Vietnam’s Glazen Brug – Alles wat je moet weten

De Bach Long Brug, de langste glazen brug ter wereld, markeert een spectaculaire toevoeging aan Vietnam’s toeristische attracties. Afgelegen in Moc Chau en ongeveer 4 tot 5 uur rijden van Hanoi, biedt het een adembenemende ervaring voor bezoekers die durven te wandelen over zijn transparante pad.

Bach Long – De langste glazen brug ter wereld

Geopend in april 2022, draagt de Bach Long Brug, wat ‘Witte Draak’ betekent, met trots zijn naam en nodigt avonturiers uit voor een ongeëvenaarde wandeling in de lucht. Als de derde glazen brug van Vietnam, na de Rong May Brug op de Tram Ton Pass in Sapa en de Love Bridge die ook in Moc Chau ligt, onderscheidt Bach Long zich door zijn indrukwekkende lengte die de eerdere recordhouder in Qingyuan in China, overtreft.

Bach Long glazen brug in Vietnam

De constructie zweeft 250 meter boven het weelderige bos beneden, en strekt zich uit over een lengte van 633 meter en een breedte van 2,5 meter. Het ontwerp verbindt twee bergen met elkaar en volgt in het tweede deel de bergwand, waarbij het gebruik maakt van gehard glas geïmporteerd uit Frankrijk. Deze bouw verzekert niet alleen de veiligheid van de bezoekers maar versterkt ook de onvergetelijke sensatie van wandelen hoog boven de grond.

Bach Long glazen brug in Vietnam
Bach Long glazen brug in Vietnam

Het avontuur op de Bach Long Brug is niet voor de zwakkeren van hart, vooral als je gevoelig bent voor hoogtevrees. Onder je voeten ligt een uitgestrekt bos en rondom word je omringd door de majestueuze bergen. Aan het eind van je tocht wacht een kleine grot, die dient als de perfecte afsluiter van deze unieke ervaring.

grot aan het einde van de glazen brug in Moc Chau

Voor diegenen die na hun avontuur willen ontspannen, biedt de locatie ook een restaurant en er ook resort waar je kunt overnachten. Daarnaast is er ook een tokkelbaan (zipline) waarmee je naar beneden kunt glijden.

zipline in Moc Chau

Is het veilig?

Wees gerust, de brug is gebouwd volgens strenge internationale veiligheidsnormen. De bodem van de brug is gemaakt van drie lagen versterkt glas van elk 40 millimeter dik, wat geïmporteerd is uit Frankrijk. Er is ook een strikt systeem om ervoor te zorgen dat de brug nooit overvol is.

Ticketprijs en openingstijden

Openingstijden:

  • Vrijdag, zaterdag en vakanties: 6:30 – 19:00
  • Zondag – Donderdag: 6:30 – 18:00

Toegangsprijs:

  • Volwassenen (boven 1.4m) – 650000 VND (ongeveer 24 EUR)
  • Kinderen (onder 1.4m) – 350000 VND (ongeveer 13 EUR)
  • Kinderen onder 1 meter – Gratis

Waar is de Glazen Brug van Vietnam

De Bach Long Glazen Brug bevindt zich in de provincie Son La, district Moc Chau, ten zuidwesten van Hanoi, dicht bij de grens met Laos. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte theeplantages die zich uitstrekken over de heuvels en bergen. De brug ligt ongeveer 200 km van Hanoi en 75 km van Mai Chau.

Hoe kom je er?

Van Hanoi naar Moc Chau

Hoewel Moc Chau met zijn 11.000 inwoners eerder een grote gemeenschap dan een stad is, biedt het toch toegankelijke opties voor bezoekers uit Hanoi:

  • Limousine Bussen: De meest comfortabele en efficiënte manier om naar Moc Chau te reizen is per limousine bus. Deze 9-zitter bussen bieden een VIP-ervaring voor een betaalbare prijs, met een reisduur van iets meer dan 4 uur.
  • Slaapbussen: Naast limousine bussen zijn er ook slaapbussen beschikbaar. Hoewel deze ook overdag rijden, zijn ze minder aan te raden voor deze route.

Van Moc Chau naar Bach Long Brug

Eenmaal aangekomen in Moc Chau, liggen er verschillende vervoersmogelijkheden naar de Bach Long Brug voor je open:

  • Scooter Huren: Voor diegenen met rijervaring en een geldig rijbewijs is het huren van een scooter een uitstekende keuze voor de korte rit naar de brug, alsook voor verdere verkenning van Moc Chau.
  • Taxi: Een taxi is een andere praktische optie. Zorg er echter voor dat je van tevoren een prijs afspreekt, inclusief wachttijd en terugkeer naar je accommodatie.
  • Auto Huren: Het huren van een auto voor de hele dag geeft de vrijheid om niet alleen de brug te bezoeken, maar ook andere bezienswaardigheden in de regio Moc Chau te ontdekken.

Is het mogelijk om de Glazen Brug in een dagtrip vanaf Hanoi te bezoeken?

Hoewel een bezoek aan de Bach Long Brug theoretisch mogelijk is binnen een dagtrip vanuit Hanoi, vereist de afstand van meer dan 200 km door bergachtig terrein minimaal 10 uur reistijd heen en terug (5 uur heen en 5 uur terug). Om dit goed te kunnen plannen, is een privé auto met chauffeur noodzakelijk.

Gezien de lange reisduur, de vermoeidheid en de kosten van een privérit, is het eigenlijk niet aan te raden om dit in 1 dag te doen. Je kunt beter minimaal één of twee dagen extra uit te trekken en meer van de regio Moc Chau te zien, die veel meer te bieden heeft dan alleen de glazen brug.

Is een bezoek aan de glazen brug het waard?

Of een bezoek aan de Bach Long Brug de moeite waard is, hangt af van persoonlijke voorkeuren en reisstijl. Hoewel de brug zich in een schitterend gebied bevindt en de regio Moc Chau authentiek aanvoelt met weinig buitenlandse toeristen, zijn er andere delen van Vietnam, zoals Sapa, Ninh Binh en Ha Giang, die wellicht indrukwekkender zijn. Als je voldoende tijd hebt om Vietnam te verkennen, of als de unieke charmes van Moc Chau je bijzonder aanspreken, is een bezoek zeker het overwegen waard.

Wat is er meer te doen in de buurt?

Moc Chau staat bekend om zijn uitgestrekte theeplantages, die een schilderachtig uitzicht bieden over de heuvels en bergen.

Moc Chau theeheuvels

Naast theeplantages kun je genieten van watervallen, de cultuur van etnische minderheden ontdekken en trekking trails volgen door adembenemende berglandschappen, waarvan Ta Xua een van de meest populaire bestemmingen is.

Ta Xua bergen

Moc Chau biedt een scala aan activiteiten voor natuurliefhebbers en avonturiers, waardoor het een ideale bestemming is voor diegenen die het rustigere, authentieke Vietnam willen ervaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.