Het beste street food in Hanoi – Gerechten, restaurants & tours

De hoofdstad van Vietnam heeft vele bijzondere bezienswaardigheden om te zien. Maar waar ze hier het meest trots op zijn is het eten. Veel van dit eten is te vinden in moderne of luxe restaurants, maar vaak vindt je de beste gerechten niet hier, maar op straat. Voordat je op pad gaat is het handig om eerst te kijken waar je het beste street food in Hanoi kunt vinden. Je wilt immers wel bij hygiënische plekjes eten die goede kwaliteit eten bereiden. Durf je dit niet zelf aan of wil je ook meer leren over de echte eet cultuur in de stad, ga dan met een lokale gids een echte street food tour doen.

Tip! Wil je naast eten ook de lokale drink cultuur op straat mee maken? Lees dan alles over Bia Hoi in Hanoi.

Belangrijk om te weten voor het eten van street food in Hanoi

Je kunt de lijst van geselecteerde street food restaurants in Hanoi hieronder gebruiken, maar je kunt ook zelf ergens aanschuiven bij een stalletje op straat. Voor de hygiëne, voedselveiligheid en of het een plek is met lekker eten, is het belangrijk om 3 punten te controleren voordat je er gaat zitten:

  1. Is de opstelling van tafels, keukengerei en bestek schoon en georganiseerd?
  2. Zijn de ingrediënten of gerechten mooi gepresenteerd, kleurrijk en vers?
  3. Is er een groep lokale klanten die aan het eten zijn of wachten om bediend te worden?

Als de antwoorden ‘ja’ zijn, heb je een goede plek gekozen.

Hanoi street food tour
Hanoi street food tour

Street food tour Hanoi

Tip! Vertrouw je het niet om zelf op pad te gaan? Of wil je meer proberen en leren over de eet cultuur in Hanoi? Verken dan het lokale street food in Hanoi met een gids. Het is de beste activiteit die je in Hanoi kunt doen. Niet alleen lekker, maar ook hele interessante en leuke manier om meer te weten te komen over de stad en Vietnam. Want naast een street food tour in Hanoi, is het ook een tour waar je de oude straten gaat verkennen en meer te weten komt over de cultuur en geschiedenis.

Hanoi street food tour
Street food tour in Hanoi

Beste street food gerechten en restaurantjes

PhoRijstnoedelsoep
Banh MiBelegd stokbroodje
Bun ChaPopulairste Hanoi ontbijt
Bun bo nam boDroge noedels met rundvlees en groente
Bun Ca RoVis noedelsoep
Cha CaGebakken zoetwatervis
Banh CuonGehakt snack in rijstmeeldeeg
Hanoi BBQBarbecue op je tafel; diverse groente en vlees varianten.
Mien Luon XaoPalingnoedels
Bun Dau Mam TomNoedel en tofu met erorm sterk ruikende saus

1. Pho

Pho

Pho is misschien wel het populairste street food in Hanoi en één van de bekendste Vietnamese gerechten. Het is een rijstnoedelsoep en het komt in twee hoofdvariëteiten: pho bo (rundvlees pho) en pho ga (kip pho). Hanoi staat meer bekend om pho ga, maar beide soorten zijn overal verkrijgbaar in de stad, vooral voor ontbijt en lunch.

Beste Pho Street Food in Hanoi

Phở Gia Truyền – Deze street food kraam in Hanoi staat op elke “must-eat pho” -lijst. Zodra je aankomt, zul je je realiseren hoe populair het is uit de lange rij mensen die wachten op hun pho.

Pho Thin – Een eindje verwijderd van het centrum van de oude wijk van Hanoi, maar veel mensen maken deze reis nog steeds

2. Banh Mi

Banh mi is het meest bekende Vietnamese gerecht buiten het land. Strikt genomen is het het Vietnamese woord voor brood, maar mensen gebruiken het om voor sandwich. Een klein Frans stokbrood wordt in de lengte gesplitst en gevuld met een verscheidenheid aan ingrediënten zoals leverpastei, vleeswaren, ingemaakte groenten, plakjes komkommer en koriander. Het is een lichte sandwich die meestal als snack wordt gegeten.

Beste Banh Mi street food in Hanoi

Bánh Mì 25 – Google “beste banh mi in Hanoi” en deze plaats duikt vaak op. Bánh Mì 25 is een van de populairste banh mi-winkels in Hanoi, met name onder toeristen, op basis van meer dan 5.300 TripAdvisor-beoordelingen. Maar dat betekent niet dat het toeristisch en niet authentiek is. Filter beoordelingen op taal en je zult lezen dat de meeste Vietnamese recensenten het ook een “uitstekende” beoordeling geven.

Bami An Bread – In dit kleine gezellige street food restaurant kun je heerlijke broodjes halen. Ze hebben ook veel verschillende vegetarische keuzes.

Bami Bread – Ze verkopen hun broodjes als “Hoi-An-stijl” banh mi. Brood dat in Hoi An wordt gebakken, is anders dan in andere delen van het land. Ze zijn dunner, knapperiger en lichter.

3. Bun Cha

Bun Cha

Normaal serveren Vietnamese mensen Bun Cha bij het ontbijt, omdat het 12 uur duurt voordat de rijstnoedels ’s nachts gisten. Door de gisting hebben de noedels een licht en aangenaam pittig randje wat mooi contrasteert met de verse kruiden, knoflook en zoete dipsaus.

Beste Bun Cha street food in Hanoi

Bun Cha Huong Lien – Het meest bekende Bun Cha restaurant van Vietnam. Anthony Bourdain heeft ooit ex-president Barack Obama hierheen gebracht! Ze hebben zelfs hun menu veranderd met de Obama-set.

