Telefoon kopen in Vietnam en repareren – Aanbevolen winkels en tips

Is je telefoon kapot gegaan of gestolen tijdens je reis, dan wil je misschien een nieuwe telefoon kopen in Vietnam. Of wil je jouw telefoon proberen te repareren?

Beste winkels voor telefoon kopen in Vietnam

Er zijn heel veel telefoonwinkels in Vietnam te vinden, met name in de grote steden zoals Hanoi, Ho Chi Minh City en Da Nang, maar ook in de minder grote steden of zelfs kleine dorpjes kun je een telefoonwinkel vinden. Omdat de lijst wel heel lang kan worden om in elke stad aanbevolen telefoonwinkels te benoemen, staan hieronder de drie grootste telefoonwinkelketens. Alle drie de ketens hebben een hele goede en betrouwbare reputatie in Vietnam. Ben je niet in de buurt van één van onderstaande telefoonwinkels in Vietnam en kun je niet wachten totdat je in een andere stad bent waar er wel één zit, kun je het beste jouw hotel of hostel om advies vragen.

The Gioi Di Dong

thegioididong telefoonwinkel in Vietnam

De populairste winkel voor een telefoon kopen in Vietnam is The Gioi Di Dong. Je hebt de zwart-gele winkels waarschijnlijk al onbewust gezien, want deze telefoonwinkel zit echt overal in Vietnam.

The Gioi Di Dong store locater

FPT Store

FPT is de KPN van Vietnam, met diensten voor onder andere telefoons, internet provider en aanbieder van kabeltelevisie. Alleen al in Ho Chi Minh City heeft FPT al meer dan 60 winkels waar je een telefoon kunt kopen.

FPT store locater

Media Mart

Media Mart is niet dezelfde keten als Media Markt in Europa, maar wel compleet dezelfde huisstijl. Je vind Media Mart vooral in het noorden van Vietnam, met onder andere 27 telefoonwinkels in Hanoi, 4 in Ninh Binh en een aantal in Halong Bay.

Media Markt store locater (onderaan de pagina in de footer)

Goedkoper dan in Nederland?

Zijn telefoons in Vietnam goedkoper dan in Nederland? Nee, over het algemeen zijn elektronische apparaten zoals telefoons, maar ook tablets en tv’s niet goedkoper. Daarnaast moet je ook rekening houden dat de garantie die op telefoons in Vietnam worden gegeven, niet dezelfde is als in Nederland. Met name als de telefoon kapot gaat in het buitenland kan het moeilijk zijn om garantie te krijgen. Denk dus goed na wat voor telefoon je gaat kopen in Vietnam.

Wat voor telefoon?

Omdat de garanties in Vietnam anders zijn dan in Nederland, kun je jezelf afvragen of het verstandig is om de nieuwste Iphone of Samsung te kopen. Daarnaast kan het een relaxter gevoel geven dat je niet met een telefoon van 1000 euro op zak aan het reizen bent. Het is belangrijk dat een smartphone op reis minstens apps zoals Google Translate, Maps.me en Google Maps aankan. Als je de telefoon buiten Azië wilt gebruiken, bijvoorbeeld terug in Nederland, kan het handig zijn om de frequentie van de telefoon te controleren. Over het algemeen werken de meeste nieuwe moderne telefoons ook gewoon in Nederland.

Je vind in Vietnam ook veel Chinese telefoonmodellen. Deze telefoons hoeven niet altijd slecht te zijn en kunnen een goede budget optie voor jou zijn. Oppo is bijvoorbeeld een prima telefoonmerk.

Vietnamese Simkaart

Heb je een goedwerkende telefoon en wil je daarmee bereikbaar blijven in Vienam, dan hoef je geen telefoon te kopen in Vietnam. Jouw Nederlandse telefoon werkt prima hier, je dient alleen een lokale simkaart te kopen. Lees hier meer over een Vietnam simkaart kopen in Vietnam.

Telefoon repareren

In elke stad vind je telefoonreparatiewinkels. Je hebt geen landelijk dekkende keten, dus je kunt het beste vragen aan jouw hotel of hostel waar er één zit. In Hanoi en Ho Chi Minh City heb je CellphoneS die alle soorten telefoons repareert en een goede reputatie heeft. In deze steden heb je ook gespecialiseerd winkels voor Samsung en Apple. Het is belangrijk om te vragen hoe lang de reparatie duurt. Een scherm vervangen kan meestal binnen een uur gedaan worden, maar moeilijkere reparaties langer dan een dag.

Ben je op straat en opzoek naar een telefoonreparatiewinkel en spreken ze geen Engels, laat dan deze zin zien:

Tôi muốn tìm cửa hàng sửa điện thoại uy tín?

Dit betekent: Ik ben opzoek naar een telefoonreparatiewinkel.

Aanbevolen tours

Hanoi city tour
Hanoi: Halve dag city tour met kleine groep
Vanaf €38
fietsen in Hanoi tour
Fietsen in Hanoi – Buiten de gebaande paden
Vanaf 0.00
Hanoi street food tour
Hanoi street food tour en nachtleven met lokale gids
Vanaf €18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update