Supermarkten in Vietnam – Waar kun je snel wat eten of drinken kopen

Veel lokale inwoners halen hun eten, drinken en spulletjes op de diverse markten in Vietnam. Maar gelukkig vindt je tegenwoordig op elke hoek van de straat wel een kleine supermarkt en vind je in grote winkelcentra vaak mega supermarkten.

Er zijn twee categorieën:

  1. Gemakswinkel (convenience Stores)
  2. Supermarkt

Gemakswinkels / convenience stores in Vietnam

Gemakswinkels (convenience stores) zijn eigenlijk kleine supermarktjes. In Nederland zie je deze alleen de AH to go op sommige stations zitten, maar in Zuidoost Azië vindt je dit soort winkels overal. Zo ook in Vietnam heb je meer dan tien grote ketens die verspreid over het land zitten. Met name in de grote steden zitten ze bijna op elke hoek van de straat.

In deze gemakswinkels kun je snel even wat drinken of een snack halen. Ze hebben vaak ook maaltijden die opgewarmd kunnen worden. Op aanvraag kan het persoon jouw uitgekozen maaltijd kosteloos opwarmen. Er zijn ook winkels die een kleine counter hebben waar je snacks kunt kopen zoals hotdogs en belegde stokbroodjes. Sommige van deze winkels hebben ook een plekje om te zitten.

De bekendste gemakswinkels zijn:

Circle K

Circle K is één van de grootste mini supermarktketens in Vietnam, met winkels in Hanoi, Ho Chi Minh City, Can Tho, Halong City en Vung Tau. De winkels hebben ook een counter waar je drinken en broodjes en andere snacks kunt bestellen. Het is vooral gericht voor de reiziger die snel wat drinken of eten wilt kopen.

Vinmart

Terwijl de Circle K-ketens meer gericht is met een assortiment voor reizigers, zijn de Vinmart winkels meer mini supermarkten. Zo kun je hier ook vaak wasmiddel, vlees om te koken en fruit en groente halen.

Family Mart

De Japanse FamilyMart is al enkele jaren in Vietnam, tot grote vreugde van het grote aantal Japanse immigranten en toeristen in Vietnam. FamilyMart is misschien wel de beste van alle gemakswinkels op het gebied van sanitair en gezondheidsproducten. Je zult een brede selectie van Japanse lekkernijen, snacks en eten zien. De meeste Family Mart’s in Vietnam zijn gevestigd in Ho Chi Minh City vanwege de grote Japanse gemeenschap die daar woont.

Seven-Eleven

De winkel 7-11 is nu nog heel beperkt in Vietnam te vinden, maar deze Amerikaanse keten is van plan om dit over de jaren uit te breiden. Het is dezelfde 7 eleven als die je in andere delen van de wereld vind, alleen iets meer gericht op Vietnamezen. Op dit moment vindt je de winkels alleen nog maar in de toeristische gebieden van Ho Chi Minh City en Hanoi.

Supermarkten in Vietnam

Je vindt ook grote supermarkten in Vietnam, al zijn ze niet zo populair als in Nederland. Vaak vindt je ook supermarkten in winkelcentra. Een aantal supermarktketens in Vietnam zijn:

  • Lotte Mart – Enorme supermarkt, vaak in een winkelcentrum, inclusief bioscoop en andere winkels
  • Co.opMart – The grootste supermarktketen in Vietnam
  • Big C – Thailandse keten met enorme supermarkten
  • Annam Gourmet Market – Een internationale supermarkt in Vietnam met veel geimporteerde spullen
  • Citimart – Grote keten van kleinere supermarkten, met een internationale sectie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven