Ta Dung meer – het Halong Bay van de centrale hooglanden

Het Ta Dung meer ligt in de centrale hooglanden, op de grens van Dak Lak en Lam Dong (Dalat). Als je de foto’s bekijkt snap je waarom dit meer ook wel het Halong Bay van de centrale hooglanden wordt genoemd.

Ta Dung Nature Reserve

Ta Dung meer

Ta Dung is een gigantisch stuwmeer in het Ta Dung Nature Reserve met een totale oppervlakte van 22.103 ha. Dit reservoir is een belangrijke waterbron voor het Dong Nai-riviersysteem en de verschillende waterkrachtcentrales.

Uitzichtpunt

Er zijn veel ingangen voor het meer, maar voor een mooi uitzichtpunt kun je kiezen voor Tadung Topview Homestay (Google Maps locatie) in het Dak G’long district. Je kunt hier genieten van een panoramische uitzicht over Ta Dung. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te eten hier en je kunt er ook verblijven. Als je hier niet verblijft, kun je nog steeds een bezoek brengen en koffie drinken, van het uitzicht genieten voor 50.000 VND per persoon.

Ta Dung topview homestay
Tadung Topview Homestay

Boottocht

Een andere activiteit die je kunt doen is om een ​​boot te huren en naar de eilandjes te gaan. Bootverhuur varieert van VND 100.000 per persoon en je wordt rond het meer genomen, stopt op een klein eiland, luncht en je kunt zwemmen. Houd er rekening mee da je van tevoren met de booteigenaar moet onderhandelen over de volledige planning en tijd.

Hoe kom je er?

Ta Dung ligt ongeveer 280 km van het centrum van Ho Chi Minh-stad, ongeveer 160 km van de stad Buon Me Thuot en 150 km van Dalat. Je kunt een motor huren vanaf Buon Me Thuot of Dalat, maar houd rekening dat door de afstand dit een tweedaagse trip is. Het is ook mogelijk om een auto te huren met chauffeur.

Er rijden QL28

Quang Khe, Đak Glong- Đak Nông

Verblijven rond het Ta Dung meer

Het gebied rond het Ta Dung meer heeft momenteel niet veel homestay- en hotelservices waaruit je kunt kiezen. Veel jonge Vietnamese reizigers uit Ho Chi Minh City kiezen er voor om te kamperen aan het meer. Het Tadung Topview Homestay, de accommodatie met het geweldige uitzicht, heeft kamers vanaf 700,000 VND en je kunt er ook kampeertenten halen (per 2 personen) voor 300.000 VND. Als het avond wordt, temidden van de kou van de bergen, kun je ook een barbecue houden. De homestay heeft ook een zwembad met uitzicht op het meer.

Houd rekening dat het geen echte homestay ervaring is, de accommodatie is nu een toeristen attractie geworden.

Ta Dung kamperen
kampeer Ta Dung

Een andere mogelijkheid is om in Quang Khe, Dak Glong- Dak Nong te veblijven in Homestay Bien Rung. Er gaan bussen/busjes van deze homestay vanaf Dalat en Ho Chi Minh City. Hier kun je een scooter huren en naar het meren rijden en de omgeving verkennen.

Lieng Nung waterval

Lieng Nung waterval
Lieng Nung waterval

Ongeveer 35 kilometer van het meer vind je de Lieng Nung waterval. Deze indrukwekkende waterval is zeker een bezoek waard. Het water dondert van grote hoogte naar beneden. Er is een klein meertje waar je een verfrissende duik in kunt nemen voordat je verder gaat.

Beste reistijd

Over het algemeen kun je het hele jaar door naar het Ta Dung meer reizen. De beste reistijd wordt echter gezien van september tot december. In deze periode valt er veel regen, dus het meer is op het hoogste niveau en de bomen op de eilanden in het meer zijn prachtig groen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top