Ta Phin dorp nabij Sapa – 5 dingen die je kunt doen

Mensen die naar Sapa reizen, komen hier voor de prachtige rijstvelden en kleine knoppen van etnische minderheden. Ta Phin is zo’n gehucht niet ver van Sapa. Het is een geweldige plek om te overnachten in een homestay en een trekking te maken door de prachtige rijstvelden van Sapa.

Over het dorp Ta Phin

Ta Phin is een van de beste plekken voor een Sapa trekking. Het is een dorp van lokale minderheden, voornamelijk de Hmong en Red Dao die hier generatie na generatie hebben gewoond. Er zijn 13 gehuchten en meer dan 20 kleinere gemeenten verspreid over deze gehuchten. De huizen zijn vaak eenvoudige houten constructies of traditionele paalwoningen. Het is prachtig gelegen tussen rijstvelden en bergen en er loopt een beek langs het dorp.

Het mooie is dat het dorp nog niet is beïnvloed door het massatoerisme, waardoor de lokale levensstijl authentiek is en een unieke ervaring is om te bezoeken. Wandelen tussen de gehuchten geeft je de kans om zowel de prachtige rijstvelden te zien als meer te leren van deze interessante cultuur. De meeste locals werken in de rijstvelden, maar de lokale bevolking staat hier ook bekend om hun handgemaakte brokaten. Je kunt dingen vinden als een tas, handtas, sjaal, rok en zelfs een rugzak of jas. Het kan een geweldig souvenir zijn om mee naar huis te nemen en ook om de lokale gemeenschap te ondersteunen.

Dingen om te doen in het dorp Ta Phin

1. Trekking

Ta Phin Sapa

Het beste wat je in het dorp Ta Phin kunt doen, is een prachtige trekking maken. Je kunt zelf wandelen tussen de kleinere gehuchten en rijstvelden. Voor verdere afstanden naar andere dorpen en overnachtingen is het aan te raden om door een gids te gaan. Onderweg leer je meer over de andere minderheidsculturen die rond Sapa en de bergen van Noord-Vietnam leven.

2. Verblijf in een homestay

Combineer een trekking met een overnachting in een lokale homestay, georganiseerd door de etnische bevolking. Sommige homestays kunnen erg basic zijn, maar het geeft je een geweldige kijk in hun leven en cultuur.

3. Frans klooster

Ta Phin Sapa

Naast de rijstvelden en dorpjes kun je in de omgeving een kleine grot bezoeken. Vlakbij het dorp staat ook een oude ruïne van een Frans klooster / kerk. Het werd in 1942 gebouwd als woonhuis voor 12 nonnen. Het had 3 verdiepingen en een ondergrondse kelder, maar het meeste stortte in.

4. Minderheidscultuur

Ta Phin Sapa

Een bezoek aan het dorp Ta Phin geeft je een geweldige kans om meer te weten te komen over de lokale cultuur van de minderheden. Sommigen van hen hebben een paar woorden Engels geleerd, maar het is gemakkelijker om met hen te communiceren als je met een gids bent. Je zou zelfs in hun huis kunnen worden uitgenodigd om lokaal gemaakte rijstwijn te drinken. Je kunt bij verschillende huizen de vrouw zien die brokaten maakt. Sommige van deze dingen die ze maken, worden zelfs naar Hanoi geëxporteerd.

5. Kruidenbad

Wat is er lekkerder dan genieten van een kruidenbad na een lange dag wandelen? Het dorp staat bekend om zijn geneeskrachtige kruiden. Ze maken traditionele kruidenbaden om ziekten te behandelen, maar ze maken ze ook voor reizigers die na een lange trektocht blijven overnachten.

Accommodaties in het dorp Ta Phin

Er zijn genoeg homestays in het dorp Ta Phin, maar de meeste zijn vrij eenvoudig. Hieronder twee aanbevolen homestays:

  • Ta Phin Homestay – Gezellig huis gelegen aan de rand van het toeristische deel van het dorp waardoor het erg rustig en authentiek is.
  • Sapa Homestay Ta May – Vriendelijke familie, leuke homestay en mogelijkheid om een ​​kruidenbad te nemen

Hoe kom je er?

Als je in Hanoi begint, moet je eerst naar Sapa reizen. U kunt dit doen met de nachttrein van Hanoi naar Lao Cai en van daaruit een taxi rechtstreeks naar Ta Phin. Een andere manier is om een ​​nachtbus of limousine-minibus naar Sapa te nemen. Ta Phin ligt op ongeveer 12 km van Sapa. Een taxi of het huren van een auto met chauffeur is de meest comfortabele en snelste manier. Je kunt in Sapa ook een motor huren vanaf 100.000 VND en er zelf naartoe rijden, zolang je maar ervaren en zelfverzekerd genoeg bent.

De laatste manier is de leukste manier en dat is te voet. Maak een trekking vanuit Sapa of een ander naburig dorp en overnacht in het dorp Ta Phin. Het beste is om met een lokale gids te gaan die de beste en meest schilderachtige paden naar het dorp kan laten zien.

Beste reistijd

Het dorp Ta Phin is het hele jaar door een geweldig dorp om te bezoeken, maar als je de rijstvelden wilt zien, kun je hier het beste rond september komen. Het is dezelfde beste tijd om Sapa te bezoeken. Gedurende deze maand is het oogsttijd en zijn de velden geel. In de maanden ervoor kun je de rijst in verschillende stadia zien. In mei geven ze de velden water om ze klaar te maken. Gedurende deze tijd veranderen de velden in gigantische spiegels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.