha Giang die je zou moeten bezoeken, voornamelijk gebaseerd op hoe groot en uniek ze zijn.

MarktOpen op
Khau Vai love market–
Meo Vac marktZondag
Dong Van marktZondag
Sa Phin Markt–
Hoang Su Phi MarktZondag
Quan Ba central marktZondag
Trang Kim marktDonderdag
Xin Man marktVrijdag
Du Gia marktVrijdag
Yen Minh MarktZondag

1. Khau Vai love market

Khau Vai Love Market in Ha Giang

De meest unieke markt, niet alleen van Ha Giang, maar eerlijk gezegd van heel Vietnam, is de Khau Vai-liefdesmarkt. Het is geen markt waar ze goederen verhandelen zoals voedsel en uitrusting. Het is een liefdesmarkt, een plek waar ex-geliefden, oude relaties die niet zijn gelukt, weer bij elkaar komen om tijd door te brengen. Gedurende twee dagen komen honderden exen van bergstammen zoals Tay, Nung, San Chi, Lo Lo, Dao, Giay en Hmong naar deze markt. Deze liefdesmarkt wordt één keer per jaar gehouden, op de 26e en de 27e van de volgende maand van de maankalender.

2. Meo Vac-markt

Meo Vac zondagsmarkt in Ha Giang

De Meo Vac-markt is de grootste minderheidsmarkt in Ha Giang en wordt elke zondag gehouden. Duizenden minderheden uit dorpen in de buurt komen hier om handel te drijven en vriendschappen te sluiten. Al de dag voor de markt begint Meo Vac druk te worden en zul je merken dat cafés voller worden en karaokeplaatsen luidruchtiger. De markt is opgedeeld in een paar secties, je hebt een overdekte ruimte met voornamelijk eetstalletjes waar je kunt ontbijten en een kraam waar vlees, groente en fruit wordt verkocht. Buiten de overdekte markt op straat verkopen ze bijna alles, van kleding tot telefoons en landbouwmachines tot kruiden. Er is nog een gedeelte waar u dieren kunt zien zoals koeien, buffels en varkens.

3. Dong Van-markt

Dong Van-markt

De Dong Van-markt in Dong Van is de op een na grootste markt in de omgeving, niet ver van Meo Vac. Je kunt ze zelfs allebei bezoeken, want de Dong Van-markt wordt ook elke zondag gehouden. De markt ligt dicht bij de oude wijk, waar je de drukte de straat op hoeft te volgen om de markt te vinden. Het marktgebied is kleiner dan in Meo Vac, maar het zit er erg vol met mensen. Je kunt mensen op straat zien worden geknipt, naast de plek waar iemand anders zijn buffel verkoopt. Er zijn veel kraampjes met kleding en andere goederen en sommige lokale bewoners brengen hun hond of klein varken mee om te pronken.

4. Sa Phin-markt

Sa Phin-markt

De Sa Phin-markt ligt dicht bij het HMong King Palace en op 15 km van Dong Van. Er is geen vaste dag van de week waarop deze markt wordt gehouden, in plaats daarvan wordt elke week achteruit geteld. Dit betekent dat als de markt deze week op een zaterdag wordt gehouden, het volgende week op vrijdag is en de week daarna op donderdag. Deze markt is redelijk kleiner dan de twee eerder genoemde markten in Ha Giang van Meo Vac en Dong Van, maar toch zeer uniek met veel kleurrijke minderheden.

5. Hoang Su Phi-markt

Hoang Su Phi-markt

Er is niet één Hoang Su Phi-markt, aangezien er veel markten zijn in het district Hoang Su Phi, maar de grootste en vaak de Hoang Su Phi-markt genoemd, is de Vinh-markt in Vinh Quang Town. Deze markt in Ha Giang bevindt zich in een van de meest afgelegen gebieden van de provincie en wordt nauwelijks bezocht door toeristen. Het landschap rond de markt is uniek met enkele van de meest verbluffende rijstvelden in Vietnam. De markt wordt één keer per week op zondag gehouden en speelt een belangrijke rol in het leven van de Dao, Tay, Mong, La Chi en Nung die in het Tay Con Ling-gebergte leven.

6. Quan Ba ​​centrale markt

Quan Ba ​​centrale markt

De Quan Ba-markt is een andere markt in Ha Giang die op zondag wordt gehouden. De locatie van de markt is in het centrale marktgebouw in de stad Tam Son, de hoofdstad van het district Quan Ba. Het is de grootste etnische minderheidsmarkt in deze wijk, waar ze hun lokale specialiteiten verkopen zoals Thanh Van maïswijn, sojabonen, vlees, brokaten en zilveren sieraden.

7. Trang Kim-markt

Trang Kim-markt

Trang Kim is een andere markt in de wijk Quan Ba, ongeveer 12 km van het centrum van de stad Tam Som. De markt is elke donderdag open en eindigt meestal om 12.00 uur. Er zijn veel naburige gemeenten en het ligt naast de snelweg, waardoor deze plek een drukke en bruisende plek is. Lokale specialiteiten zijn hier maïswijn, geneeskrachtige kruiden, groenten, brokaat en ‘au tau’ – een soort knol die vaak als medicijn wordt gebruikt.

8. Coc Pai-markt

Coc Pai-markt

De Coc Pai-markt wordt ook wel de Xin Man-markt genoemd, omdat deze zich in de wijk Xin Man bevindt. De markt wordt elke zaterdagochtend gehouden en eindigt rond het middaguur. Het gebied is vrij gelegen, hoewel het een groot aantal lokale bewoners aantrekt die hier goederen komen ruilen. Lokale Hmong komen hier om buffels, paarden en koeien te kopen. Het is hier ook beroemd om de lokale wijn.

9. Du Gia-markt

Du Gia-markt

Deze markt bevindt zich in het pittoreske stadje Du Gia in het district Yen Minh en wordt elke vrijdag gehouden. Je vindt het midden in de gemeente, waar het terrein relatief vlak is, in het bergachtige gebied. Deze markt is rijk aan etnisch cultureel en je kunt er veel kunstactiviteiten vinden.

10. Yen Minh-markt

Yen Minh-markt

Er zijn veel markten in het district Yen Minh, maar de belangrijkste markt is in de stad Yen Minh. In het stadscentrum vindt u het marktgebied, dat dagelijks geopend is, maar de belangrijkste dag is zondag, beginnend vanaf de ochtend en eindigt rond het middaguur. Enkele lokale specialiteiten hier zijn wijn, landbouwproducten, buffelvlees, geneeskrachtige kruiden, fruit en groenten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.