Ben Thanh Markt – Handige bezoek tips

Ben Thanh Market is de beroemdste winkelbestemming voor toeristen in Ho Chi Minh City. Het is een leuke plek om lokaal handwerk, merkartikelen, Vietnamese kunst en andere souvenirs te kopen. Naast winkelen is deze oudste markt van de stad ook een bezienswaardigheid op zichzelf.

Ben Thanh Market
Ben Thanh Market

Korte geschiedenis

De oude markt werd oorspronkelijk gebouwd met stenen en hout. In 1859, twee dagen nadat de Fransen Gia Dinh (de oude naam van Ho Chi Minh City) hadden veroverd, organiseerden de Vietnamese soldaten een vuuraanval op de hele stad en werd de markt verbrand. In 1860 bouwden de Fransen de Ben Thanh-markt terug op de oorspronkelijke locatie. In 1870 brande markt opnieuw af, waardoor de Fransen het opnieuw bouwde.

In 1911 dreigde Ben Thanh Market in te storten. Om deze reden werd de markt gesloopt en op een andere locatie herbouwt. Tot 1975 werd de markt alleen nog in boeken Ben Thanh Market genoemd, de lokale mensen noemende het vaak Sai Gon Market of Nieuwe markt. Op 1 juli 1985 maakte Ben Thanh Market een grondige renovatie door. Tegenwoordig is de markt een van de meest bekende bezienswaardigheden van Ho Chi Minh City.

Winkelen voor souvenirs: Wat kun je hier vinden

Tegenwoordig is Ben Thanh Market voornamelijk voor toeristen. Om te winkelen ga je bij voorkeur ‘s morgens vroeg naar de markt om wat koopjes op te doen. De markt is groot, soms moeilijk te navigeren en zeker het best  te vermijden  tijdens het heetste deel van de dag, maar het is zeker de moeite van het bekijken waard. Er zijn veel dingen te koop in Ben Thanh Market. Je kunt hier bijna alles vinden, inclusief souvenirs, kleding, hoeden, koffie, thee, schoenen, portemonnees, snacks, vers fruit, kunst, elektronica, speelgoed, specerijen, koffers, horloges, fruit en sieraden.

Ben Thanh Market in Ho Chi Minh City

Eten

Je kunt ook Vietnamees eten proberen in het eetgedeelte van de markt. Er zijn een groot aantal opties, zoals bun rieu cua en hu tieu. Als je je avontuurlijk voelt, kun je hete vit lon proberen (balut zoals vaak wordt genoemd), dat is een gekookt eend- of kippenembryo. Je kunt ook genieten van koud biertje voor een lage prijs (slechts $ 1-2 voor een biertje). Een advies: zit niet te diep in de overvolle eettent om de hitte te vermijden.

Tips om te onderhandelen

Er zijn goedkopere markten in de stad, maar de geschiedenis van Ben Thanh markt en de centrale locatie in Saigon maakt het de populairste winkelgelegenheid voor reizigers. Hieronder een aantal tips om je te helpen de beste deals te krijgen:

  • De meeste handelaren zijn bijgelovig. Je kunt ‘s ochtends betere deals krijgen, omdat het hun eerste verkoop van de dag is en dat brengt geluk.
  • Wees voorbereid om af te dingen. De prijzen op Ben Thanh markt zijn vaak twee of drie keer hoger dan normaal.
  • Je kunt betere prijzen krijgen als je meerdere artikelen tegelijk koopt.
  • Het is altijd het beste om eerst de verschillende stalletjes te bekijken en op zoek te gaan naar de beste deals in plaats van iets op het eerste gezicht te kopen.
  • Lach en blijf aardig. Mensen reageren hier altijd op positiviteit en het zorgt voor een aangenamere ervaring.
  • Wees voorbereid om weg te lopen van een deal. In veel gevallen wordt je teruggeroepen door de verkoper met een acceptatie van jouw bod.
  • Als je helemaal niets wilt kopen, kijk dan gewoon rond. Raak geen spullen aan  en leg ze dan weer neer. Handelaren houden hier niet van.

Onderhandelen kan heel leuk zijn, maar het belangrijkste is dat je altijd met respect doet en vriendelijk blijft.

Ben Thanh Night Market

Ben Thanh Night Market is net zo populair als de normale markt. Van 17.00 tot 22.00 uur zetten handelaren hun kraam op aan de oost- en westkant van de markt, met een breed scala aan spullen waaruit je kunt kiezen. Van traditionele kleding tot elektronica, net als de dagmarkt, kun je hier veel dingen vinden. Vlakbij is de beroemde Streetfood-markt, iets duurder maar met een breder scala aan lokale gerechten. Het sluit om 22:00 uur, maar is een geweldige plek om wat te eten voordat je op pad gaat in de avond. Er zijn clubs en bars in de buurt, of cafés en parken, waar je ook van houd.

Ben Thanh Night Market
Ben Thanh Night Market

Ben Thanh markt bezoeken

Ben Thanh markt ligt in District 1 in het hart van Ho Chi Minh-stad op de kruising van de straten Le Loi, Ham Ngh, Tan Hung en Le Lai. De winkels sluiten de late namiddag met het beste winkelen in de ochtend voordat de hitte van de dag toeslaat.

De markt is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Ho Chi Minh en is bekend bij alle taxichauffeurs, maar als je in het centrum van de stad verblijft, controleer dan eerst of je vanuit je hotel naar het hotel kunt lopen, want het is zeer centraal gelegen.

Openingstijden:

  • Ben Thanh Market: 6:00 – 18:00
  • Ben Thanh Night Market: 17:00 – 22:00

Adres: Le Loi, Ben Thanh, Quan 1, Ho Chi Minh, Vietnam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top