Bun Cha Ta – Eén van de populairste Bun Cha street food restaurants in Hanoi.

4. Bun bo nam bo

Bun bo nam bo

Bun Bo Nam Bo (rundvleesnoedels in het zuiden) staat ook bekend als gerookte rundervermicelli. In plaats van verfijnde bouillon als Pho te gebruiken, wordt deze zonder soep gegeten, maar met saus. Daarnaast zijn verse rauwe groenten, gebakken ui, geroosterde pinda’s en taugé onmisbare elementen.

Beste Bun bo nam bo street food in Hanoi

Bun bo nam bo – Voor enkele van de beste bun bo nam bo in de stad. Het smalle restaurant loopt ver naar achter, dus er is voldoende zitgelegenheid voor gasten om deel te nemen aan hun uitstekende kommen met vermicelli-noedels en rundvlees.

5. Bun Ca Ro

Bun Ca Ro

Bun Ca Ro betekent vis noedelsoep. De vis wordt in plakjes gesneden of tot viskoekjes gemaakt en gebakken, zodat deze aan de buitenkant een beetje krokant is. Bun noodles zijn rijstnoedels met een gemiddelde dikte. De bouillon is meestal vrij licht. In Hanoi doen ze er vaak ook tomaten en een stuk ananas in.

Beste Bun Ca Ro in Hanoi

Bun Ca Sam Cay Si – Enorm lekkere fishcakes en Bun Ca. Lekker lokaal eten op een krukje. Snelle service.

6. Cha Ca

Cha Ca

Net als bun cha en banh cuon, is cha ca een gerecht dat wordt geassocieerd met Hanoi. Het verwijst naar gegrilde met kurkuma gemarineerde meerval geserveerd met een berg verse dille.

Beste Cha Ca La Vong in Hanoi

Chả Cá Lã Vọng – Het werd gepopulariseerd en misschien zelfs uitgevonden meer dan honderd jaar geleden door het restaurant Chả Cá Lã Vọng. Dat restaurant bestaat nog steeds in Hanoi, hoewel het de beste dagen heeft gehad. Mensen klagen vaak over de service, hygiëne en slechte prijs-kwaliteitverhouding.

Chả Cá Lão Ngư – Een van de favoriete van Cha Ca. De prijs is redelijk. Service is prima. Het is echter vaak ’s middags vol met gasten.

7. Banh Cuon

Banh Cuon

Banh cuon is lekker als een licht ontbijt of een middagsnack en is een combinatie van gehakt (kip, garnalen of varkensvlees), gehakte oorpaddestoel, uien, Vietnamese ham (cha lua), gestoomde taugé en komkommers in een gestoomd rijstmeelblad.

Beste Banh Cuon street food in Hanoi

Bánh Cuốn Bà Xuân – Het café werd beroemd gemaakt door mevrouw Xuan die het vele jaren voor haar dood bediende, waarbij haar dochter nu de taken overnam en kookt aan de voorkant van de winkel.

8. Hanoi BBQ

Hanoi BBQ

Wanneer je door de oude straten loopt zie je ze waarschijnlijk overal, de BBQ stalletjes en BBQ restaurants. Er zijn verschillende uitvoeringen, maar de populairste is dat er een mini BBQ op jouw tafeltje wordt gezet en dat je kunt kiezen wat voor vlees, vis, schelpdieren en groente je wilt. Het vlees wordt rauw geserveerd zodat je het zelf kunt barbecuen op jouw tafel. Vaak helpen de medewerkers mee of laten ze het zien hoe het werkt en wanneer het rooster vies wordt, vervangen zij deze.

Beste Hanoi BBQ in Hanoi

De beste straten voor een BBQ zijn: Nướng Xuân Xuân – 47 Mã Mây, Phương Mực – Số 5 Hàng Đậu. Loop door de Old Quarter en je zult genoeg stalletjes en restaurantjes zien.

9. Mien Luon Xao

Mien Luon Xao

Mien Luon is een populaire street food in Hanoi, gemaakt van palingnoedels. Er zijn 2 soorten palingnoedels: “droge palingnoedels” en “palingsnoedelsoep”. Droge palingnoedels worden gemaakt door olie met gedroogde ui te bakken en vervolgens paling en champignons toe te voegen. Glasnoedels maken het gerecht compleet. Het wordt meestal geserveerd met rauwe groenten. Palingnoedelsoep wordt gemaakt met een bouillon van gestoofde palingbotjes met zout en gember. Paling en glasnoedels worden samen met andere rauwe groenten in de bouillon geserveerd.

Beste Mien Luon Xao in Hanoi

Mien luon No.1 Chan Cam – In het centrum en daarom bereikbaar voor reizigers.

10. Bun Dau Mam Tom

Bun Dau Mam Tom

De bekende noodle waar niet elke buitenlander dapper genoeg voor is om te proberen vanwege de sterke geur van de garnalensaus die erbij geserveerd wordt. Is de geur te sterk, vraag dan om een alternatieve saus. Net als durian raken mensen er heel gemakkelijk aan verslaafd en het is een van de favoriete gerechten van de lokale bevolking, vooral die uit het noorden. Bun dau mam tom heeft drie hoofdingrediënten: vermicelli-noedels, gebakken tofu en garnalenpasta. Vaak geserveerd nog met verschillende stukje vlees die je kunt dippen in de saus.

Beste Bun Dau Mam Tom in Hanoi

Phat Loc Alley – Dé plek voor Bun Dau, gelegen in de Old Quarter. Met een lengte van minder dan 100 meter is het Phat Loc-steegje altijd druk, vooral ’s middags.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.