Waar verblijven in Sapa – Beste hotels, resorts & homestays

Wanneer je een accommodatie aan het zoeken bent in Sapa zijn er een aantal dingen die je moet afwegen. Wil je in Sapa zelf verblijven of daarbuiten. Overnacht je liever in comfortabel hotel, resort of lodge of ga je meer voor de basic lokale ervaring in een traditionele homestay.

Waar accommodatie zoeken in Sapa

Centrum van Sapa

Een verblijf in het centrum van Sapa betekent direct aan het park en het plein, waar het druk is met veel toeristen en veel opties voor kwaliteitshotels, van betaalbare tot dure luxe hotels. Als je op zoek bent naar een hotel in dit gebied, kun je de volgende straatnamen zoeken: Thach Son, Xuan Vien, Hoang Dieu, Thac Bac, Ham Rong. Vanuit de hotels hier kun je gemakkelijk naar de bekende toeristische attracties gaan, zoals de stenen kerk, de Ham Rong-berg, de Bac-waterval en het dorp Ta Phin. In het stadscentrum kun zit je tevens in de buurt van vele winkeltjes en restaurants.

Cau May – Muong Hoa

Het meest populaire gebied om naar een hotel te zoeken zijn Cau May – Muong Hoa straat. Hier vind je hostels, hotels en resorts. Dit gebied is meestal duurder dan de andere gebieden omdat het uitzicht erg mooi is, met uitkijk op de bergen van Fansipan en Hoang Lien Son en de rijstvelden in de vallei. Dit is de dichtstbijzijnde plaats om de stenen kerk, de Sapa-markt, het bergresort Ham Rong te bezoeken of voor een trektocht naar de Muong Hoa-vallei richting de dorpen Ta Van en Ta Phin.

Rond het meer

Het gebied rond het meer is de goedkoopste plek om een kamer te boeken in vergelijking met kamers van dezelfde kwaliteit in de rest van de stad. Als je geld wilt besparen, moet je ervoor kiezen om hier te blijven. De wegen rond het meer heten Xuan Vien, Le Hong Phong, Ngu Chi Son en Pham Kim Dong.

Homestay buiten Sapa

Sapa is door de jaren heen erg populair geworden, met veel hotels, resorts, winkels en restaurants. Om deze reden kiezen steeds meer reizigers die het avontuur willen opzoeken en voorkeur hebben voor een meer authentieke ervaring om in een homestay buiten Sapa te verblijven.

Een overnachting in een homestay is een geweldig alternatief voor een verblijf in de stad zelf, als je een eenvoudigere accommodatie niet erg vindt. Speciaal voor diegenen die willen genieten van de ervaring van het verkennen van de culturele ruimte van de etnische minderheden. Het geeft je een onvergetelijke ervaring. Je kunt redelijk geprijsde homestays vinden in Ban Ho, Lao Chai, Ta Phin en Ta Van. Ook in Sapa zelf zijn homestays te vinden als je liever in de stad verblijft. Het beroemde Cat Cat-dorp biedt geen opties voor een homestays, maar een paar plaatsen aan de weg naar het dorp bieden accommodatie.

Beste soort accommodatie in Sapa

Hotel

 • Gelegen in Sapa
 • Veel keuzen in faciliteiten, activiteiten, restaurants, winkels en nachtleven.
 • Heel veel hotel opties
 • Laag tot hoog budget
 • Matige kwaliteit tot heel luxe
 • Niet lokaal en niet authentiek

Resort of lodge

 • Gelegen buiten Sapa
 • Weinig keuze in faciliteiten, vaak gebonden aan het resort of lodge
 • Beperkt aantal lodges en resorts
 • Gemiddeld tot hoog budget
 • Gemiddelde kwaliteit tot extreem luxe
 • Lokaal gelegen, meestal niet authentiek

Homestay

 • Gelegen buiten Sapa
 • Heel weinig faciliteiten
 • Beperk aantal homestays
 • Laag budget
 • Erg basic verblijf
 • Lokaal en heel authentiek; beste lokale ervaring

Beste hotels in Sapa

De meeste hotels in Sapa liggen in en rond het centrum. Je bent wat verder weg van de rijstvelden en dorpjes, maar je hebt veel keuze in restaurants, winkels, barretjes en mogelijkheden voor trekkingen en andere activiteiten.

Sapa Relax Hotel & Spa – Prijzen beginnen al vanaf 30 dollar en hiervoor krijg je een moderne, ruime kamer met een comfortabel bed. Betaal iets meer voor een kamer met geweldig uitzicht over de vallei. Eén van de beste hotels in Sapa voor prijs kwaliteit.

