Van Hue naar Phong Nha (Dong Hoi) (en vice versa)

De afstand Van Hue naar Phong Nha is meer dan 200 kilometer. Je steekt onder andere de DMZ over (Demilitarized Zone), de grens tussen Noord en Zuid Vietnam die werd gebruikt tijdens de Vietnam oorlog. Je hebt een aantal mogelijkheden om van Phong Nha naar Hue te reizen of van Hue naar Phong Nha.

Tip:

 • Vliegen van Hue naar Phong Nha is geen optie. Hoewel beide plaatsen een vliegveld hebben, zijn er geen directe vluchten.
 • Phong Nha is eigenlijk alleen het Nationale Park, met een aantal accommodaties en restaurants. Dong Hoi is de dichtstbijzijnde grootste stad. Deze stad heeft onder andere een luchthaven, treinstation en busstation. Wanneer je zoekt op prijzen en beschikbaarheid van vervoer en niks kan vinden op Phong Nha probeer dan Dong Hoi, in plaats van Phong Nha.

Trein

 • Treinstation in Hue: Hue Railway Station
 • Treinstation in Phong Nha: Het dichtstbijzijnde treinstation ligt in Dong Hoi; Dong Hoi Train Station.
 • Prijs: Afhankelijk van welke klasse je kiest kost een treinkaartje tussen de 3 en 9 euro.
 • Reisduur: 3 uur.
 • Boeken: Je kunt de trein van Hue naar Dong Hoi boeken op het treinstation, bij een lokaal reisbureau of online via 12go.asia of Baolau.

Van Dong Hoi treinstation naar Phong Nha:

 • Lokale bussen (35.000d, 90 minuten) pendellen tussen het busstation van Dong Hoi en Son Trach en vertrekken regelmatig van 6.00 tot 17.00 uur.
 • Je vindt een taxi op het station voor ongeveer 400.000 tot 500.000 VND (€ 15- € 19) naar Phong Nha. Vergeet niet te onderhandelen, want ze proberen meer in rekening te brengen.

Bus

Directe bussen van Hue naar Phong Nha

 • Bussen per dag: Omdat Phong Nha alleen maar voor toeristen is rijden er maar 3 bussen per dag tussen Hue en Phong Nha.
 • Reisduur: 4-5 uur
 • Busmaatschappijen: The SinhTourist, Hue Tourist, Hung Thanh.
 • Prijs: Een busticket van Hue naar Phong kost tussen de 7 en 11 euro.
 • Boeken: Je kunt de bus online boeken via 12go.asia of Baolau, op het busstation of bij een lokaal reisbureau.

Bussen tussen Dong Hoi en Hue

Er zijn veel bussen die rijden van Dong Hoi en Hue. Deze bussen zijn niet online te boeken, maar kun je eenvoudig boeken bij een lokaal reisbureau of op het busstation.

Motorroute van Hue naar Phong Nha

Volg de nationale snelweg QL1A naar het noorden. Voorbij Dong Hoi rij je via de QL16 richting Phong Nha.

Alternatief: Vanaf Hue pak je de QL49B, die voor een groot gedeelte langs de zee gaat. Deze weg is ook rustiger dan de QL1A. Blijf alsmaar de kustweg volgen. Na 100km kom je aan bij de Vin Moc Tunnels, waar een heel dorp tijdens de Vietnam Oorlog onder de grond leefde. Vanaf de tunnels rij je richting de QL1A, maar niet voordat je een stop maakt bij de Hien Luong Bridge. Dit is de brug die Noord en zuid Vietnam met elkaar scheiden in het midden van de DMZ. Vanaf hier rij je naar de QL1A richting het noorden.

Privé auto

Alles heeft zijn voor- en nadelen. Hoewel de bus goedkoop is, is het ongemakkelijk voor diegenen die meer vrijheid en ruimte nodig hebben. Vooral als je met de bus reist, kun je sommige plekken onderweg niet bezoeken, zoals de DMZ. In dit geval is een privéauto met chauffeur een perfecte optie.

Tour & Easy Riders

Er zijn tours beschikbaar die van Hue naar Phong Nha gaan; vaak 2-daags. De bekendste zijn die van de Easy Riders, waar je ook bezienswaardigheden bezoekt, zoals tempels, pagodes, de DMZ en grotten.

Aanbevolen tours

Hanoi city tour
Hanoi: Halve dag city tour met kleine groep
Vanaf €38
fietsen in Hanoi tour
Fietsen in Hanoi – Buiten de gebaande paden
Vanaf 0.00
Hanoi street food tour
Hanoi street food tour en nachtleven met lokale gids
Vanaf €18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update