10 mooiste meren in Vietnam

Er zijn veel mooie meren in Vietnam. Er zijn natuurlijke meren, maar er zijn ook veel meren gevormd door dammen om elektriciteit op te wekken. Als gevolg hiervan zijn rivieren veranderd in enorme meren en zijn heuvel- en bergtoppen veranderd in eilanden in deze meren. Een ding is zeker, het geeft een indrukwekkend uitzicht.

1. Ta Dung Lake

Ta Dung meer

Ta Dung Lake is een van de mooiste meren in Vietnam, en een van die meren die is ontstaan ​​door een dam. Het waterpeil van de rivier steeg na de bouw van de dam en begon een meer te vormen rond de bergen en heuvels, waardoor honderden eilanden ontstonden. Het uitzicht op al deze eilanden in het meer doet veel reizigers denken aan een van de beroemdste attracties in Noord-Vietnam en dit meer wordt daarom ook wel Halong Bay of the central highlands genoemd. Er zijn een aantal mooie uitzichtpunten en het is mogelijk om een ​​boottocht op het meer te maken en verschillende eilanden te bezoeken.

2. Ba Be Lake

Ba Be lake rondreis

Ba Be Lake is het grootste natuurlijke meer van Vietnam en maakt ook deel uit van het beschermde Ba Be National Park. Het meer ligt verscholen in dichte jungle en hoge bergen, wat het een mysterieuze sfeer geeft. De beste manier om het meer te verkennen is tijdens een boottocht, die ook een bezoek aan een enorme grot, dorpen van de etnische inwoners en een waterval omvat. Het is ook een geweldige plek om te fietsen en te wandelen door het bos van het nationale park. Een bezoek aan dit meer wordt vaak gecombineerd met de Ban Gioc waterval.

3. Hoa Binh meer

Hoa Binh Lake

Hoa Binh Lake ligt in de gelijknamige provincie Hoa Binh, die vooral bekend staat om de prachtige vallei van Mai Chau. Je kunt dit meer dus gemakkelijk bezoeken vanuit Mai Chau. Een boottocht over dit meer kan je naar drijvende vissersdorpjes en grotten brengen. Er is een waterval naast het meer die een bezoek waard is en als je niet op een budget zit, moet je verblijven in een van de resorts langs het meer met een prachtig uitzicht.

4. Tuyen Lam meer

Tuyen Lam lake - meer in Dalat

Tuyen Lam Lake ligt in de buurt van Dalat en is een van de mooiste meren van Vietnam. Dit komt vooral door de unieke ligging, tussen de bergen en de vele naaldbossen. Het is een geweldige plek om wandelingen rond het meer en door het bos te maken, een boottocht of kajak te huren om het meer te verkennen en gewoon helemaal tot rust te komen in het prachtige landschap.

5. Hoan Kiem meer

Hoan Kiem meer Vietnam in de avond

Het Hoan Kiem Lake is zonder twijfel het beroemdste meer van Vietnam. Het ligt midden in de oude wijk van Hanoi. Naast een unieke ligging midden in de oude stad, maken de twee tempels die op een eiland in het meer staan ​​het extra magisch. Kom hier vroeg in de ochtend of laat in de middag om een ​​voorproefje te krijgen van het typische lokale leven, waar lokale bewoners van alle leeftijden komen trainen, daten en een praatje maken.

6. West Lake

West Lake Hanoi

Het tweede meer in Hanoi in deze lijst is West Lake, dat ook het grootste meer van deze stad is. Het meer is een plek waar Hanoianen een pauze kunnen nemen van de hectische stad. In het juiste seizoen zie je uitgestrekte velden met waterlelies. Zeker een aanrader om een ​​drankje te doen in een van de cafés of restaurants aan het meer met een dakterras. Zorg ervoor dat je hier laat in de middag bent, want je hebt hier een van de beste zonsondergangen in de stad. Als laatste tip, bezoek zeker de Tran Quoc Pagoda die aan het meer ligt, dit is de oudste tempel van Hanoi.

7. Thac Ba meer

Thac Ba meer in Yen Bai

Het Thac Ba-meer is enorm en in feite een van de drie grootste kunstmatige meren in Vietnam. Het totale gebied beslaat meer dan 23.000 hectare, waaronder meer dan 1300 eilanden die in het meer te vinden zijn. De lengte van het meer is 80 kilometer met een maximale breedte van 10 km en is ontstaan ​​door de eerste waterkrachtcentrale in Vietnam. Het meer zorgt er ook voor dat de omgeving erg groen is, met beboste oevers en eilanden.

Het gebied is ook de thuisbasis van vele etnische minderheden die hun lange tradities hebben behouden. Het is dan ook een authentieke ervaring om hier dorpjes te bezoeken en te overnachten in een lokale homestay. Het meer is ook het beste te combineren met een bezoek aan de mooiste rijstvelden van Vietnam, want die vind je in deze provincie (Yen Bai), maar 200 kilometer verderop, in Mu Cang Chai.

8. Lak Lake

Lak Lake is een van de mooiste meren in Vietnam

Lak Lake is een van de grootste natuurlijke meren in de Centrale Hooglanden. Rond het meer vind je een unieke cultuur van etnische minderheden, die vroeger bekend stonden om het temmen van olifanten. Olifantenritten zijn hier altijd mogelijk geweest, maar we raden dit ten zeerste af om redenen van dierenwelzijn. Gelukkig is er genoeg te doen in en rond het meer, zoals kajakken, boottochten, het bezoeken van etnische dorpen en het verkennen van de bossen en watervallen in de omgeving.

9. Thang Hen meer

Thang Hen meer in Cao Bang

Thang Hen Lake is niet alleen een van de mooiste meren van Vietnam, maar de ligging van het meer maakt deze plek extra speciaal. Het is te vinden in een verborgen vallei in de provincie Cao Bang, ver buiten de gebaande paden, met torenhoge bergen, het platteland en lokale dorpen van etnische minderheden. Combineer een bezoek aan dit meer met Nui Thung Mountain, een berg met een gat in het midden.

10. To Nung Lake

To Nung Lake in Vietnam

To Nung Lake is het vijfde meer in de centrale hooglanden dat in deze lijst van mooiste meren van Vietnam mag worden opgenomen. Om precies te zijn, vindt je dit meer in de buurt van de stad Pleiku, de hoofdstad van de provincie Gia Lai. Het meer ligt eigenlijk in de krater van een uitgedoofde vulkaan. Het water van deze vulkaan is verbonden met een ander meer genaamd Tien Son-meer. Het tweede genoemde meer ligt weliswaar niet in een krater, maar heeft wel een nog beter zicht op de bergen en een andere uitgedoofde vulkaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven