Het beste uitgaan in Vietnam – De complete uitgaansgids

Het uitgaan in Vietnam is sinds westerse toeristen het land bezoeken veel gevarieerder geworden. Zo vind je in de grote steden zoals Hanoi, Ho Chi Minh City en Da Nang nu gezellige pubs, drukke clubs en levendige bars. Ander goed nieuws is dat het uitgaan in Vietnam ook heel kan goedkoop zijn. Zo heeft het land het goedkoopste bier ter wereld!

Maar het nachtleven is meer dan alleen het drinken. Je kunt altijd een van de vele prachtige cultuurshows bijwonen die de belangrijke waarden van de Vietnamese cultuur laten zien. Of geniet gewoon van een wandeling door de verlichtte straten om op een andere manier de lokale cultuur te ontdekken.

Tips & regels met betrekking tot uitgaan in Vietnam

Drinkcultuur

Vietnam is een van ’s werelds top tien markten voor bierconsumptie. Waar we in Europa en de Verenigde Staten vooral het weekend kiezen om een drankje te doen, zul je in Vietnam elke dag van de week volle bier restaurants zien. Van het vieren van bruiloften tot het wegdrinken van verdriet na een begrafenis, van gezellig met vrienden drinken tot zakenpartners uitnodigen voor een drinkavond om een deal rond te krijgen. Er is altijd wel een (goede) reden om te drinken.

Drank & rijden

Het drinken heeft helaas ook een negatief effect op de verkeersveiligheid in Vietnam. Verkeersongevallen zijn de grootste doodsoorzaak in Vietnam, waarbij rijden met alcohol op een van de oorzaken is. Om die reden zegt de wet in Vietnam dat je zowel met de auto of motor, niet mag rijden nadat je gedronken hebt. Er is dus een nultolerantie beleid op het gebied van drinken en rijden.

Vervoer

Veel reizigers in Vietnam kiezen er voor om een scooter of motor te huren. Maar wanneer je uitgaat, kun je die beter bij jouw accommodatie laten staan. Natuurlijk niet alleen omdat drinken en rijden niet mag, maar vooral voor jouw eigen veiligheid! Motorrijden in Vietnam is namelijk sowieso al gevaarlijk, dus maak het niet onnodig nog gevaarlijker.

Gelukkig is het gebruik van een taxi in Vietnam heel goedkoop. Laat je jezelf niet oplichten wanneer je gedronken hebt door te veel te betalen voor een taxi. Als alternatief kun je ook een taxi app gebruiken zoals Grab, vergelijkbaar met Uber.

Drugsgebruik

De straffen voor drugsdelicten zijn zwaar. Volgens het Vietnamese wetboek van strafrecht kan een persoon die wordt betrapt op het bezit van zelfs een kleine hoeveelheid heroïne ter dood worden veroordeeld. Er zijn momenteel meer dan twintig buitenlanders die levenslange gevangenisstraffen uitzitten of de doodstraf krijgen voor drugshandelsdelicten.

Type uitgaansgelegenheden

Restaurants

bier club populaire voor uitgaan in Vietnam

Vietnam heeft een echte drinkcultuur. Ze doen dit thuis met vrienden, maar meestal gaan ze naar een restaurant toe. Drinken in Vietnam gaat namelijk altijd samen met eten. Barretjes zijn daarom onder Vietnamezen helemaal niet zo populair en dat is dan ook vooral een westelijke aangelegenheid.

Je hebt speciale bier restaurants (ook wel bier clubs genoemd) waar ze naast bier ook vele snacks en hapjes serveren. Het zijn niet de meeste chique restaurants. Soms is het gewoon een kale schuur vol met lage plastic stoeltjes met tafeltjes waaraan stevig gedronken wordt.

Bars & pubs

Rooftop Bar: Chill Sky Bar, District 1, Saigon
Chill Sky Bar in Ho Chi Minh City

Barretjes zijn onder Vietnamezen niet populair, dus dit soort uitgaansgelegenheden zijn alleen te vinden in de meest toeristische steden en gericht op toeristen en expats. Bars en pubs zien er over het algemeen ook meer verzorgd en modern uit. Het is een goede plek om vrienden te maken met andere reizigers.

