Sapa tours

Sapa is een begrip geworden als het gaat om unieke wandel en trekking ervaringen. De beste Sapa tours zijn dan ook de meerdaagse tours waar je van dorp naar dorp gaat wandelen, met onderweg geweldige uitzichten over rijstvelden. Tijdens een wandeltocht leer je tevens meer over de lokale cultuur van de etnische minderheden, bergstammen, die daar leven.

Andere leuke activiteiten in Sapa zijn een bezoek brengen aan een lokale markt van etnische minderheden. Je weet niet wat je meemaakt! Alles wordt er verhandeld, met als hoogtepunt misschien wel al het vee wat overal loopt. Andere leuke Sapa tours zijn de motortochten die je zelf kunt rijden of achterop bij een gids die je de beste plekjes laat zien.

Over Sapa tours

Wat kan ik het beste kiezen: een Sapa pakket tour vanaf Hanoi of een losse Sapa trekking?
De Sapa pakket tours zijn hele handige reizen met de bus vanaf Hanoi. Weinig stress doordat je niks hoeft te plannen en voor te bereiden. Daarnaast zijn ze ook erg voordelig geprijsd. De wandeltochten zijn indrukwekkend, maar gaan wel over de populaire routes. Met een aparte trekking tour heb je veel meer keus, waaronder ook routes buiten de gebaande paden.

Kan ik ook een trekking maken zonder gids?
Er zijn mogelijkheden om een trekking te maken zonder gids, voor met name de korte dagtochten. Voor langere tochten kun je van dorp naar dorp lopen. Met een gids lopen is echter veel comfortabeler; je hoeft niet te navigeren (wat moeilijk kan zijn), eten en accommodatie is geregeld en de communicatie met de bergstammen verloopt een stuk makkelijker.

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update