6 beste tempels in Ninh Binh

Een paar van de meest indrukwekkende en belangrijke tempels in Vietnam zijn te vinden in Ninh Binh. Sommige van deze tempels in Ninh Binh kunnen erg oud zijn, terwijl andere pas gebouwd zijn. Het wordt ook wel het land van religie en spiritualiteit genoemd.

Tips voor het bezoeken van tempels in Ninh Binh

De pagode en de tempel zijn religieuze plaatsen, dus je moet de kledingvoorschriften strikt volgen om je respect voor de lokale bevolking te tonen. Dit betekent dat je niets te onthullend moet dragen, zoals rokken, korte broeken en leggings. Het is het beste om uw knieën en schouders te bedekken.
De tempels in Ninh Binh bevinden zich in enorme complexen of diep in de natuur. Hoe dan ook, je gaat veel rustig wandelen, dus zorg ervoor dat je comfortabele kleding en wandelschoenen meeneemt. Het is ook verstandig om u te beschermen tegen weersinvloeden, zoals een zonnebril, zonnebrandcrème, een hoed of een paraplu.
Zorg ervoor dat je eet voordat je deze pagodes en tempels bezoekt, want binnen eten is niet toegestaan.

Bai Dinh-pagode

Bai Dinh tempel
Bai Dinh pagode

De Bai Dinh-pagode is niet alleen het grootste complex van boeddhistische tempels in Ninh Binh, maar voor heel Zuidoost-Azië. Het bestaat uit verschillende tempels en meer dan 500 Boeddhabeelden. Het is een vrij nieuwe tempel, gebouwd in 2003. Het is prachtig gelegen tussen de bergen en vooral een populair bedevaartsoord voor Vietnamezen. het is indrukwekkend om over dit enorme complex te lopen en zorg ervoor dat je naar de top van de Bai Dinh Pagoda klimt voor een panoramisch uitzicht over het complete complex met het prachtige landschap op de achtergrond.

Trang An

Trang An tempel

Bij Trang An vind je de meest magische tempels in Ninh Binh. Ze liggen verscholen tussen enorme steile bergen die zorgen voor een indrukwekkend landschap. Je kunt ze alleen met een boot bezoeken. Vanuit de haven in Trang An kun je 3 routes kiezen die je naar de verschillende plaatsen in Trang An brengen. Een roeiboot met roeier zal je met kleine stops onderweg door het karstgebergte leiden, onder meer bij een aantal tempels, afhankelijk van welke route je hebt gekozen. Het is een van de beste dingen om te doen in Ninh Binh.

Hoa Lu

Hoa Lu Ancient Capital

Hoa Lu was in de tiende eeuw de oude hoofdstad van Vietnam. Van de citadel is niet veel meer over, maar er zijn wel een aantal tempels die je kunt bezoeken. Dit zijn niet de meest spectaculaire tempels in Ninh Binh, maar de ligging tussen de bergen en jungle met de combinatie van oude geschiedenis maakt het een geweldige plek om te bezoeken. De K ing Dinh-tempel en de King Le-tempel zijn de twee belangrijkste tempels in Ninh Binh, gewijd aan de aanbidding van de oude koningen van Vietnam.

Bich Dong pagode

Bich Dong pagode

De grotten en tempels van Bich Dong zijn zeker een bezoekje waard. De Bich Dong-pagode is een cluster van majestueuze berggrottempels. Deze oude heiligdommen en historische pagodes zijn met tussenpozen langs de heuvel en de bergen verspreid. De weg naar de grotten, bergen en – nogmaals – de prachtige natuur maken dit een leuke tocht. De poort en de ingang met de brug over de lelievijver is een geweldige plek voor fotografen.

Thai Vi tempel

Thai Vi tempel in Ninh Binh

De Thai Vi-tempel is een andere tempel in Tam Coc, goed verborgen in de bergen. Het werd gebouwd door koning Tran Thai Tong in 1258, na zijn overwinning op de Chinese legers. Het grootste deel van de tempel is van steen, hier vind je snijwerk van de beeldhouwers van Ninh Binh en een altaar met aanbiddingsartikelen. De tempel is klein, maar zeker een bezoek waard als je in de buurt bent. Als je de tempel in maart bezoekt, heb je misschien de kans om deel te nemen aan That Vi Temple-festival, dat is gewijd aan de herdenking van de koningen van de Tran-dynastie.

Mua Cave

Mua Cave in Ninh Binh

Bij Mua Cave vind je uiteraard een grot, maar deze staat meer bekend om het prachtige uitzichtpunt bovenop de berg. Beklim de trappen om te genieten van het beste panoramische uitzichtpunt van de regio. Bovenop vind je ook enkele kleine pagodes waar mensen eten zetten en wierook branden. Het is een heel kleine plaats voor aanbidding, maar vanwege het adembenemende uitzicht haalde het de lijst met beste tempels in Ninh Binh.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.