Ha Giang loop tour met de motor 3 dagen

(1 klantbeoordeling)
 • Verken de meest indrukwekkende bergen in Zuidoost-Azië in het Dong Van Geopark
 • Bezoek lokale minderheidsdorpen en leer meer over hun unieke cultuur
 • Reis als een local achterop de motor

Beschikbaarheid opvragen

Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Hidden
Hidden

Bekijk de hoogtepunten van Ha Giang in 3 dagen achterop de motor. Rijd over indrukwekkende bergpassen en bezoek lokale minderheidsdorpen.

Wat kun je verwachten

Opties om in Ha Giang te komen

Via Local Vietnam heb je 4 opties om in Ha Giang te komen:

1. Homestay pakket + 1 dag – [aanbevolen] – Vertrek vroeg in de ochtend de dag voordat de Ha Giang loop begint naar Ha Giang per luxe limousine minibus. In plaats van in Ha Giang City, kom je in de middag aan in een lokaal authentiek dorpje net daarbuiten. Je hebt de middag de tijd om het dorpje te verkennen, inclusief een wandelroute met verschillende uitzichtpunten over het dorp en rijstvelden in de omgeving. Het dorpje is van de Thai-minderheid, die in huizen op palen leven. Je overnacht in een homestay in dit dorp waar je de volgende dag opgehaald wordt voor de Ha Giang loop.

Overnachting is in een dorm kamer (slaapzaal): Voor privé kamer neem graag contact op.

2. VIP Bus: Busreizen kunnen vermoeiend zijn. Voor een paar euro meer heb je een luxe VIP bus, met stoelen die  bijna twee keer zo groot zijn als de normale bus en massage standen.

3. Normale slaapbus

4. Regel zelf vervoer naar Ha Giang – Als je vanaf een andere stad naar Ha Giang reist kun je dit zelf regelen of van te voren met ons contact opnemen.

Dag 1: Ha Giang- Hemelpoort- Quan Ba ​​pass-yen Minh – Vuong-paleis – Dong Van

Deze Ha Giang motor loop tour begint in Ha Giang City. Na het ontbijt wordt je opgehaald om te beginnen aan een prachtige reis achter op de motor van een ervaren gids. Op deze dag rijden we 155 km en gaan we ongeveer 1 uur lopen. Tijdens de hele reis kun je etnische minderheden ontmoeten en hun levensstijl zien. Onderweg hebben we voldoende tijd om op prachtige plekken te stoppen om een ​​foto te maken of gewoon van het landschap te genieten.

De hemelpoort of Quan Ba Heaven’s Gate is de eerste stop ter hoogte van 1500 meter. Het uitzicht is geweldig. In Quan Ba ​​zie je de beroemde tweelingbergen. Daarna zullen we lunchen in een klein restaurant in Yen Minh.

Ga verder met de motor loop door Ha Giang over de Tham Ma Pass en door de prachtige Sung La valei en stop 15 km ten westen van Dong Van om het Hmong-paleis te bezoeken dat het lokale volk voor hun eigen koning heeft gebouwd.

We bereiken Dong Van rond 17.00 uur. Je verblijft in een hotel en dineert. Dong Van is een rustig dorp dat leuk is om rond te lopen.

Dag 2: Dong Van – Chinese grens – vlag toren – Ma Pi Leng pass – Meo Vac

Wanneer je op zondag in Dong Van verblijft heb je het geluk om de lokale markt te bezoeken waar bergstammen uit de hele omgeving naar toe komen om lokale producten en vee te verkopen.

Na het ontbijt en eventueel een bezoek aan de markt gaan we naar de vlaggenmast en de Chinese grens. De vlaggenmast staat op het meest noordelijke punt van Vietnam en biedt een geweldig uitzicht over de omgeving van beide Vietnam en China.

Het uitzicht wordt alleen maar beter wanneer je over de koning der bergpassen van Vietnam rijdt. De Ma Pi Leng-pas heeft het beste en meest indrukwekkende uitzicht wat Vietnam te bieden heeft. Geniet van gigantische bergen, stijlen kliffen en een zigzaggende weg die kronkelt langs de bergen. Onderweg zijn er genoeg plekken om te stoppen en foto’s te maken.

Aankomst om 17.00 uur verblijven we in de stad Meo vac.

