Pinnen in Vietnam – Maximaal bedrag, banken, pinkosten en tips

In Vietnam is betalen met contant geld de standaard. Hotels, sommige reisbureaus en alleen de luxere restaurants accepteren creditcards, verder zijn er maar weinig plaatsen die betalingen per credit card accepteren. Met lage maximale pin bedragen in Vietnam plus transactiekosten, kunnen deze kosten snel een aanzienlijk een deel van jouw  reisbudget opnemen. Daarom kun je hier lezen wat de beste geldautomaten in Vietnam zijn en enkele tips om geld te pinnen.

Tip: Lees hier meer over geld in Vietnam.

Pinnen in Vietnam

Volgens de Vietnamese wet mogen geldautomaten alleen Vietnamese Dong (VND) uitgeven, ook als jouw rekening oorspronkelijk in Euro of andere valuta’s is. Het geldbedrag dat je wilt opnemen, wordt automatisch gewijzigd van jouw eigen valuta naar VND op basis van de op dat moment berekende bankkoers.

Waar kun je geldautomaten vinden

Geldautomaten kun je overal vinden, zowel in de grote steden zoals Ho Chi Minh City, Hanoi en Da Nang, als in de kleinere steden. Je vind ze vooral rond de toeristische gebieden. Geldautomaten in Vietnam zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar, dus je kunt op elk gewenst moment naar een geldautomaat gaan. Gebruik Google Maps om de dichtstbijzijnde geldautomaat te vinden of zoek een banken op Google.

Hoewel de meeste geldautomaten verschillende soorten kaarten accepteren, waaronder Master Card, Visa, Union Pay en JCB, vergeet niet om de borden te controleren bij elke geldautomaat die aangeeft welke kaarten zij accepteren. Je wilt niet dat je kaart vast komt te zitten.

Tip: Tijdens Tet (Vietnamees Nieuwjaar) worden geldautomaten niet bijgevuld. Het kan voorkomen dat geldautomaten leeg raken tijdens deze periode.

Maximaal pinnen Vietnam

De regels met betrekking tot het maximale bedrag pinnen in Vietnam en de opnamekosten voor elke transactie variëren van bank tot bank, maar geldautomaten van lokale banken hebben een vrij laag maximaal pin bedrag per transactie in vergelijking met de internationale banken.

 • Vietcombank: tot 2.000.000d
 • VietinBank: tot 2.000.000d
 • Agribank: tot 6.000.000d
 • HSBC: tot 8.000.000d
 • Citibank: 8.000.000d
 • Commonwealth Bank: tot 10.000.000d
 • ANZ: 10.000.000d

Pinkosten Vietnam

Op het moment van pinnen worden er ook nog transactiekosten in rekening gebracht van over het algemeen een bedrag tussen 40.000 VND (~ 1,5 EUR) tot 100.000 VND (~ 4 EUR). Je kunt deze kosten alleen vermijden door geldautomaten van jouw bank te nemen of banken te kiezen die gekoppeld zijn aan jouw bank. Helaas vind je in Vietnam echter geen Rabobank, ING of  ABN AMRO. Er is geen Vietnamese bank die klanten gratis geld laat opnemen van buitenlandse accounts.

 • Vietcombank: transactiekosten 50.000 VND
 • Agribank: transactiekosten 22.000 VND
 • BIDV: transactiekosten 30.000 VND
 • Sacombank: transactiekosten 30.000 VND
 • Citibank: transactiekosten 55.000 VND
 • ANZ: transactiekosten 40.000 VND

Tip: Je wilt geen 4 euro verliezen voor het pinnen van slechts 40 euro. Dat is 10%. Kies geldautomaten van buitenlandse banken met een hoger maximaal pin bedrag om de totale kosten die je moet betalen te minimaliseren en om te vermijden dat je te vaak naar de geldautomaat moet gaan om geld te pinnen in Vietnam.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update