Khau Vai Love Market bezoeken in Ha Giang

Khau Vai Love Market is misschien wel de meeste unieke markt van Vietnam, maar wordt maar één keer per jaar gehouden. Wil je deze markt bezoeken, dien je het dus goed te plannen. Dit moet je weten als je de markt in 2019 of 2020 wilt bezoeken.

Op de 26e van de derde maanmaand (vaak april/mei) trekken lokale etnische vrouwen en mannen hun beste traditionele kostuums aan om naar de markt te gaan, waar ze vrij zijn om hun ex-geliefden in het openbaar te ontmoeten. Mannen en vrouwen komen samen op de markt waar ze op zoek gaan naar hun vroegere partners in de menigte. Echtgenoten worden niet boos of jaloers omdat de ontmoeting op de markt slechts een tijdelijk moment is en geen invloed heeft op hun dagelijks leven of relatie.

Khau Vai markt

Dit is ook een plek voor nieuwe stellen om samen iets romantisch te starten. Dit evenement heeft ook verschillende bordspellen, wedstrijden, festiviteiten en is een plek waar mensen gewoon hebben plezier.

Khau Vai Love Market in Ha Giang

Het verhaal achter de Khau Vai Love Market

In het marktgebied zijn twee tempels genaamd Ong en Ba (meneer en mevrouw). Er zijn verschillende verhalen en legendes die uitleg geven over het ontstaan van deze liefdesmarkt.

Een verhaal vertelt dat er eens een jongen en een meisje waren in twee verschillende plaatsen in Ha Gaing die veel van elkaar houden. Omdat hun families hun huwelijk verhinderden, kwamen ze samen naar Khau Vai, een welvarend land met rijke planten waar ze van konden leven.

Een ander verhaal is vergelijkbaar, maar heeft een minder goed einde. Khau Vai was de plek waar twee geliefde elkaar voor het laatste zagen omdat hun families niet wilde dat ze met elkaar trouwde. Ze maakten echter plannen om op die dag eenmaal per jaar te bijelkaar te komen.

Daarom hebben alle paren die de relaties hebben verbroken, de kans om elkaar in Khau Vai Love Market te ontmoeten om hun gevoelens nog een keer uit te drukken. Met de hulp van de lokale overheid en de Khau Vai commune wordt deze traditionele liefdesmarkt van Khau Vai instant gehouden om de culturele identiteit van etnische minderheidsgroepen te bevorderen.

Khau Vai love marketKhau Vai liefdesmarkt

Datum van de markt

  • 2020: zaterdag 18 april
  • 2019: dinsdag 30 april
  • 2018: vrijdag 11 mei
  • 2017: zaterdag 22 april
  • 2016: maandag 2 mei
  • 2015: donderdag 14 mei

De khau Vai Love Market wordt eenmaal per jaar gehouden in de buurt van Meo Vac in Ha Giang.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.