Weer en beste reistijd op Phu Quoc

Het weer in Phu Quoc verandert het hele jaar door, dus het is belangrijk om van te voren de beste reistijd op te zoeken. De meeste regen valt van juli tot september. Zonnige luchten zijn normaal tussen november en maart. Het hele jaar door zijn er warme temperaturen dankzij het tropische moessonklimaat.

De beste reistijd op Phu Quoc

De beste reistijd op Phu Quoc is tijdens het droge seizoen. Van november tot maart ziet het weer in Phu Quoc zonnige luchten en temperaturen tussen 25 ° C en 28. Dit is de beste tijd om naar het strand te gaan voor zonnebaden, snorkelen en zwemmen. Het Phu Quoc nationaal park en de watervallen zijn ideaal voor picknicken, jungletrekking, kamperen en vogels kijken.

Weer Phu Quoc

Het weer op Phu Quoc wordt volledig bepaald door het tropische moessonklimaat. Dit betekent langdurige droge periodes en een regenseizoen. Het tropische klimaat zorgt er voor dat de temperatuur heel het jaar hoog ligt.

MaandGemiddelde temperatuur (C)Regenval (mm)
Januari2840
Februari2836
Maart3080
April31130
Mei31193
Juni30266
Juli29290
Augustus28398
September27296
Oktober29276
November28212
December27104

Reistijd per maand

December – januari – februari – maart

Hoogseizoen

De meeste reizigers zullen de periode december, januari, februari en maart kiezen voor een reis naar Phu Quoc. Het weer is buitengewoon aangenaam op het eiland met een gemiddelde temperatuur van 30 graden gedurende de dag, met stralende zon en een kristalheldere lucht. Dit seizoen is voor het weer de beste reistijd in Phu Quoc, waardoor de meeste mensen tijdens deze periode gaan. Het enige nadeel van dit seizoen is dat het dus drukker is dan de andere maanden.

April – mei – juni

Tussenseizoen

De maanden april, mei en juni zijn letterlijk de heetste maanden van het jaar op het eiland. Er is veel kans op mooi weer, maar van een perfecte zonnige dag kan het omslaan naar een plotselinge stortbui, maar het zal je reis niet zo veel beïnvloeden. De luchtvochtigheid ligt tussen de 80 en 85 procent en iedereen zweet omdat het aanvoelt als een sauna. In vergelijking met de maanden daarvoor begint het met toeristen af te nemen, al wordt het in juni ook al weer drukker met Vietnamese toeristen die naar het eiland gaan.

Juli – augustus – september

Laagseizoen

In de maanden juli, augustus en september is het het regenseizoen op Phu Quoc. Het regent vrijwel elke dag, maar vaak niet de hele dag; 2 of 3 uur. Echter zorgt de nationale vakantie in juli, dat de regen de Vietnamese toeristen niet tegenhouden, waardoor het een stuk drukker wordt. De combinatie met regen en veel toeristen maakt dit één van de mindere periodes om het eiland te bezoeken. Aan het einde van de zomer, eind augustus en september, begint de drukte rap minder te worden, waardoor hotels vaak grote kortingen hebben en sommige accommodaties en attracties gebruiken deze periode om te sluiten voor renovatie.

Oktober – november

Voorseizoen

Eén van de beste reistijden in Phu Quoc zijn de maanden eind oktober en november. De regen is een stuk minder geworden en de toeristen moeten nog komen. Elk strand is kalm en ontspannend zonder veel mensen. Prijzen zijn ook voor de beste prijs en toeristische voorzieningen beginnen weer te open te gaan. Je kunt een van de eerste gasten zijn en genieten van het beste dat wordt aangeboden. Activiteiten zijn volledig beschikbaar en leuk omdat je niet in de rij hoeft te wachten. Phu Quoc is tijdens deze maanden een paradijs voor watersporters.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update