Dark Cave in Phong Nha – Modder kruipen, tokkelen en kajakken

Hang Toi in Phong Nha, beter bekend als de Dark Cave, is de ideale bestemming voor avonturiers. Met alleen een hoofdlamp op duik je de onverlichte smalle grot in vol dikke kleverige modder. Daarnaast vind je hier de langste tokkelbaan van Vietnam, ga je kajakken en vind je er een tal van andere activiteiten. Bereid je voor om vies te worden en een dag vol plezier.

Dark Cave tour

Dark Cave is omgebouwd tot een speeltuin voor avonturiers. Het eerste onderdeel van de tour is via een toren ziplinen naar de ingang van de grot. Deze 400 lange tokkelbaan is tevens de langste in Vietnam.

zipline bij Dark Cave

Eenmaal binnen in de grot, zet je het licht op je helm aan en loop je op blote voeten door een grot die smaller en smaller en modderiger en modderiger wordt. Uiteindelijk is er geen pad, alleen diepe voetafdrukken in de modder achtergelaten van de persoon voor je. Als je claustrofobisch bent, is de Dark Cave niet voor jou.

Dark Cave in Vietnam

Uiteindelijk kom je terecht in één grote modderkuil. Het ziet er uit als een bad van chocolademelk en het leuke is dat je niet kunt zinken. Je drijft moeiteloos rond als een kurk in de Dode zee.

Dark Cave modderbad

Na het modderbad heb je nog een kleine modder glijbaan die eindigt bij een ondergrondse rivier. Neem een frisse duik in  deze koude rivier van de grot om de modder van je af te spoelen en zwem door de pikdonkere ondergrondse rivier. Wanneer je naar de uitgang met gezwommen staan er kajaks klaar om het laatste stuk terug te pedellen.

kajakken bij Dark Cave

Om de Dark Cave tour compleet te maken is er nog een hindernisbaan over de Chay-rivier. Er zijn touwen, netten kleine tokkelbanen over de rivier en opblaasbare activiteiten drijven er rond.  Op warme dagen kun je hier eenvoudig een tijd rond blijven hangen, terwijl je verkoeling vind in de groenblauwe Chay-rivier.

Dark Cave (Hang Toi)

Tips

 • Er zijn douches en kleedkamers waar je jezelf kunt afspoelen en omkleden.
 • Er zijn kluisjes. Gebruik deze en neem nooit iets waardevols de grot in.
 • Was je spullen zo snel mogelijk na de Dark Cave tour.
 • Er is een restaurant waar je kunt lunchen voor of na je tour.

Pro tip: Er is ook een tweede tour die je een andere kant van Dark Cave laat zien: Abandoned Valley Jungle Trek tour. In deze eendaagse trektocht daal en klim je door een vallei, ga je door de jungle en door vele rivieren, dus je moet relatief fit zijn. Naast de Dark Cave bezoek je hier ook de Hang E grot. De hele dagtrip kost 1.650.000 per persoon, minimaal twee personen nodig.

Prijs

Je hebt twee verschillende pakketten:

Volledige toegang: 450,000 VND voor volwassenen en kinderen (1m-1,3m) 150.000VND

 • Gids (reisbegeleider);
 • Zipline
 • Boot/kajak;
 • Speleologie: helmen, hoofdlampen, reddingsvesten
 • Verzekering

Beperkte toegang: 270,000 VND

 • Zipline
 • Boot/kajak;
 • Verzekering

Hoe kom je er?

The Dark Cave (Hang Toi) bevindt zich in het Phong Nha-Ke Bang Nationaal Park. De hoofdingang bevindt zich op Ho Chi Minh Highway West, ongeveer vijf kilometer ten noorden van Paradise Cave.

Locatie: Google Maps

Je kunt kiezen om er zelf heen te gaan door een scooter te huren of met de taxi te gaan. Een andere optie is om een tour te boeken. De meeste tours zijn inclusief een bezoek aan een tweede grot in Phong Nha; vaak Phong Nha cave of Paradise Cave. Deze tours zijn inclusief vervoer en lunch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top