Vietnam corona maatregelen 2022

Wat zijn de Vietnam corona maatregelen in 2022. Is reizen weer mogelijk? Wij beantwoorden de meest gestelde vragen!

Vietnam Corona maatregelen op een rij

Grenzen open?

Ja! De grenzen van Vietnam zijn open. Er worden e-visa's (maximaal 1 maand) uitgegeven voor Nederlandse en Belgische reizigers.

Coronatest verplicht?

Nee, je hebt geen coronatest nodig om Vietnam in te komen. Sinds 15 mei is de verplichte coronatest komen te vervallen.

Vaccinatie verplicht?

Nee.

Quarantaines of andere inreisbeperkingen?

Nee. Er zijn geen quarantaines of andere documenten nodig.

Binnenlandse beperkingen?

Nee. Alle bezienswaardigheden, attracties, horeca, binnenlandse vluchten en accommodaties zijn open en mogelijk zonder restricties.

Mondkapjes plicht?

Er wordt verwacht dat je een mondkapje draagt op openbare plekken, met name wanneer je gebruik maakt van binnenlandse vluchten en bussen. Op straat is het ook normaal, echter dragen de meeste toeristen geen mondmasker en wordt dit ook gedoogd (niet op gehandhaafd).

Zonder zorgen op reis met Local Vietnam

Via onze flexibele voorwaarden ben je extra verzekerd voor je reis naar Vietnam!

Onze manier van reizen is al erg corona-proof. Unieke ervaringen voor jou alleen en jouw reisgroep, met kleinschalige hotels, lokale homestays en activiteiten privé of met een kleine groep. Daarnaast bieden we nu ook flexibele voorwaarden aan zodat jij zonder enige zorgen je reis kan boeken.

Allereerst is het goed om te weten dat Vietnam op dit moment alleen maar flexibeler wordt en steeds meer maatregelen juist komen te vervallen. Vietnam is gewend geraakt aan, en hebben leren leven / beleid maken, met het coronavirus. De kans dat Vietnam de grenzen in de toekomst weer gaat sluiten is daarom erg klein. 

Als Vietnam toch op slot zou gaan, of als de reis niet uitgevoerd kan worden door lokale maatregelen (quarantaine / reisbeperkingen) dan krijg je van ons een reisvoucher ter waarde van het volledige bedrag en zonder tijdslimiet, waardoor je later kan gaan, wanneer de situatie het beter toelaat en je zonder zorgen kan rondreizen. 

Op dit moment hoef je geen coronatest te doen om Vietnam in te komen.

De aanbetaling is 25% van de totale reissom. De overige 75% hoeft pas 1 maand voor vertrek voldaan te worden

Ja dat kan zeker! Je moet alleen wachten totdat je weer negatief test.  Het kan zijn dat je positief test net voor je vlucht, maar twee dagen erna negatief test.  Je vertrekt dan iets later dag gepland. Het is niet ideaal, maar een positieve test betekent niet het einde van je reis. Daarnaast zijn wij als reisorganisatie ook flexibel en passen we je reis zo goed mogelijk aan, indien je enkele dagen vertraging zou oplopen.

Meeste gestelde vragen over Corona maatregelen in Vietnam

De grenzen in Vietnam zijn sinds 15 maart 2022 weer open in Vietnam, na twee jaar dicht te zijn geweest. 

Een vaccinatie is niet verplicht. 

Alle bezienswaardigheden in Vietnam zijn open en er zijn geen extra restricties, behalve dat er op sommige plekken gevraagd kan worden om een mondkapje te dragen.

Alle cafés en restaurants zijn gewoon open.

Ja, je kunt clubs, discotheken en andere uitgaansgelegenheden gewoon bezoeken, zonder restricties.

Er wordt verwacht dat je een mondkapje draagt op openbare plekken in Vietnam. Dit geldt met name voor bussen, vliegtuigen en treinen. Op straat geldt dit ook, echter lopen veel reizigers zonder mondkapje er wordt dit ook gedoogd. 

Scroll naar top