Go Lao waterval in Mai Chau – 3 hoogtepunten

De belangrijkste reden om Mai Chau te bezoeken, is om te genieten van de vredige vallei met groene rijstvelden. Als je het niet erg vindt om verder van uw accommodatie af te reizen met de motor of met de auto, is het een echte aanrader om de Go Lao-waterval in Mai Chau te bezoeken. Er zijn ook een paar andere watervallen die niet al te ver rijden. Het zijn misschien niet de mooiste watervallen van Vietnam, maar de ligging is uniek. Verborgen in de jungle, naast een gigantisch meer of tussen uitgestrekte rijstvelden.

Go Lao-waterval

De Go Lao-waterval is een combinatie van twee stromen: Thung Cang en Phieng Sa. De waterval is zo’n 30 meter hoog en ligt in een hoek tegen de berg. Het is de meest bezochte waterval, aangezien het relatief dicht bij Lac Village ligt en gemakkelijk te bezoeken is in combinatie met het Hoa Binh-meer en de Thung Khe-pas.

Ga Lao waterval in Mai Chau

De weg boven de waterval. Een trap die je helemaal naar beneden brengt naar het laagste gedeelte. Hier vindt je een natuurlijk zwembad, een geweldige plek om op een warme dag een frisse duik te nemen. Als je weer omhoog gaat en de weg een stukje verder volgt, kom je recht tegenover de waterval en een geweldige plek om een ​​foto te maken.

Hoe kom je bij de Go Lao-waterval

De Go Lao-waterval ligt op 13 km van Lac Village, het belangrijkste toeristische dorp met resorts en homestays in Mai Chau. De beste manier om er te komen is met de auto met chauffeur of met de motor. Je kunt bij de meeste accommodaties een motorfiets huren vanaf 120.000 VND. Als je niet zelf rijdt, kun je ook met een ervaren gids achterop de motor gaan. Als je met de motor of auto gaat, kun je het ook combineren met het bezoeken van enkele andere hoogtepunten dichtbij de waterval.

Je kunt ook met de fiets gaan, hoewel alleen aanbevolen voor ervaren fietsers met een goede kwaliteit fiets, aangezien de meeste fietsen die je gratis kunt lenen bij de accommodatie niet goed genoeg zijn voor dit soort afstanden. Ook het grootste deel rijd je over de hoofdweg en niet door het platteland.

Als je vanuit Hanoi komt, kun je het beste eerst een limousinebus nemen naar Mai Chau (Lac village) en de waterval bezoeken vanaf je accommodatie.

Hoogtepunten rond de Go Lao-waterval

Hao Binh-meer

Hoa Binh Lake

Hoa Binh Lake is het grootste kunstmatige meer in Zuidoost-Azië. Het is meer dan 70 km lang en verspreid over 17 gemeenten in 5 districten. Het ligt direct naast de Go Lao-waterval. Er is een plek dicht bij de waterval waar je naar beneden kunt gaan en een boottocht over het meer kunt maken. De weg vanaf de waterval loopt ook een paar kilometer langs het meer met een geweldig uitzichtpunt.

Platteland

Als je die weg langs het meer blijft volgen, buigt deze naar rechts en rijd je door een landelijk landschap. Ook de weg voor de waterval vanuit Mai Chau vind je een mooi landschap met rijstvelden en minderheidsdorpen. Het is een heel mooie rit.

De pas

De weg vanaf de waterval, langs het meer en door het platteland eindigt bij de Thung Khe pass. Sla rechtsaf om over de pas te gaan met weer een aantal mooie uitzichten. Maar het beste uitzichtpunt op de pas is aan het einde, net voordat de weg weer afdaalt naar Mai Chau. Er is een parkeerplaats om de auto of uw motor te parkeren. Hier vind je het beste uitzichtpunt van Mai Chau, over de vallei.

Thung Khe pass

Pung Waterval

Pung Waterval Mai Chau

De Pung-waterval is een prachtige rit van 22 km vanaf Lac Village. De waterval ligt op een echt verborgen plekje, diep in de vallei en tussen de jungle in. Er zijn twee wegen om er te komen, dus je kunt ervoor kiezen om het in een lus te doen. Onlangs, in 2021, is er pal naast de waterval een luxe resort gebouwd, genaamd Avana Retreat. Daarnaast vind je in de heuvels rondom dit gebied enkele terrasvormige rijstvelden.

Locatie op Google Maps

Tat Nang-waterval

Tat Nang-waterval

De Tat Nang-waterval ligt op 27 km van Lac Village. Het is de grootste waterval van de twee andere genoemde watervallen in Mai Chau – hoewel deze waterval eigenlijk in Son La ligt. Hoewel het rijden naar deze waterval ver lijkt, zijn er veel leuke dorpjes die je kunt bezoeken rond de lokale minderheid. De waterval zelf bevindt zich in de buurt van het dorp Phu Mau, van de Thaise etnische groep.

De waterval is waar de Ta Piu-stroom bij de Ta Xam-stroom samenkomt. Ze rennen van het dorp Phu Mau 2 naar het dorp Phu Mau 1. Het is meer dan 100 meter hoog met drie niveaus, omgeven door jungle. In de omgeving vind je ook uitgestrekte rijstvelden en zelfs terrasvormige rijstvelden in de hoger gelegen heuvels. Het water dat uit de waterval komt, is ook het belangrijkste bronwater voor de rijstvelden.

Locatie op Google Maps

Pu Luong

Er zijn een paar hele kleine watervallen in Mai Chau, maar de extra kilometers niet waard. Maar als je van plan bent om het Pu Luong Nature Reserve direct naast Mai Chau te bezoeken, zijn er nog een paar watervallen die je kunt bezoeken. Bovendien is dit gebied een van de beste gebieden om te wandelen in Mai Chau, met terrasvormige rijstvelden en lokale minderheidsdorpen.

Beste reistijd om de watervallen in Mai Chau te bezoeken

Zoals bij de meeste watervallen in Vietnam, is de hoeveelheid water die naar beneden komt afhankelijk van het seizoen. Tijdens het droge seizoen zal de waterstroom minder en dus automatisch minder spectaculair zijn. Tijdens het regenseizoen komt er veel meer water naar beneden, wat het een stuk indrukwekkender maakt, hoewel het water soms wat donkerder kan zijn. Door stroming komt er meer aarde in het water waardoor de kleur donkerder wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.