Fietsen in Mai Chau – 2 zelfrijroutes & fietstocht

Fietsen in Mai Chau brengt je naar enkele van de mooiste rijstvelden in Vietnam, met lokale dorpen van etnische minderheden. De rustige wegen die bijna zo vlak zijn als een pannenkoek, maken het ook gemakkelijk. Deze perfecte combinatie maakt fietsen een van de leukste dingen om te doen in Mai Chau.

Waarom fietsen in Mai Chau?

Mai Chau is een van de beste plekken om te fietsen in Vietnam. De reden hiervoor is dat de vallei waar Mai Chau ligt erg vlak is en er bijna geen verkeer is op de wegen tussen de dorpen. Het enige dat je kunt tegenkomen is een verdwaalde buffel, een lokale boer die op zijn motor naar zijn land gaat, of een elektrische buggy van een resort die zijn gasten door de rijstvelden rijdt.

fietsen in Mai Chau

Want tussen deze dorpen vind je inderdaad zo ver als je kunt kijken uitgestrekte rijstvelden. Aan weerszijden van de vallei vind je hoge bergen die zorgen voor een prachtige achtergrond van de rijstvelden. Het is een geweldige plek om foto’s te maken van het platteland in Vietnam.

Onderweg fietst u door dorpen van over het algemeen de Thaise etnische groep. Deze etnische minderheid leeft in huizen op palen, waar vaak vee onder het huis leeft. Stop hier om getuige te zijn van het vredige dagelijkse leven en een kijkje te nemen in deze unieke cultuur.

Ga fietsen in Mai Chau met Local Vietnam

Lokaal Vietnam heeft een unieke tour waarbij je in Mai Chau kunt fietsen door de rijstvelden en enkele dorpjes kunt bezoeken. Je kunt een reis naar deze vallei ook combineren met een trekking in het natuurreservaat Pu Luong. Bekijk al onze Mai Chau-tours om je opties te zien.

Mai Chau-fietsroute

Je begint je route in het dorp Lac (het belangrijkste toeristische dorp van de stad). Vanaf hier ga je naar de hoofdweg en ga je linksaf. Volg de hoofdweg een paar honderd meter voordat je rechtsaf gaat naar de Chieu Cave.

fietsen in Mai Chau

Na een bezoek aan de grot, fiets je terug naar de hoofdweg en ga je rechtsaf. Neem de tweede of derde weg aan uw linkerhand om weer het platteland op te gaan.

Vanaf dit kleine landelijke weggetje kun je 12 km (of zelfs verder) fietsen. Langs deze weg fiets je door de mooiste rijstvelden van Mai Chau. Houd er rekening mee dat je dezelfde weg terug moet gaan, dus hoe verder je gaat, hoe verder je terug moet fietsen. Er zijn echter nog veel kleinere landelijke paden over die je kunt proberen. Ze komen meestal terecht in lokale dorpen.

Bekijk hier de route op Google maps.

Je kunt de weg ook helemaal tot het einde vervolgen en een volledige lus van 40 km maken. Hoewel het alleen wordt aanbevolen voor ervaren fietsers met fietsen van goede kwaliteit.

Bekijk de kaart hier

Beste reistijd om te fietsen in Mai Chau?

Van september tot mei is het een goed moment om te gaan fietsen. De beste tijd om te fietsen in Mai Chau is de lente, wanneer er niet veel regen is en het weer niet te warm is. Daarnaast zijn de rijstvelden rond deze tijd erg groen. Een ander goed moment om te fietsen is de herfst, van september tot november. De zware regenval en het warme weer van de zomertijd zijn in dit seizoen vertrokken. December en januari kunnen koud zijn, maar er valt niet veel regen.

Alternatief voor fietsen

Als je niet van fietsen houdt, kun je in Mai Chau natuurlijk ook een motorfiets huren vanaf 120,00 VND per dag. Zorg ervoor dat de motor in goede staat verkeert en wees verstandig; Rijd alleen als u ervaren en zelfverzekerd bent. Je kunt de hierboven genoemde routes rijden of de Mai Chau-motorlus maken

Mai Chau Motor loop

Dit is niet de beste route als je wilt fietsen in Mai Chau, maar het is mogelijk voor zeer ervaren fietsers met een goed uithoudingsvermogen. Deze route begint onderaan de vallei en gaat over een bergpas. Als je niet het gevoel hebt dat het je aanspreekt, kun je het beste met een motor (scootmobiel) gaan. Als u zelf niet kunt rijden, kunt u met een ervaren gids achterop gaan. Als alternatief kunt u deze lus ook met de auto doen.

De lus begint in het dorp Lac, de belangrijkste stad in de vallei. Vanaf hier ga je naar de hoofdweg en rijd je naar een groot kruispunt. Het is waarschijnlijk hetzelfde kruispunt waar u vandaan kwam toen u uit Hanoi kwam. Hier begin je helemaal omhoog te gaan naar de Thung Khe Pass. Bijna bovenaan, voordat je naar de andere kant van de berg rijdt, is er een parkeerplaats en het beste uitzichtpunt in Mai Chau. Hier heb je een schilderachtig uitzicht over de hele vallei met rijstvelden en dorpjes.

Thung Khe Pass

Rijd verder over de Khe Pau-pas. Aan uw linkerhand heeft u nog meer geweldige uitzichten op bergen en steden. Je passeert een kleine markt op de pas waar je kunt stoppen om foto’s te maken en wat hapjes of drankjes te kopen.

Hierna rij je verder en neem je de eerste weg links. Je begint naar beneden te rijden en gaat verder door verschillende dorpen en platteland, totdat je een enorm meer bereikt dat het Hoa Binh-meer heet. De weg gaat verder langs het meer met nog veel mooie uitzichten. Er is ook een plek waar u naar het meer kunt gaan en een boottocht van een uur kunt maken.

Ga Lao waterval in Mai Chau

Uiteindelijk kom je bij de Mai Chau waterval genaamd Go Lao.

Parkeer je fiets (of auto) en ga de trap af naar de bodem van de waterval. Op warme dagen is het hier heerlijk om een frisse duik te nemen in het zwembad.

Er is een kruising vlakbij de waterval die je terugbrengt naar de hoofdweg die naar het dorp Lac leidt.

Google maps route

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.