Trein, bus of vliegen naar Hoi An

Hoi An is één van de bekendste toeristische bestemming in Vietnam. Ondanks het toerisme kun je deze stad niet overslaan. Hoi An is de meest sfeervolle stad het land met een bijzonder historisch centrum en prachtig landschap van rijstvelden en palmbossen er omheen. Als je naar Hoi An wilt reizen, moet je vaak eerst naar de grote stad Da Nang toe, wat 20 kilometer van Hoi An ligt. Hoi An heeft namelijk geen vliegveld en geen treinstation en de meeste bussen gaan ook direct naar Da Nang.

Da Nang is de derde grootste stad van het land, met een internationaal vliegveld, treinstation en rechtstreekse busverbindingen vanuit heel het land. In dit artikel lees je alle mogelijkheden:

Bus naar Hoi An

Er zijn directe bussen vanaf de grote steden naar Hoi An, maar de meeste bussen gaan rechtstreeks naar Da Dang. Eenmaal aangekomen in Da Nang dien je vervoer te regelen naar Hoi An. Je leest hier hoe je van Da Nang naar Hoi An reist. Kom je vanuit het zuiden met de bus, zoals van Nha Trang, kun je eventueel vragen of de bus ter hoogte van Hoi An stopt. Je wordt dan waarschijnlijk op een kruispunt gebracht en vanaf hier ben je dichterbij Hoi An dan als je direct door naar Da Nang reist. Het enige is dat het moeilijk kan zijn om vanaf dat kruispunt een taxi te regelen de stad in; zeker als je ’s nachts of heel vroeg in de ochtend aankomt.

Directe busverbindingen naar Hoi An:

 • Bus van Hanoi naar Hoi An: Reisduur 20 uur (niet aanbevolen)
 • Bus van Hue naar Hoi An: Reisduur 4-5 uur.
 • Bus van Nha Trang naar Hoi An: 11 uur

Tips:

 • Op deze rechtstreekse busverbindingen rijd vaak maar 1 bus per dag. Alle andere bussen gaan direct door naar Da Nang. Boek dus op tijd.
 • Vanaf andere steden in Vietnam gaat de bus altijd eerst naar Da Nang.
 • Er is een hele mooie route tussen Hue en Hoi An over de Hai Van Pass, echter als je met de bus gaat rij je door een nieuwe tunnel. Je kunt dan de Hai Van Pass bezoeken als een dagtrip vanaf Hoi An.

Trein naar Hoi An

Hoi An zelf heeft geen treinstation, het dichtstbijzijnde treinstation bevindt zich in Da Nang. Hieronder vind je een aantal opties waar vandaan je kunt reizen per trein.

 • Trein van Hanoi naar Da Nang: Reisduur 16-17 uur.
 • Trein van Ho Chi Minh City naar Da Nang: Reisduur 17 uur.
 • Trein van Hue naar Da Nang: Reisduur 3 uur.
 • Trein van Nha Trang naar Da Nang: Reisduur 10 uur.
 • Trein van Quy Nhon (Dieu Tri) naar Da Nang: Reisduur 6 uur.
 • Trein van Dong Hoi (Phong Nha) naar Da Nang: Reisduur 5-6 uur.
 • Trein van Ninh Binh naar Da Nang: Reisduur 14 uur.

Het stuk van Nha Trang naar Da Nang en met name Hue naar Da Nang is een hele mooie treinreis langs de kust.

De kosten van de trein hangt heel erg af van welke optie je kiest. Vanaf Hanoi naar Da Nang kost bijvoorbeeld rond de €20 tot €30. Maar veel toeristen kiezen voor luxe treinen van bijvoorbeeld Livitrans Express of Violette Train met prijzen rond de €80. Je kunt de prijzen zien en trein tickets boeken op treinstations, reisbureaus of online via 12go.asia of baolau. Lees hier meer over met de trein reizen in Vietnam.

Lees hier hoe je van het treinstation in Da Nang naar Hoi An toe gaat.

Vliegen naar Hoi An

De snelste manier om van Hanoi of Ho Chi Minh City naar Hoi An te komen is vliegen. Hoi An zelf heeft geen vliegveld, maar het nabijgelegen Da Nang wel. Het vliegveld van Da Nang heet Da Nang International Airport. Omdat dit een internationaal vliegveld is kun je ook van buiten Vietnam rechtstreeks op Da Nang vliegen, zoals Bangkok en Singapore. Je dient wel je Vietnam visum van te voren geregeld te hebben.

