Het waterpoppentheater in Hanoi

Een waterpoppenshow is een unieke attractie die je kunt zien in het waterpoppentheater in het centrum van Hanoi, in de buurt van het Hoan Kiem-meer. Deze attractie komt oorspronkelijk uit Vietnamese dorpen waar het theater werd gespeeld met poppen in het water. De show werd steeds populairder en kwam ook naar Hanoi.

Korte geschiedenis

Het waterpoppenspel gaat terug tot ongeveer 1000 jaar, in een periode van vrede en welvaart, betekende dat de mensen konden ontspannen en genieten van hun culturele festivals en tradities. Dit bood de perfecte gelegenheid voor getalenteerde kunstenaars om poppenshows op land en in water uit te voeren.

De traditie van het waterpoppenshows komt voort dat rijstvelden onderwater stonden en dat dorpelingen entertainment maakte door in het diepe water te gaan staan ​​met de poppen boven het water. Destijds werden eenvoudige podia gebouwd rond overstroomde rijstvelden gericht op de poppenspelers die hun publiek entertainen. Bloedzuigers en andere verwante problemen die gepaard gaan met langdurig ​​in troebel water staan, waren vrij normaal.

Waterpoppenshow

De show is tegenwoordig niet veel veranderd; alleen de omgeving en de locaties. In het moderne theater van Hanoi wordt de show in een soort zwembad voor de poppen gehouden. De poppen worden bestuurd door een aantal poppenspelers die zich achter een bamboescherm verbergen. Met behulp van grote hengels kunnen ze de poppen besturen terwijl ze verstopt ze achter het scherm.

waterpoppenshow in Hanoi

De typische thema’s rond een waterpoppenshow zijn nog steeds hetzelfde, over Vietnamese volksverhalen en legendes met onderwerpen zoals de viering van de rijstoogst die op een humoristische manier is afgebeeld.

waterpoppenshow in Hanoiwaterpoppenshow in Hanoi

Voorstellingen worden begeleid door een Vietnamees orkest dat traditionele muziek speelt met drums, houten bellen, hoorns en bamboefluiten. Er zijn ook authentieke Vietnamese operazangers die het verhaal vertellen dat door de poppen wordt gespeeld. De meeste shows zijn in het Vietnamees.

waterpoppentheater orkest speelt traditionele muziek

Thang Long waterpoppentheater

De bekendste plek in Hanoi waar je een waterpoppenshow kunt bijwonen is in het Thang Long waterpoppentheater, naast het Hoan Kiem-meer, in het centrum van Hanoi.

Thang Long waterpoppentheater in Hanoi

Tickets voor deze show zijn ruim van tevoren worden uitverkocht, dus het is verstandig om je kaartjes zo snel mogelijk te. Het is ook verstandig om iets meer te betalen om dichter bij te zitten, want het theater is groot en de poppen zelf zijn niet zo groot. Het theater is modern en toont rond de 15 korte optredens binnen een voorstelling van een uur. Afgezien van de algemene toegangsprijs van VND 100.000, zijn er extra camera- of videokosten als je de show wilt fotograferen of filmen.

Adres57B, Dinh Tien Hoang Street, Hoan Kiem District, Hanoi
Shows: dagelijks 15:00, 16:10, 17:20, 18:30 en 20:00 uur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top