K50 Waterval – Hoe kom je er & Wat kun je verwachten

De K50 waterval, ook wel Hang En Waterfall genoemd, ligt in het Kon Chu Rang Natuurreservaat en is een van de meest indrukwekkende watervallen van Vietnam. Dit komt ongetwijfeld door de grootte en hoogte, maar de geweldige ligging midden in de jungle draagt ​​hier minstens zoveel aan bij.

Goed om te weten voordat je gaat

  • Houd er rekening mee dat ze hier streng kunnen zijn met het toelaten van toeristen in het park. Voordat je gaat is het zeker aan te raden om contact op te nemen met de parkwachters; hiervoor kan het ook handig zijn om met een local (iemand die Vietnamees spreekt) mee te gaan. Nog beter is om met een georganiseerde tour te gaan die ook vervoer naar het park kan regelen.
  • Zorg dat je vroeg in het park bent als je zoveel mogelijk wilt zien. Naast de K50 Waterval zijn er verschillende andere zeer mooie watervallen in het park en geweldige wandelpaden.
  • Check het weer voordat je vertrekt. Bij veel regen kunnen de paden erg glad worden.
  • Om vanaf het park het begin van het wandelpunt te bereiken, moet je eerst over een aantal zeer steile heuvels en onverharde wegen rijden. Bij regen kan de onverharde weg een modderweg vormen die erg glad is. Het deel van de heuvels heeft wel een betonnen pad, maar zwakkere motoren en automatische scooters kunnen hier niet tegenop.

Hoe kom je bij de K50 waterval

Zoals gezegd kun je het beste met een georganiseerde tour gaan.

Als je zelf gaat, kun je het beste een auto met chauffeur regelen of een motor huren en zelf rijden. De dichtstbijzijnde grote steden met luchthavens zijn Pleiku (150 km) en Quy Nhon (140 km). Je kunt ook een bus nemen vanuit een van deze twee steden en naar Kbang rijden (Google Maps), de stad die het dichtst bij de ingang van het park ligt. Voor het laatste stuk (40 km) kun je bij een accommodatie een motor huren.

Het kan toch de moeite waard zijn om hier 1 nacht te blijven, zodat je de volgende dag al heel vroeg het park in kunt. Er zijn een paar zeer eenvoudige accommodaties te vinden.

Een andere optie is om de dag ervoor te verblijven in Mang Den, 60 km verderop. Deze plaats wordt ook wel klein Dalat genoemd, met prachtige bossen, watervallen en bergen. Het is een toeristisch gebied met veel mogelijkheden voor accommodatie en een stuk fatsoenlijker dan in Kbang. Het is in ieder geval aan te raden om K50 te combineren met Mang Den als je tijd hebt. De weg tussen de waterval en Mang Den is ook prachtig.

  • Locatie: Sơn Lang, K’Bang District, Gia Lai, Vietnam
  • Website: konchurang.org

Hoogtepunten K50 Waterfall

De K50 waterval ligt in de centrale hooglanden van Vietnam, op de grens van de provincies Gia Lai en Binh Dinh en maakt deel uit van het natuurreservaat Kon Chu Rang. De waterval is 50 meter hoog en de breedte varieert van 20 tot 100 meter, afhankelijk van het seizoen (controleer de beste tijd om te bezoeken).

De K50 Waterfall ligt midden in het park en er zijn bijna geen verharde wegen die door het park leiden. Het eerste stuk door het park kan per motor, al heb je wel een krachtige motor nodig om over de heuvels te rijden. Heb je zelf een slechte motor of weinig rijervaring, dan kun je bij een van de parkwachters achterop de motor gaan. Het is belangrijk om dit van tevoren te regelen.

Na een flink eind rijden kom je bij een stenen trap naar beneden waar je te voet verder moet richting de waterval. Door de dichte jungle kun je uiteindelijk de waterval zien en vooral goed horen.

Je kunt de wandeling achter de waterval vervolgen via een onverhard pad. Je zit dicht achter de waterval wat een krachtig gevoel geeft als je hier het donderende water naar beneden ziet komen. Met touwen daal je verder af tot halverwege, waar het pad langs de waterval verder naar beneden gaat. Onderweg naar beneden heb je een aantal mooie uitzichtpunten.

K50 Waterval

Onderaan de waterval loopt een beekje van waaruit je prachtige foto’s kunt maken. Het is niet aan te raden om hier te gaan zwemmen, maar het is mogelijk om andere plekken in het park te bezoeken.

K50 Waterval

Het pad gaat bergopwaarts door het bos en de jungle en brengt je bij de beek boven de waterval. Als je deze stroom volgt, kom je precies op de top van de waterval met een indrukwekkend uitzicht over de jungle beneden. Verder stroomopwaarts zijn er plekken waar je kunt zwemmen.

Als je vroeg naar het natuurreservaat bent gekomen of een kampeertocht van twee dagen en één nacht boekt, heb je tijd om enkele van de andere indrukwekkende watervallen hier te verkennen en geweldige wandelingen door de jungle te maken.

Kon Chu Rang natuurreservaat

Vietnamese jungle in Kon Chu Ran Nature Reserve

De K50 Waterval is zonder twijfel het hoogtepunt van de regio, maar je moet zeker niet vergeten dat hij deel uitmaakt van het grote en indrukwekkende Kon Chu Rang Natuurreservaat. Je vind hier een van de meest indrukwekkende jungle in Vietnam. Het park is maar liefst 15.9000 hectare groot, met in totaal 12 watervallen, rivieren, beken, tropisch regenwoud en wilde dieren. In combinatie met een bezoek aan de K50 Waterval kun je ook geweldige wandeltochten maken en zelfs kamperen midden in de jungle.

Beste tijd om de K50 waterval te bezoeken

K50 waterval

Je kunt de K50 Waterfall het hele jaar door bezoeken, maar tijdens bepaalde seizoenen is de waterval indrukwekkender. Tijdens het regenseizoen en aan het begin van het droge seizoen zorgt de regen voor een grotere stroom van water dat naar beneden klettert. Tijdens het droge seizoen word je minder snel nat tijdens je wandeling, maar de waterval zal ook kleiner zijn. De breedte van de waterval is tussen de 20 en 100 meter, afhankelijk van hoeveel regen er is gevallen.

Het regenseizoen loopt van mei tot oktober en het droge seizoen is ongeveer van november tot april.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.