10 beste hotels in Ho Chi Minh City & tips welk district verblijven

De beste hotels in Ho Chi Minh zijn vooral te vinden in het stadscentrum, omringd door populaire culturele bezienswaardigheden en attracties. De unieke vermenging van de Franse koloniale architectuur met een meer oosterse stijl heeft geresulteerd in een aantal werkelijk prachtige gebouwen om in te verblijven.

Tips voor het boeken van een hotel in Ho Chi Minh City

  • Controleer goed in welk district het hotel ligt. Kies altijd in of direct rond District 1. Het vliegveld is maar een half uur rijden hier vandaan, dus het nooit nodig om een hotel te zoeken dichtbij het vliegveld.
  • De oudere gebouwen in het centrum zijn vaak smal aan de voorkant en lopen diep door naar achteren. Veel van deze gebouwen in het centrum worden gebruikt door hotels. Houd rekening dat veel van deze hotels kamers hebben zonder ramen; dit is vrij normaal in Hanoi en Ho Chi Minh City. Lees de omschrijving van de kamer die je boekt wanneer je dit niet wilt.
  • Net buiten het centrum, in district 4 bijvoorbeeld, staan veel moderne appartementen complexen, met fitness en zwembad. Via onder andere Airbnb kun je appartementen hier boeken voor een paar nachten maar vooral ook voor langdurig verblijf.

Waar verblijven in Ho Chi Minh City

District 1, het centrum

District 1, het centrum van de stad, is altijd de beste plek om te verblijven in Ho Chi Minh City. Je vind hier het grootste aanbod in hotels en andere accommodatie en je zit direct naast de grootste bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City, zoals Ben Thanh Markt, Bitexco Tower, Herenigingspaleis, Hoofdpostkantoor en de Basiliek van Notre-Dame.

Tours en dagtrips vertrekken ook vanaf district 1 en halen je vaak op bij jouw accommodatie in het centrum en niet daar buiten. Verblijf je er buiten, dan dien je altijd eerst naar het toeristische centrum te gaan om opgehaald te worden voor de tour of dagtrip.

In dit district vind je verder genoeg restaurants, uitgaansgelegenheden, banken, pinautomaten en winkels.

Andere districten

District 3 grenst direct aan district 1, waar je onder andere het War Remnants Museum kunt vinden. District 5 staat bekend als Chinatown en heeft vooral budget- en middenklasse hotels. Omdat deze twee districten grenzen aan district 1 zijn er sommige tour organisaties die je ook hier ophalen. District 2 staat bekend als de grootste expat wijk. Vrij rustig maar geen bezienswaardigheden en weinig accommodatie.

Kaart met aanbevolen hotels in Ho Chi Minh City

Hieronder vind je de kaart met alle aanbevolen hotels in Ho Chi Minh City die benoemd staan in dit artikel. De blauwe icoontjes zijn de midrange hotels met zwembad, de rode icoontjes zijn de boetiek hotels en de groene zijn de luxe hotels en resorts.

Midrange hotels met zwembad in Ho Chi Minh City

In Ho Chi Minh City is het het hele jaar tropisch warm en benauwd, met temperaturen vaak boven de 30 graden, ongeacht de maand. Om deze reden kan het heerlijk zijn om een zwembad te hebben waar je in kan afkoelen. Omdat er weinig ruimte is in het centrum, hebben de hotels met zwembad, vaak het bad op het dak van het gebouw.

Huong Sen Annex Hotel

Huong Sen Annex Hotel in Ho Chi Minh CIty

Prijs vanaf: € 55

Ben je op zoek naar een hotel met een zwembad op het dak in Ho Chi Minh City, dan is dit een hele goede keus. Het ligt midden in het centrum (district 1), vlak in de buurt bij Nguyen Walking Street, het stadhuis en Saigon postkantoor. Het hotel heeft moderne ruimte kamers en beschikt over een fitness ruimte en restaurant.

Sunland Saigon Riverside Hotel

Sunland Saigon Riverside Hotel

Prijs vanaf: € 21

Dit hotel in Ho Chi Minh City heeft zowel normale kamers als capsules, vandaar dat prijzen al starten vanaf twintig euro. Het heeft een prachtig dakterras met zwembad en het ligt in het centrum; wel iets verder van de grootste bezienswaardigheden.

Gracy R&J Hotel

Gracy R&J Hotel

Prijs vanaf: € 59

Prachtig hotel om een een hele goede locatie in de stad. Hotel heeft veel faciliteiten met schone en moderne kamers. Op het dak vind je een klein zwembad met geweldig uitzicht over de stad en heerlijk om af te koelen.

Beste budget- en midrange boetiek hotels

Hieronder een lijst van zowel de beste boetiek hotels als kleinschalige hotels in Ho Chi Minh City, in de prijsklasse van budget tot midrange.

Chez Mimosa Boutique Corner

Boetiek hotel Ho Chi Minh City

Prijs: vanaf €26

Dit boetiek hotel ligt in het centrum, op ongeveer een kwartier wandelen van de bekendste bezienswaardigheden. Dit smalle boetkeihotel is gezellig ingericht en heeft een restaurantje op het dak met geweldig uitzicht over de skyline. De ruimte kamers hebben comfortabele bedden en de receptie is vriendelijk en behulpzaam.

Miehouse Nguyen Trai

Miehouse Nguyen Trai Saigon

Prijs: vanaf €22

Een klein en smal gebouw met moderne appartement kamers. Alles is modern ingericht en ziet er schoon en comfortabel uit. Goede locatie, op onder andere 10 minuten wandelen van Bui Vien.

The White House

The White House Hotel Ho Chi Minh City

Prijs: vanaf €20

Goed verblijf middenin het centrum. Het hotel wordt gerund door een familie die er zelf ook wonen en zij maken elke ochtend een ontbijt naar keuze voor iedere gast. De kamers zijn klein en basic, maar schoon.

Jan Hostel Central Park

Jan Hostel Central Park Ho CHi Minh CIty

Prijs vanaf: € 25

Dit hotel is erg klein, maar dat brengt juist ook een goede persoonlijke sfeer. Met een laag budget krijg je bij dit hotel een mooie en moderne kamer. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstanden te bereiken.

Beste high end hotels en resorts

Liberty Central Saigon Riverside Hotel

Liberty Central Saigon Riverside Hotel

Prijs vanaf: € 126

Wakker worden met uitzicht op de rivier. Ruime moderne kamers en een uitgebreid buffet ontbijt. Op het dak vind je een bar en infinity zwembad met geweldig uitzicht.

Grand Hotel Saigon

Grand Hotel Saigon

Prijs vanaf: € 100

In dit prachtige koloniale pand vind je een super de luxe hotel midden in het centrum. In de kamers vind je de koloniale geschiedenis terug, met klassieke Franse inrichting. Het hotel heeft een zwembad en op het dak vind je een restaurant met een geweldig uitzicht.

Silverland Jolie Hotel & Spa

Silverland Jolie Hotel & Spa

Prijs vanaf: € 65

Ligt in een rustig gebied in het centrum, met uitzicht op de rivier. Je vind een jacuzzi in de openlucht, een bar op het dak en een restaurant. Het ligt op ongeveer 5 minuten lopen van de Notre Dame en 10 minuten van Ben Thanh markt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top