Eden Boutique Hotel & Spa – Dit mooi ingerichte boetiek hotel in Sapa ligt in de buurt van het centrum, dichtbij restaurants, maar afgelegen genoeg voor rust. Prijzen beginnen vanaf 40 dollar, en hiervoor krijg je een mooie kamer met een erg comfortabel bed.

Pao’s Sapa Leisure Hotel – In tegenstelling tot de meeste hotels in Sapa, ligt deze wat verder van het centrum, op een locatie met een geweldig uitzicht. Het hotel is luxe, met hele moderne kamers, zwembad en spa faciliteiten. Prijzen starten vanaf 100 dollar per nacht, maar hiervoor verblijf je wel in één van de beste hotels in Sapa.

Saparis Hotel – Een goed hotel, voor een erg laag budget. Het ligt gelegen in de buurt van het meer en het centrum van Sapa.

Beste resorts & lodges in Sapa

De lodges en resorts in Sapa, liggen vooral buiten de stad, rond de kleine dorpjes. Ver weg van restaurants, barretjes en winkels, maar dichtbij de rijstvelden, bergen en lokale dorpjes van bergstammen. Het verblijf in een lodge buiten de stad is vaak een meer unieke ervaring dan in een hotel in Sapa. Echter ben je vaak wel gebonden en gelimiteerd aan de activiteiten en faciliteiten die de lodge of resort jouw aanbied.

Topas Ecolodge – Dit resort is geprezen als unieke lodge door National Geographic. Het ligt afgelegen op de top van een hoge heuvel in de vallei, waardoor het omringt is met bergen en rijstvelden. De privé-gastenbungalows wervelen langs een bergkam met een ongeëvenaard uitzicht op de bergen. Het unieke overloopzwembad kun je een bezienswaardigheid noemen. Hier hangt ook een stevig prijskaartje aan; prijzen per nacht starten vanaf 300 dollar.

Sapa Clay House – Mountain Retreat – Beschikt over een restaurant, een bar, een gedeelde lounge en als blikvanger een overloop buitenzwembad met uitzicht op de rijstvelden. Dit resort bevind zich buiten Sapa, in het dorpje Y Linh Ho, en is daarom omringt met rijstvelden en dorpjes in de omgeving van bergstammen.

Sapa Eco Bungalows & Spa – Gelegen in het dorp Ta Van, met een zwembad en tussen de rijstvelden. Je kunt direct een trekking beginnen vanaf de deur van het resort. De kamers zijn allemaal in bungalow stijl met uitzicht op de rijstvelden.

Sapa Eco-Home – Mountain Retreat – Gelegen in het dorp Y Linh Ho, in een prachtige omgeving. Het heeft geen zwembad in tegenstelling van veel andere resorts en lodges in Sapa, maar het heeft wel een veel meer lokaal en authentiek gevoel. De bungalows liggen midden tussen de rijstvelden en het voelt of je ver van de bewoonde wereld bent.

Eco Palms House – Sapa Retreat – Vergelijkbaar met Eco Home, is Eco Palms een plek waar je voelt of je ver weg van alles bent, met een echte lokale ervaring. Dit retreat ligt in het dorp Lao Chai en heeft bungalows in een meer traditionele stijl, inclusief geweldig uitzicht.

Beste homestays in Sapa

Verblijf in een homestay in Sapa voor een lokale en authentieke ervaring. Jouw host familie zal je vriendelijke verwelkomen en tijdens jouw verblijf leer je meer over hun lokale cultuur. Deze homestays zijn verspreid te vinden rond dorpjes in Sapa. Verwacht niet te veel luxe, maar ga hier heen voor de lokale ervaring.

Luckydaisy Buffalo House – Veel meer comfort en een iets moderne homestay is dit de beste optie. Er zijn onder andere verwarmde matrassen.

Eco Hills Homestay – Basic en niet heel traditioneel, maar de bungalow stijl kamers hebben een spectaculair uitzicht op de rijstvelden en bergen

Zmonghomestay – Deze homestay is prachtig gelegen tussen de rijstvelden en wordt gehost door een vriendelijke familie.

Ta Phin Homestay – Gezellige huis wat ligt aan de rand van het toeristische deel van het dorp wat het erg stil en authentiek maakt.

Sapa Homestay Ta May – Gezellige familie, leuke homestay en optie om een medicijnen bad te nemen.

Meer weten over de beste homestays in Sapa, inclusief de plekken waar je dit het beste kunt doen? Lees dorpen rond Sapa voor trekkingen en homestays

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top