Kleding laten maken in Hoi An – Tips en beste winkels

Kleding laten maken in Hoi An is ontzettend populair en niet veel mensen gaan hier weg zonder een nieuw outfit. Maar hoe weet je welke kleermakerswinkels je kunt vertrouwen als er zoveel zijn? Misschien zal dit je helpen beslissen.

Hoi An heeft de reputatie als de kleermakers hoofdstad van de wereld; google zelf maar “tailoring capital of the world”. Het is zeker aan te raden omdat het ongetwijfeld je tijd en geld waard zal zijn, en het zal een geweldig souvenir en een herinnering zijn om mee naar huis te nemen.

In de oude binnenstad van Hoi An heb je een overvloed aan keuzes van kleermakerswinkels. De meeste van deze kleermakers zijn meesters in hun vak en doen dit al van generatie op generatie. Echter, de concurrentie tussen 200 winkels in het kleine stadje en de wanhopig strijd voor klanten, betekent ook dat er talrijke ondermaatse beoefenaars zijn die onder het gemiddelde werk leveren. Het is belangrijk dat je een gerenommeerde kleermaker vindt die je een perfect stuk maakt. Het doel van dit artikel is om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen:

Wat kan je laten maken

Als je langs een paar kleermakers loopt, zul je snel merken dat er vrijwel niets is wat zij niet kunnen maken. Je kunt hier jouw fantasie gebruiken. Als je op zoek bent naar een luxe pak op maat, een nieuwe jurk, nieuwe schoenen, baljurken, bruidsjurken, winterjassen, pyjama’s, dan vindt je hier de juiste kleermaker. Als je op zoek bent naar een nieuwe handtas, rugzak, portemonnee of een laptophoes, kun je deze hier ook laten maken. Je kunt zelfs een favoriet kledingstuk laten repliceren. Als je er geen hebt, doe dan wat onderzoek vooraf over wat je op maat wilt maken en laat ze een foto zien. Je kunt zelfs een stuk kiezen dat bij jouw stijl past uit een van de catalogi die op de tafels liggen. Je kunt ook wijzigingen aanbrengen in de kleding die je al hebt.

kleermaker in Hoi An

Hoe werkt het

Als je eenmaal weet wat je wilt, kies je vervolgens de gewenste stof uit. Als je het niet goed weet, kun je de kleermakers vragen wat ze denken. Daarna wordt je gemeten. Voor kleding zoals pakken, jurken en schoenen reken op twee tot drie dagen om veilig te zitten met de planning van de rest van jouw reis. De kleermaker voldoende tijd geven om jouw kleding te naaien is essentieel voor goede kwaliteit. Na een dag of twee kom je terug voor aanpassing en om te zien of er wijzigingen nodig zijn. Zorg ervoor dat je heel specifiek bent met wat je zou willen veranderen of repareren, want dit is je laatste kans hier. De meeste kleermakers zijn bereid om helemaal naar jouw hotel in Hoi An te komen of zelfs tot aan Da Nang om het af te leveren en dit is meestal gratis!

Tips:

 • Als je tevreden bent, kun je de kleermaker vragen om jouw afmetingen te bewaren en te vragen om u iets te maken via een e-mail wanneer je in Nederland weer iets nodig hebt.
 • Als je weinig tijd hebt, kun je het eindproduct per post laten bezorgen.

kleding maken in Hoi An

Hoeveel kost kleding laten maken in Hoi An

Hoeveel het kost om kleding te laten maken in Hoi An ligt aan een aantal factoren. Welke stoffen kies je, hoeveel stof is er nodig, de tijd die nodig is om het stuk te maken en natuurlijk bij welke kledingmaker. Over het algemeen ligt het in de prijsklasse tussen de $30 en $120.

Laat graag een reactie onderaan dit artikel met jouw ervaring: Wat heb je laten maken, hoeveel heeft het gekost en bij welke kledingwinkel.

Hoe kies je de juiste winkel

Zoals eerder genoemd zijn er veel kleermakers in deze stad en ze beweren allemaal Hoi An beste kleermakers te zijn. Het is belangrijk om eerst goed uit te zoeken welke kleermakers het beste voor jou is met de volgende tips:

 • Het is belangrijk om te onthouden dat u in Vietnam krijgt waar u voor betaalt. Daarom moet u kleermakers vermijden die goedkope prijzen adverteren. Om te ontsnappen aan al het gedoe waarmee je te maken kunt krijgen, kun je een paar kleermakers vergelijken op enkele dimensies. Vergelijk prijs, kwaliteit, gebruikte stoffen, stijlen die ze aanbevelen, enz. U zult de ervaren kleermakers kunnen onderscheiden.
 • Veel kleermakers zijn te vinden op internet. Je kunt eenvoudig reviews checken op TripAdvisor bijvoorbeeld. Veel reisbloggers schrijven ook over hun ervaringen. Tevreden klanten geven de kwaliteit van de dienstverlening aan.
 • Je kunt ervoor kiezen om de kleinere kleermakers die Hoi An te bieden heeft te ondersteunen en het geld in de lokale gemeenschap te houden, of je kunt kiezen voor de grotere kleermakersketen.

