Vietnamese slangenwijn – Waar te koop en wat is het?

Vietnamese slangenwijn is een populair souvenir, maar ook zeer controversieel. Het wordt voornamelijk gedronken door traditionele Vietnamezen en avontuurlijke reizigers.

Wat is Vietnamese slangenwijn?

Vietnamese slangenwijn is een likeur die wordt gemaakt door een hele slang in een fles of pot met rijstwijn of een andere graanalcohol te doen. Laat het dan enkele maanden staan ​​en voeg soms kruiden en specerijen toe in het proces, voor de smaak of om slechte geuren te maskeren. In sommige gevallen worden ook andere dieren toegevoegd, zoals schorpioenen, insecten, hagedissen of zelfs kleine vogels. Al deze dieren worden door de Chinese geneeskunde erkend als hebbende geneeskrachtige eigenschappen.

Vietnamese slangenwijn

Slangenbloed wijn

Er is ook een tweede manier om dit te drinken, namelijk slangenbloedwijn. Slangenbloedwijn wordt bereid door een slang open te snijden en het bloed in een mengvat te laten lopen met rijstwijn of een andere graanalcohol. De galblaas kan worden geleegd met de wijn en het vlees van de slang wordt klaargemaakt om samen met de lever en de huid te eten.

Waarom drinken Vietnamezen slangenwijn?

Sommige mensen denken dat de slangen geneeskrachtige eigenschappen hebben en door het drinken van slangenwijn zou het onder andere bepaalde ziektes kunnen genezen, haaruitval tegengaan en de seksuele prestaties verbeteren. Hier is echter nooit iets van bewezen en wordt vooral gebruikt om kopers te overtuigen.

Is het veilig om te drinken?

Ja, het is veilig om Vietnamese slangenwijn te drinken. Ondanks dat deze likeur gemaakt is van een giftige slang. Tijdens het maken van de wijn breekt de ethanol het slangengif af.

Waar koop je slangenwijn en hoeveel kost het?

Veel reizigers willen Vietnamese slangenwijn kopen als souvenir om mee naar huis te nemen. Houd er wel rekening mee dat het importeren van slangenwijn niet in alle landen legaal is, aangezien sommige slangen op de lijst van bedreigde diersoorten staan. Het is het beste om de Douane Reizen App te downloaden om te controleren wat je mee mag nemen en wat niet.

Vietnamese slangenwijn kopen

Ook is er controverse rond de aankoop van slangenwijn, in relatie tot dierenmishandeling en dat is volkomen begrijpelijk. Het is echter nog steeds een aspect van de Vietnamese cultuur, aangezien Vietnam een ​​ontwikkelingsland is met hier en daar wat bijgeloof.

Deze likeur wordt geserveerd op straatmarkten, bars en zelfs luchthavens. Een populaire plek voor reizigers om het te kopen is op de Ben Than markt in Ho Chi Minh City. De prijs voor slangenwijn ligt tussen de USD 20 en USD 180, afhankelijk van de maat, het type fles en het soort slang.

Le Mat slangendorp

Ongeveer 7 kilometer van het stadscentrum van Hanoi vind je een slangendorp genaamd Le Mat. In het slangendorp Le Mat zijn maar liefst 100 slangenboerderijen, waarvan twee grote waar slangen worden uitgebroed voor slangenwijn en slangenvlees. Elke dag komen hier 1000 Vietnamese en buitenlandse reizigers om de lokale lekkernijen uit te proberen. De meeste van deze slangen zijn cobra’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.