Hieronder een aantal rechtstreekse verbindingen op Da Nang:

 • Vliegen van Hanoi naar Da Nang: Er gaan meerdere vluchten per dag van VietJet Air, Jetstar en Vietnam Airlines; reisduur 1 uur en 20 minuten; vanaf €25.
 • Vliegen van Ho Chi Minh City naar Da Nang: Meerdere vluchten per dag van VietJet Air, Jetstar en Vietnam Airlines; reisduur 1 uur en 20 minuten; vanaf €35
 • Vliegen van Nha Trang naar Da Nang: Alleen VietJet Air heeft één vlucht per dag vanaf Nha Trang; reisduur 1 uur; vanaf €25
 • Vliegen van Bangkok naar Da Nang: AirAsia, VietJet Air, Vietnam Airlines, Thai Airways en Bangkok Airways hebben allemaal een rechtstreekse verbinding; reisduur 1 uur en 40 minuten; vanaf €70
 • Vliegen van Singapore naar Da Nang: Jetstar, SilkAir en Singapore Airlines hebben een rechtstreekse verbinding; reisduur 2 uur en 40 minuten; vanaf €100
 • Vliegen van Siem Reap naar Da Nang: Vietnam Airlines; reisduur 1 uur en 15 minuten, vanaf €200.

Wanneer je vanuit een andere stad in Vietnam wilt vliegen, vlieg je met een overstap op HCMC of Hanoi. Lees hier meer over hoe je binnenlandse vluchten in Vietnam boekt.

Van Da Nang naar Hoi An

Eenmaal aangekomen moet je van het treinstation of vliegveld in Da Nang naar Hoi An. De afstand tussen Danang naar Hoi An is 20 kilometer. Je kunt kiezen tussen een privéauto, taxi, bus of motor om Hoi An te bereiken. Grab is ook verkrijgbaar in Da Nang en Hoi An.

Prive auto

Als jij jouw verblijf in Hoi An al hebt geboekt, vraag dan aan jouw accommodatie of zij een privé-pick-up voor je kunnen regelen. Geef ze het adres op, dit kan de luchthaven, treinstation of een hotel in Da Nang zijn, en een auto zal op het opgegeven tijdstip jou ophalen. De kosten variëren, maar dit is de meest comfortabele optie. Het kost tussen de €20 en €30, afhankelijk van of je een auto met 4, 7 of 16 plaatsen nodig hebt.

Taxi

Taxi’s zijn het handigst om van Da Nang naar Hoi An te gaan, omdat je vanaf het centrum of de luchthaven een taxi kunt nemen en verder kunt reizen zonder een afspraak te maken. Het duurt ongeveer 30 – 45 minuten en kost ergens tussen de €15 en  €25. Zorg ervoor dat de chauffeur weet waar hij naartoe moet gaan. Sommigen van hen zijn niet zo bekend met het Hoi An en kunnen uiteindelijk in cirkels rondrijden om de bestemming te vinden. Om ook oplichting te voorkomen,kun je het beste een bekend taximerk kiezen:

 • Mai Linh Taxi
 • Vinasun Taxi
 • Song Han Taxi
 • Tien Sa Da Nang Taxi

Er is een nieuwe taxidienst op de Da Nang luchthaven, Dichungtaxi (gedeelde taxi). Als je een taxi op hun site boekt, stuurt het systeem jouw boekingsinformatie naar een chauffeur en haalt hij jou op. Je kunt de taxi delen met andere mensen op dezelfde manier door de optie “delen” te kiezen. Zo niet, dan kun je gewoon de “privé” taxi nemen.

Bus

Er is een directe buslijn voor toeristen tussen Da Nang en Hoi An; Bus #1, voor slechts 30.000 VND (€1). Hoewel de bus de goedkoopste reisoptie is, duurt het iets langer, 45 tot 60 minuten om Hoi An te bereiken. Busdiensten beginnen om 5.30 uur ’s ochtends en stoppen om 18:00 uur, met 1 bus om de 20 minuten. Het makkelijkste is om Google Maps te gebruiken en met de route verkenner kijken waar de dichtstbijzijnde bushalte is en de aankomsttijd van de bus te vinden. Het kaartje kan gemakkelijk worden gekocht in de bus, maar zorg ervoor dat je de juiste prijs betaalt: 30.000 VND. Als je aankomt vanaf het vliegveld, is deze optie minder handig omdat de dichtstbijzijnde bushalte op ongeveer 3 km afstand ligt. Maar als je de trein neemt, is er een busstation in de buurt van het treinstation, op slechts 10 minuten lopen van het station.

Scooter

Je kunt ook een scooter huren in Da Nang en naar Hoi An rijden. Dit is geen optie wanneer je veel bagage bij hebt, maar als je in Da Nang verblijft en een dagtrip wilt maken naar Hoi An is dit een hele leuke optie.

De gemiddelde prijs voor een scooter huren is 130.000 VND (€5) per dag. Er zijn een winkels die goedkoper aanbieden, maar dit is vaak omdat het oudere scooters zijn; zorg ervoor dat er niets mis is met de scooter als je deze optie kiest. Hier zijn enkele bekende scooterverhuurbedrijven in de stad Da Nang:

Met de verschillende off- en online navigatie apps op jouw telefoon, is het heel eenvoudig om zelf te rijden. De rit naar Hoi An is vrij eenvoudig en het verkeer is minimaal. Je rijdt alleen maar langs de kust en komt aan bij An Bang Beach van Hoi An.

Lees hier alle tips over hoe je een scooter of motor huurt in Vietnam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.