Let op! Helaas zijn veel kleermakerswinkels niet eerlijk en willen op onethische manieren profiteren van de toestroom van toeristen naar deze stad. Vanwege de felle concurrentie is aandacht krijgen niet gemakkelijk voor velen van hen, vooral voor mensen met winkels verscholen in steegjes die zich verder van het stadscentrum bevinden, waar niet veel toeristen op af komen. Ze hebben hun toevlucht gezocht tot alle mogelijke manieren om potentiële klanten aan te trekken. Een populaire is om in ruil voor commissie aanbevolen te worden door hotels, restaurants, gidsen en taxichauffeurs. Vertrouw dus nooit iemand direct, maar gebruik bovenstaande tips of onderstaande aanbevolen winkels.

Aanbevolen winkels

Kleding laten maken in Hoi An wil je natuurlijk doen bij de beste winkel. Hieronder vind je een aantal van de beste kleermakers in Hoi An. Naast deze aanbevolen winkels zijn er nog een tal van andere winkel waar je terecht kunt. Laat in een reactie op deze pagina weten als jij een goede ervaring hebt gehad met een andere kleermakerswinkel.

Be Be

Be Be Tailors zijn de meest aanbevolen kleermakerswinkels in Hoi An. Ondanks dat ze pas 10 jaar bestaan, is de ooit kleine popup winkel nu uitgegroeid tot een bedrijf met drie winkels. Niet alleen bekend om hun werk van topkwaliteit en unieke stijl, maar ook om hun transparantie tussen klant en bedrijf. In hun hoofdwinkel kun je zien wat er achter de schermen gebeurt. Als je wilt kun je een tour doen door hun on-site fabriek. Ze doen liefdadigheidswerk terug als onderdeel van hun initiatief.

Adressen van BeBe:

 • Bebe 1 – 11 Hoang Dieu Street
 • Bebe 2 – 95 Phan Chau Trinh Street
 • Bebe 3 – 40 Tran Hung Dao Street

Be Be Tailors reviews
Website

Be Be Tailor in Hoi An

Bibi Silk

Een kleine en onafhankelijke winkel die vermeld staat op Rough Guide en op Tripadvisor, met vele jaren ervaring in het maken van kleding voor buitenlanders. Hoge kwaliteit tegen goede prijzen in vergelijking met de high-end winkels. Geen connecties met hotels, reisorganisaties, etc.

Adres: 67 Phan Chu Trinh

Bibi Silk reviews
Website

Bi Bi Tailor

Kimmy Tailor

Kimmy Tailor is de oudste kleermakerswinkel in deze lijst. Sinds de jaren ’70 zijn ze bezig, waarbij hun unieke vaardigheden en op maat gemaakte geheimen van generatie op generatie wordt doorgegeven. Nu eigendom van een Vietnamees-Canadese echtpaar, die hun internationale ervaring in combinatie met de kleurrijke Vietnamese onderscheidt van anderen.

Adres: 39A Nguyen Phuc Chu Street

Kimmy Tailor reviews
Website

1 gedachte over “Kleding laten maken in Hoi An – Tips en beste winkels”

 1. Goedendag,

  Ik ben een liefhebber van hoe de communistische leiders in Europa en heden de president van Vietnam, ook nog, gekleed gaan; die communistische stijl van herenpakken die bv. Honecker en Gustav Husak droegen, ik vraag mij af of ze voor westerlingen ook zo’n pak kunnen/willen maken en in welke prijsklasse dat dan zou vallen, ik wil een gedegen stof die dik genoeg is, ik vermoed dat zulk een pak – ook in Vietnam – bij een degelijke kleermaker toch minstens om en bij en mogelijk meer dan 2000 € kost!

  Weet u of ze communistische herenpakken maken, geactualiseerd aan de hedendaagse dag en wat dat ongeveer zou kosten bij een gedegen kleermaker?!

  Ik stel deze vraag aan u omdat ik in de aangeprezen advertenties en dergelijke van de Vietnamese ’tailoring shops’ zo geen voorbeelden van kledingstukken vond en vermits ik de westerse stijl van herenkostuums, bv. niet zo mooi vind dacht ik eraan om (ooit) zo’n herenkostuum voor mijzelf in Vietnam of een ander land te laten maken msar bij voorbaat wel in een communistisch of ex-communistisch land!

  Hopende op een antwoord van u groet ik u, hoogachtend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.