Ta Van dorp nabij Sapa – 6 dingen die je kunt doen

Nu Sapa steeds bekender wordt, proberen reizigers die op zoek zijn naar een meer lokale en authentieke ervaring alternatieven te vinden. Het mooie is dat als je zo iemand bent, je niet ver hoeft te zoeken. Op slechts 12 km van de stad Sapa vind je het dorp Ta Van, een kleine plaats die zijn charme niet heeft verloren en precies tussen de rijstvelden.

Over het Ta Van dorp

Ta Van is een dorp in de Muong Hoa-vallei en de thuisbasis van een groep etnische minderheden. Er zijn ongeveer 1000 inwoners van voornamelijk HMong, Dao en Giay. In het stadje vind je traditionele paalwoningen en eenvoudige houten huizen. Naast enkele gezinnen die toeristische activiteiten of een homestay runnen, is het leven in het dorp nog steeds normaal en authentiek. De meesten van hen werken op de velden, maar ze maken ook instrumenten en gegraveerd zilver.

Hoe kom je er

Van Hanoi naar het dorp Ta Van

Er is een directe en comfortabele limousinebus die vanuit Hanoi rechtstreeks naar het dorp Ta Van rijdt. U hoeft dus niet in Sapa over te stappen op een taxi. Je kunt ook een nachtbus nemen naar Sapa of de trein van Hanoi naar Lao Cai. Het voordeel is dat u geen halve dag reist van uw kostbare vakantietijd, maar dat u in beide gevallen voor het laatste stuk naar het dorp de auto of taxi moet nemen.

Van Sapa naar het dorp Ta Van

Het dorp Ta Van ligt op 12 km van het centrum van Sapa. De gemakkelijkste en meest comfortabele manier is om een ​​taxi te nemen vanaf de stad. U kunt ook een motorfiets huren vanaf 100.000 VND per dag en er zelf naartoe rijden. Het weggetje naar het dorp is prachtig, met aan weerszijden rijstvelden.

Je kunt ook je hoofdbagage in de stad achterlaten en via de kleinere paden door de rijstvelden naar het dorp trekken. Er zijn ook verschillende trektochten beschikbaar die door Ta Van gaan of zelfs met een overnachting hier.

6 redenen waarom je in het dorp Ta Van moet verblijven

1. Precies tussen de rijstvelden

Ta Van dorp

Als je een accommodatie in Sapa hebt, is het een goede afwisseling dat je niet dicht bij de rijstvelden bent. Dit is vooral het geval als u in het centrum of rond het meer verblijft. En de rijstvelden van Sapa zijn een van de belangrijkste redenen om het gebied te bezoeken. Omdat het dorp Ta Van erg klein is en verspreid over het platteland, is het nooit meer dan een minuut lopen om de prachtige velden te zien. Veel accommodaties in het dorp hebben zelfs uitzicht over de rijstvelden!

Ta Van rijstvelden
Rijstvelden net buiten het dorp van Ta Van

2. Weg van de toeristen en authentieker

etnische minderheden in Ta Van Sapa

Hoewel het dorp Ta Van het populairste dorp buiten Sapa is om accommodatie te zoeken, is het lang niet zo druk en druk als de hoofdstad kan krijgen. Als u op zoek bent naar meer rust en stilte, dan is dit de betere optie. Bovendien krijg je het gevoel in een veel authentiekere omgeving te verblijven, die een stuk minder gecommercialiseerd is dan Sapa.

3. Geweldige opties voor accommodatie

Sapa eco bungalows & Spa
Sapa Eco Bungalows & Spa

Het dorp Ta Van is een echt minderheidsdorp en lang niet zo groot als Sapa. De meeste accommodaties in Ta Van zijn homestays. Sommige van deze homestays zijn eigendom van etnische minderheden en zijn erg basic. Het is een geweldige plek om meer te weten te komen over de lokale culturen. Verwacht geen chique hotels. Hoewel er homestays zijn die veel moderner zijn, waaronder een airco, kamers met een prachtig uitzicht op de rijstvelden, een moderne slaapkamer, een eigen badkamer en andere gemakken. U krijgt dus het beste van twee werelden; een meer authentieke ervaring met westerse gemakken.

Bekijk enkele van de aanbevolen homestays in Ta Van.

4. Geweldige trekkingbasis

Ta Van trekkingen in Sapa

Vanuit het dorp Ta Van zijn een paar paden die geweldig zijn voor als je een trekking in Sapa wilt maken. Je kunt naar nabijgelegen dorpen gaan terwijl je via kleine weggetjes langs de rijstvelden loopt. Het is echter aan te raden om altijd met een gids te gaan. Maar trektochten kunnen gemakkelijk aan de zijkant worden geregeld, dus u hoeft niet eerst naar Sapa te gaan.

5. Niet te ver van Sapa

Sapa ligt op slechts 12 km afstand van het dorp Ta Van. Hoewel de stad een beetje van zijn pittoreske sfeer heeft verloren, zijn er nog steeds leuke dingen te doen in Sapa. Zo vind je bijvoorbeeld de bergtrein en kabelbaan naar Fansipan, de hoogste berg van Vietnam. Je kunt ook een stenen kerk, de Ham Rong-berg en een lokale markt in Sapa vinden. Daarnaast moet je ook nog door Sapa als je naar de Tram Ton Pass, de hoogste bergpas van Vietnam, samen met twee watervallen in Sapa wilt.

6. Directe transfers vanuit Hanoi

Ta Van is het enige dorp buiten Sapa met directe transfers vanuit Hanoi. Er zijn comfortabele limousines die pendelen tussen Hanoi en Ta Van. Dit betekent dat u niet eerst naar Sapa hoeft te reizen om nog een transfer van Sapa naar uw accommodatie in het dorp te regelen.

Accommodaties in Ta Van

De accommodaties in het dorp Ta Van zijn van zeer eenvoudige homestays tot goed uitgeruste bungalows met een prachtig uitzicht. Hieronder staan ​​enkele van de aanbevolen verblijfplaatsen:

  • Luckydaisy Buffalo House – Veel meer comfort en een ietwat moderne homestay, dit is de beste optie. Er zijn onder andere verwarmde matrassen.
  • Eco Hills Homestay – Eenvoudig en niet erg traditioneel, maar de kamers in bungalowstijl hebben een spectaculair uitzicht op de rijstvelden en bergen
  • Zmonghomestay – Deze homestay is prachtig gelegen tussen de rijstvelden en wordt gehost door een vriendelijke familie
  • Indigo Snail Boutique Hmong Homestay – Uitstekende homestay en behulpzame familie.
  • Sapa Eco Bungalows & Spa – Kamers in bungalowstijl met zelfs een zwembad met uitzicht op de rijstvelden.

Beste reistijd

Elke dag van het jaar is het er gezellig vertoeven. Maar de beste reistijd voor Sapa en alle dorpen eromheen te bezoeken, is van mei tot september. In mei beginnen ze met het besproeien van de rijstvelden, waardoor ze een gigantische spiegel worden. In de maand daarna zie je de rijstvelden met verschillende gezichten. Dan is het in september en begin oktober tijd voor de oogst, wanneer de velden goud en geel worden.

Andere dorpen in de omgeving

Ta Van is niet het enige authentieke dorp waar je kunt verblijven in een gastgezin van een lokale minderheid. Het dorp Ta Phin is kleiner en heeft minder accommodaties, maar wel heel authentiek. Lao Chai, Y Linh Ho en Sin Chai zijn andere dorpen waar je enkele van de beste homestays rond Sapa kunt vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.