Van Hoi An naar Hue (en vice versa)

De afstand van Hue naar Hoi An is maar 120 kilometer. Tussen deze twee steden ligt ook de beroemde Hai Van Pass; een plek die je niet mag missen tijdens je Vietnam rondreis. Om deze het beste te ervaren kun je een motor of scooter huren om zelf over deze pas te rijden. Wil je liever niet rijden, kies dan voor een easy rider tour. Een ander indrukwekkend alternatief is met de trein.

Trein

Aangezien Hoi An zelf geen treinstation heeft, die je naar Da Nang te gaan, 20 kilometer verder. De trein van Da Nang naar Hue is kort, maar wel de meest indrukwekkende treinroute in Vietnam.

  • Treinstation Hoi An: Da Nang Railway station. Vanaf Hoi An kun je een taxi of de lokale bus nemen naar het treinstation in Da Nang. Lees hier hoe je reis van Hoi An naar Da Nang.
  • Treinstation in Hue: Het Hue Railway Station
  • Prijs: Van €2 tot €4 euro, afhankelijk van welke luxe je kiest.
  • Reisduur: 2,5 uur.
  • Boeken: Je kunt de trein van Da Nang naar Hue boeken op het treinstation, bij een lokaal reisbureau of online via 12go.asia of Baolau.

Bus

Omdat je met de bus niks ziet van de Hai Van Pass, is dit net aan te raden, Maar als je weinig tijd hebt, kan dit een optie zijn.

  • Reisduur: 4 uur.
  • Busmaatschappijen: The SinhTourist, Hue Tourist en Hanh Cafe
  • Prijs: Een busticket kost vanaf €4.
  • Boeken: Je kunt de bus van Hoi An naar Hue (of andersom) online boeken via 12go.asia of Baolau, op het busstation of bij een lokaal reisbureau.

Taxi

Een taxi van Hoi An naar Hue kost je ongeveer €50, maar wordt duurder wanneer je een grote auto nodig hebt.

Van Hoi An naar Hue met de scooter

De meest aanbevolen en avontuurlijke route is met de motor of met de scooter van Hoi An naar Hue. Je kunt in zowel in Hoi An of Hue een one way scooter huren. Dat betekent bijvoorbeeld dat je een scooter huurt in Hue, zelf naar Hoi An rijdt en daar de scooter weer inlevert. Het verhuurbedrijf neemt jouw bagage mee, wat je dus niet zelf hoeft mee te brengen op de scooter. Voor een uitgebreide uitleg over alle stops en aanbevolen scooter verhuurbedrijven lees je de Hai Van Pass route.

scooter over de Hai Van Pass

Easy rider en andere tours

Het is begrijpelijk als je liever niet zelf gaat rijden. Vooral als je geen ervaring hebt of onzeker bent op de scooter is Vietnam niet de juiste plek om het te gaan uitproberen. Het perfecte alternatief is met een Easy Rider van Hoi An naar Hue. Je springt achterop de motor van een lokale gids die je veilig van a naar b brengt. Het beste van een Easy Rider tour is dat deze lokale gidsen alle unieke en verborgen plekjes kennen die je nooit zou vinden als je alleen op pad gaat. Naast de Hai Van Pass, stop je onder andere bij de Marble Mountains en de Elephant Stream.

Easy Rider op motor over de Hai Van Pass

Er zijn ook nog andere tours die je van Hue naar Hoi An brengen. Een bustour is niet aanbevolen, maar er zijn nog hele leuke open jeep tours die deze route afleggen.

Aanbevolen tours

Hanoi city tour
Hanoi: Halve dag city tour met kleine groep
Vanaf €38
fietsen in Hanoi tour
Fietsen in Hanoi – Buiten de gebaande paden
Vanaf 0.00
Hanoi street food tour
Hanoi street food tour en nachtleven met lokale gids
Vanaf €18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update