Trekking en wandeltochten in Mai Chau & Pu Luong – 4 tips

Trekking in Mai Chau is niet erg populair, maar je kunt lange wandelingen maken over de smalle paadjes tussen de dorpen. Veel reizigers die deze regio bezoeken, kiezen er echter voor om dit op de fiets te doen. In het nabijgelegen Pu Luong Nature Reserve kun je trektochten maken door de bergen en terrasvormige rijstvelden.

  1. Trekking organiseren
  2. Pu Luong Nature Reserve
  3. Beste reistijd
  4. Alternatieven voor trekking

Hoe je een trekking in Mai Chau organiseert

Zoals gezegd is trekking in Mai Chau niet de eerste keuze van de meeste reizigers. Er zijn veel betere plekken om te gaan wandelen in Vietnam. Dat gezegd hebbende, er zijn enkele opties. Je kunt bij jouw accommodatie in Mai Chau een gids regelen die u rondleidt. Je kunt er ook voor kiezen om zelf te gaan wandelen tussen de dorpen in de vallei. De wegen zijn smal en behalve een buffel op de weg of een dorpeling die met zijn scooter voorbij komt, is er geen verkeer. Al wandelend geniet je van geweldige uitzichten over de rijstvelden en verken je de dorpen van de Thaise etnische minderheden die in paalwoningen wonen.

Mai Chau trekking tour

Trekking in Pu Luong Nature Reserve

Als je dicht bij Mai Chau wilt gaan wandelen, is je beste optie in het Pu Luong Nature Reserve. Hier vind je prachtige rijstveldterrassen, met bergen op de achtergrond en kleine dorpjes verspreid over de vallei. Er zijn maar 2 wegen door Pu Luong waar je met een auto of motor over kunt rijden. Om deze reden is het niet alleen de perfecte plek voor een trektocht, maar ook de beste manier en een van de weinige manieren om dit gebied te verkennen.

Pu Luong Nature Reserve

Tijdens de trekking in Pu Luong loop je tussen enkele van de beste rijstvelden van Vietnam en bezoek je enkele lokale dorpjes waar je meer te weten kunt komen over het leven van de Thaise etnische minderheden, die in paalwoningen wonen. Kom dichter bij de rivier waar je de waterwielen kunt zien die water uit de rivier halen om de hoger gelegen rijstvelden te irrigeren.

Tip! Hoe je een trekking in Pu Luong regelt

Als je wilt gaan wandelen in het Pu Luong Nature Reserve, dan kan je dit regelen bij je accommodatie in Mai Chau of in Pu Luong. Maar omdat Pu Luong moeilijk te bereiken is, kun je dit het beste in een pakket boeken vanaf Hanoi. Dit omvat een transfer naar Pu Luong (je kunt het combineren met een bezoek aan Mai Chau), accommodatie en een trektocht. Lokaal Vietnam heeft een uniek Mai Chau & Pu Luong Nature Reserve de lodge-ervaring, start vanuit Hanoi en de optie om dit in 3 of 4 dagen te doen.

Wat mee te brengen

In tegenstelling tot wandelen in Sapa, loop je meestal niet langer dan een dag of een halve dag en keer je na de wandeling terug naar je accommodatie. Als je met een gids gaat, zorgen zij voor lunch en drankjes. Wel is het handig om wat extra drankjes en eventueel een snack mee te nemen.

Daarnaast zorg je voor goede wandelschoenen en lichte kleding. In de winter kan het wat kouder zijn, maar draag nooit warme kleding als je gaat wandelen. Het is beter om dunne kleding te dragen met extra lagen die je gemakkelijk uit kunt trekken als het te warm wordt door te lopen. Ook een regenjas kan verstandig zijn om mee te nemen.

Beste reistijd om te gaan wandelen

De beste tijd om te gaan wandelen in Mai Chau is wanneer de rijstvelden mooi groen zijn, van april tot eind juni. Deze maanden vallen ook voor het regenseizoen. De rijst wordt in juli opnieuw gezaaid en in oktober geoogst. Van augustus tot oktober is het dus ook een goed moment om door de rijstvelden van Mai Chau te wandelen.

De beste tijd om te gaan wandelen in Pu Luong is van september tot november of februari tot mei. Dit keer zijn de plantages groen en is het mooi weer.

Alternatieven voor trekking

Als je niet geïnteresseerd bent om te gaan wandelen in Mai Chau of Pu Luong, kun je genieten van een aantal geweldige alternatieven.

Mai Chau

De meest populaire manier om de omgeving te ontdekken is door te gaan fietsen in Mai Chau. De wegen zijn vlak en er is nauwelijks verkeer als je door de rijstvelden fietst. Omdat Mai Chau een van de beste plekken is voor fietsen in Vietnam is, heeft bijna elk resort en homestay gratis fietsen te huur.

Als je verder wilt, naar de nabijgelegen waterval en de Thung Khe-pas met het geweldige uitzichtpunt van de Mai Chau-vallei, kun je het beste een motor / scooter huren. U kunt er een huren vanaf 100.000 VND per dag. Als alternatief kunt u ook met de auto met privéchauffeur gaan.

Pu Luong

Trekking in Pu Luong is een echte aanrader, maar als je dat liever niet wilt, kun je er ook voor kiezen om met de motor te gaan. De wegen zijn niet al te slecht, maar als je geen ervaring of vertrouwen hebt, is het niet slim om zelf te rijden. De meeste lokale homestays bieden je aan om met een gids op de motor te gaan. Je kunt ook met de auto met chauffeur reizen, maar omdat het gebied niet zo groot is, kun je een andere bestemming overwegen als je niet wilt gaan wandelen in het Pu Luong Natuurreservaat. Betere bestemmingen om met de auto te ontdekken zijn Sapa, Cao Bang en Ha Giang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?