Dag 3: Meo Vac – Long phin – Mau Due -Du Gia – Ha Giang

Vandaag rijden we va Meo Vac terug naar Ha Giang City via Mau Due en Du Gia. Hier zien veel terras rijstvelden, kleine authentieke dorpjes en lokale inwoners. Deze weg gaat ook door een prachtig landschap van bergen.

Om 17.00 uur zijn we terug in Ha Giang. We nemen je mee naar een homestay en je kunt een douche nemen voordat je de bus terug naar Hanoi neemt.

MediaBoekingsinformatie

FAQ

Wat moet ik doen met al mijn bagage? 
Je kunt je grote bagage achterlaten op kantoor in Ha Giang City of in je hotel in Hanoi en alleen je noodzakelijke spullen meenemen. Geen probleem om rugzakken mee te nemen op de motor. Ze bevinden zich achterop de motor, dus je hoeft hem niet vast te houden. Koffers zijn niet mogelijk op de motor.

Wat is de kwaliteit van de accommodatie in de tour?
Ha Giang is niet ontwikkeld voor toerisme, wat betekent dat je meestal in eenvoudige homestays zult verblijven. Een zeer authentieke ervaring, maar ook geen luxe. Alle accommodaties hebben een privékamer en warme douches.

Hoe veilig is een motortour in Ha Giang?
Er is weinig verkeer in Ha Giang, maar de wegen slingeren door bergpassen en soms van slechte kwaliteit. Maar de gidsen op de motor (Easy Riders) zijn professionele chauffeurs die deze reis talloze keren hebben gedaan. Ze kunnen jouw veiligheid garanderen en je zonder zorgen van een geweldige ervaring laten genieten.

Kan ik zelf motor rijden?
Het is mogelijk om de Ha Giang Loop zelf met de motor te rijden, echter bieden wij deze alleen op aanvraag. Als je niet veel ervaring hebt of als je niet een zelfverzekerde bestuurder bent, raden we je niet aan om zelf te rijden.

Is er een minimumleeftijd?
Richtlijnen voor minimumleeftijd bestaan, maar het is belangrijker dat kinderen zelfverzekerd zijn en passen achterop de motor. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Is de route vastgesteld?
Je kunt met de gids praten als je iets wilt veranderen in de Ha Giang loop. De gids kan het plan wijzigen binnen de mogelijkheden van tijd, weer en afstand.

Hoe zit het met het weer? Kan ik de Ha Giang loop het hele jaar door doen?
Het weer in de bergen kan moeilijk te voorspellen zijn, maar zelfs als het regent kun je nog steeds de Ha Giang motor loop volgen. Jouw bagage wordt beschermd tegen regen met een regenhoes. Zelfs als het weer niet perfect is, is deze reis nog steeds een van de beste ervaringen die je kunt doen in Vietnam.

Hoeveel dagen is het het beste om de Ha Giang loop te volgen?
Ha Giang is de meest indrukwekkende regio in Vietnam. Je vindt hier de mooiste bergen en de meest autentieke minderheidsdorpen. Je zult hier spijt krijgen als je te kort gaat; hoe langer hoe beter. Maar Ha Giang is niet ontwikkeld voor toerisme, dus dit betekent ook dat accommodaties en restaurants erg basic zijn. Dit geeft een meer authentiek gevoel, maar kan ook sommige mensen uit hun comfortzone halen.

Voor algemene vragen over betalingen, boekingen, annuleren en wijzigen kun je terecht in ons helpcentrum.

1 beoordeling voor Ha Giang loop tour met de motor 3 dagen

 1. Nina (geverifieerde boeker)

  De eerste dag hadden we enorme pech met het weer, waardoor we voornamelijk gereden hebben en slechts 2 keer een korte stop hebben gemaakt. Wegens de grote afstand, de weinige stops en het slechte weer vreesden we een beetje voor de rest van de dagen. Maar dinsdag stonden we op met stralende zon en dat is zo gebleven tot nu.
  Naast het feit dat alles er prachtig uitzag, zorgde de zon er ook meteen voor dat de gids heel vaak stops maakte, en zelf ook veel enthousiaster werd en veel meer vertelde.
  De voorbije 2 dagen hebben we het enorm naar onze zin gehad.
  We willen je dan ook hartelijk bedanken voor de goede organisatie, de goede zorgen en de geweldige Tour.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.