Van Mui Ne naar Hoi An

De afstand van Mui Ne naar Hoi An is meer dan 700 kilometer en eigenlijk te ver om in één keer te doen. Veel mensen maken een tussenstop in Nha Trang, maar een betere keus is Quy Nhon. Wil je toch in één keer doorreizen, kun je alleen met de trein.

Wil je met het vliegtuig, moet je eerst altijd van Mui Ne naar Ho Chi Minh City of van Mui Ne naar Nha Trang.

Tip

 • Mui Ne zelf heeft geen (groot) busstation en ook geen treinstation, maar Phan Thiet 10 kilometer verderop wel. Wanneer je zoekt voor beschikbaarheid en prijzen, zoek dan op Phan Thiet.
 • Ga je richting het noorden met de trein, gebruik dan het treinstation in Binh Thuan (voormalig Muong Man).
 • Hetzelfde geldt voor Hoi An. Da Nang ligt 20 kilometer verder en is een belangrijke hub in Vietnam voor treinen, bussen en vliegtuigen.
 • Ben je met de motor en wil je van Mui Ne naar Hoi An rijden, dan moet je dit minimaal in twee keer doen.
 • Vergeet niet Dalat over te slaan! Deze geweldige bestemming heeft mooie bossen, heuvels en meren en is daarnaast misschien wel de avonturen hoofdstad van Vietnam.
 • Wil je Nha Trang liever overslaan? Quy Nhon is het beste alternatief voor Nha Trang. Mooie stranden, authentieke vissersdorpjes en weinig toeristen.

Trein

De trein is misschien wel de beste optie, mede omdat de treinrit vanaf met name Nha Trang naar Hoi An een mooie route is langs de kust. Maar ook als het in het reisbudget past kun je met de trein comfortabel reizen.

Een echte aanrader is de trein van Nha Trang naar Da Nang (Hoi An). De treinroute is heel mooi langs de kust.

 • Treinstation in Mui Ne: Let op! Er liggen twee treinstation in de buurt van Mui Ne; Phan Thiet en Binh Thuan. Phan Thiet is alleen maar voor richting Ho Chi Minh City. Voor naar het noorden moet je naar Binh Thuan. Je dient een taxi te nemen om van en naar het station te komen in Binh Thuan; 20 km vanaf Mui Ne en ongeveer €20 voor een taxi.
 • Treinstation in Hoi An: Het dichtstbijzijnde treinstation ligt in Da Nang (20km verder); het Da Nang railway Station.
 • Prijs: Vanaf €17 voor de goedkoopste klassen tot €26 euro voor luxe klasse.
 • Reisduur: 13 – 16 uur, afhankelijk van welke trein je neemt.
 • Boeken: Je kunt de trein van Binh Thuan naar Da Nang boeken op het treinstation, bij een lokaal reisbureau of online via 12go.asia of Baolau.

Alternatieven

Er zijn geen rechtstreekse bussen tussen Hoi An/ Da Nang en Mui Ne/ Phan Thiet. Wil je een bus nemen, dien je altijd over te stappen, waardoor je meer dan een dag onderweg bent, geen optie dus. Kies daarom één van onderstaande plaatsen als alternatief voor een tussenstop.

Via Nha Trang

Nha Trang is voor velen de meest logische optie:

Via Dalat

Dalat is een stad die je zeker niet mag overslaan, alleen ben je vanaf Dalat nog steeds 17 uur met de bus van Hoi An.

Via Quy Nhon

Veel mensen slaan Nha Trang liever over, het beste alternatief is Quy Nhon. Veel mooie stranden en een stuk authentieker dan Nha Trang. Vanaf Binh Thuan treinstation ben je 7 uur onderweg naar het treinstation in Quy Nhon (Dieu Tri Train Station). Er zijn geen rechtstreekse bussen van Mui Ne naar Quy Nhon, je dient hiervoor altijd over te stappen in Nha Trang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top