In de grote steden is er een groot aanbod. Van gezellige pubs, tot moderne cocktail bars en van luxe rooftop bars tot barretjes op straat. Er is voor ieder type wel wat op het gebied van uitgaan in Vietnam.

Clubs

Hero Club Hanoi
Hero Club in Hanoi

Als je wilt uitgaan in Vietnam in clubs, dan moet je net zoals barretjes, met name in de grotere toeristische steden zijn. Er zijn enkele clubs waar ook gedanst wordt, maar de meeste clubs staan vol met statafels waaraan gedronken wordt. Houd rekening mee dat in veel clubs in Vietnam de muziek enorm hard aanstaat.

De muzieksoort hangt helemaal af van de club en soms kan het ook verschillen per avond. De typische clubs die zich richten op jonge Vietnamezen spelen vaak Vina House, vaak gespeeld door een vrouwelijke DJ in bikini.

Er zijn ook clubs die zich meer richten op westerse backpackers, waar wel gedanst kan worden en met westerse EDM muziek.

Coffeeshops

coffeeshop in Vietnam

Er zijn ook veel jonge Vietnamezen die helemaal niet van harde muziek en non stop bier drinken houden. Deze groep gaat vaak naar coffeeshops. Het is een plek waar ze gezellig met vrienden koffie, Koreaanse bubbel thee of smoothies komen drinken. Niet alleen in de weekend, maar elke dag van de week zitten de coffeeshops vol. Er zijn zoveel van deze koffie/thee- barretjes, dan ze niet alleen concurreren met de lekkerste drankjes, maar ook met de inrichtingen wordt creatief omgegaan.

Shows & theaters

Hanoi Opera House binnen
Hanoi Opera House

Een andere uitgaansgelegenheid waar drinken geen rol speelt zijn de shows en theatervoorstelling. De shows gaan met name over de Vietnamese waarden en historische gebeurtenissen. Een bezoek aan zo’n show laat je dus op een indrukwekkende manier een stukje Vietnamese cultuur zien.

Karaoke(bars)

karaoke in Vietnam

Een van de grootste, of misschien wel dé grootste manier van plezier in Vietnam is karaoke. Zelfs de meest verlegen mensen in Vietnam doen hier aan en zelfs de armste mensen hebben een speaker met microfoon thuis. Er zijn genoeg karaoke bars te vinden in het land, alleen houd rekening dat sommige voor meer dan alleen karaoke worden gebruikt. De meeste mensen doen karaoke gewoon op straat of bij hun thuis. Het is onmogelijk om het te missen tijdens een rondreis in Vietnam, want het is overal om je heen.

Beste uitgaanssteden in Vietnam

Hieronder vind je een lijst van steden waar je het beste uitgaan in Vietnam kunt vinden. Maar als je van een feestje of een gewoon een gezellige avond op zijn tijd houd, laat jij jezelf dan niet beperken tot alleen deze plekken. Je kan net zo goed de beste uitgaansavond van je leven hebben op een boot in Halong Bay, in de diepe jungle van Phong Nha Nationaal Park, rond een kampvuur op het strand van Quy Nhon of in de bergen van Ha Giang bij een lokale bergstam.

1. Ho Chi Minh City

Rooftop bar in Ho Chi Minh City

Voor het beste nachtleven in Vietnam, moet je in de grootste stad van het land zijn. Het uitgaan in Ho Chi Minh City is divers. Geniet van een cruise in de avond over de Saigon rivier om onder het genot van een drankje de skyline van de stad te zien. Een andere indrukwekkend uitzicht kun je hebben in een van de vele skybars (bar op het dak van een hoog gebouw).

In de backpackerstraat Bui Vien Street vind je tientallen bars, clubs en restaurants waar je tot in de late uren kun doorhalen. Er zijn ook een tal van live muziek bars of je kunt zelfs een show bijwonen in het Opera House. Een wandeling over de Nguyen Hue Walking Street of een bezoek van de nachtmarkt van Ben Thanh is zeker ook aanbevolen.

2. Hanoi

Bia Hoi straat in Hanoi

Ook het uitgaan in Hanoi is heel divers; er is voor iedereen wel wat. Ook al hou je misschien niet van drinken, moet je toch de unieke straat bier cultuur “geproefd” hebben. In lokale barretjes en straatstalljes wordt Bia Hoi geschonken. Met prijzen die beginnen vanaf 0,20 cent is dit het goedkoopste bier ter wereld. Het lijkt of de smaak van het bier van dag tot dag en tussen de barretjes kan verschillen, maar zittend op een laag krukje op straat tussen de locals terwijl je een biertje doet, moet je gewoon een keer hebben ervaren.

Daarnaast is Hanoi gewoon een van de beste plekken voor uitgaan in Vietnam. Bekijk een traditionele waterpoppen show of bezoek een hippe cocktail bar, ga naar een bier club of het Hanoi Opera in een prachtig koloniaal gebouw.

3. Da Nang

Uitgaan in Da Nang

Het nachtleven in Da Nang biedt een verzameling chique rooftopbars, verfijnde lounges, vriendelijke expatbars en levendige nachtclubs waar reizigers kunnen genieten van een avondje uit. De populairste uitgaansgelegenheden van Da Nang blijven vaak open tot 03:00 uur, met getalenteerde dj’s die funk, EDM, house en trance-muziek draaien, evenals live bands die de bekende klassieke rocknummers spelen.

4. Hoi An

Hoi An nacht avond

Niet ver van Da Nang vind je de mooiste stad van Vietnam. Het hoogtepunt in de avond is eigenlijk een simpele wandeling door de oude binnenstad. Overdag is deze historische oude handelshaven al prachtig, maar in de avond is het pas echt magisch, wanneer het centrum wordt verlicht met duizenden kleurrijke lampionnen. Tijdens je avondwandeling moet je ook zeker de nachtmarkt bezoeken.

Wil je daarna nog een drankje doen, dan zijn er genoeg barretjes te vinden. De bars in het centrum kunnen erg druk worden, maar Hoi An heeft ook een strand waar je hele gezellige strandbars kunt vinden.

5. Nha Trang

uitgaan in Nha Trang Vietnam

Nha Trang is vooral een populaire badplaats onder de Russen en Chinezen. Sommige reizigers vinden dan ook dat de sfeer tijdens het uitgaan hier wat minder is. Maar dat gezegd hebbende blijft Nha Trang nog steeds de stad met een van het meeste bruisende nachtleven in Vietnam. Het hele gebied aan het strand zit vol met hotels, restaurants, bars en clubs.

6. Mui Ne

Vietnam uitgaan in Mui Ne

Het uitgaan in Mui Ne is vrij compact, met hotelbars, nachtrestaurants en hippe lounges langs het strand. Deze plekken hebben een hele relaxte sfeer, met vriendelijke service en niet te vergeten veel drank en eten tegen betaalbare prijzen, een perfecte combinatie voor een leuk avondje uit met de lokale bevolking en medereizigers.

De meeste van de meest populaire uitgaansgelegenheden van Mui Ne zijn ook geweldig voor levendige feesten, culturele avonden, filmvertoningen, kampvuren op het strand, dansvoorstellingen en gast-dj’s uit heel Vietnam en Europa.

7. Phu Quoc

Uitgaan Phu Quoc

Het ontspannen nachtleven van Phu Quoc Island is ideaal voor diegenen die willen ontspannen na een dag het eiland verkend te hebben. Het uitgaan op Phu Quoc draait zich met name om de relaxte barretjes direct aan het strand. Deze Strandbars bevinden zich vaak tegenover de resorts. Echte nachtclubs zijn er nog niet echt te vinden, maar het eiland is razend snel aan het groeien met toeristen en hiermee komen er ook steeds meer uitgaansgelegenheden bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.