10 indrukwekkende kathedralen en kerken in Vietnam

Het hebben van een geloof in Vietnam is niet heel groot. Een klein deel van de bevolking is christelijk (katholiek of protestant) en daarom vind je verschillende kathedralen & kerken in Vietnam. De meeste mensen hebben een volksgeloof of zijn boeddhist, dus om die reden vind je meer boeddhistische tempels in Vietnam. Het christendom werd hier voornamelijk door missionarissen gebracht tijdens de Franse koloniale periode van 1887 tot 1954. Het is geen verrassing dat veel van de indrukwekkende kerken in Vietnam ook uit deze periode dateren en zijn gebouwd in de Franse koloniale stijl.

Tips voor het bezoeken van kerken in Vietnam

  • Als je een kerk binnen bezoekt, houd er dan rekening mee dat je gepast gekleed bent; zorg ervoor dat je schouders en knieën bedekt zijn.
  • Drinken en eten is niet toegestaan.
  • Maak binnen niet te veel lawaai.
  • Het is indrukwekkend om met Kerst kerken te bezoeken, houd er wel rekening mee dat het erg druk kan zijn.
  • De meeste kerken worden nog steeds actief gebruikt, dus je kunt zelfs een ceremonie bijwonen.

1. Sint-Jozefkathedraal, Hanoi

Sint-Jozefkathedraal, Hanoi

De Sint-Jozefkathedraal is een van de meest indrukwekkende kerken in Vietnam en de oudste in Hanoi. De kathedraal werd gebouwd in 1887 en zou veel lijken op een kleinere versie van de Notre Dame de Paris. Deze kerk in Vietnam werd tijdens het Franse koloniale tijdperk gezien als het centrum van het katholicisme in Noord-Vietnam. Een bezoek aan de Sint-Jozefkathedraal is een van de leukste dingen om te doen in Hanoi en kan perfect gecombineerd worden met een wandeling door de oude wijk.

2. Basiliek Notre-Dame, Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City tour

De beroemdste kerk in Vietnam is de Notre-Dame-basiliek in Ho Chi Minh-stad en is een van de beroemdste symbolen van de stad. Deze kerk werd ook gebouwd tijdens de koloniale tijd in Franse stijl tussen 1863 en 1880, tegenover het indrukwekkende koloniale centrale postkantoor. Het is een populaire plek voor reizigers, stellen die trouwfoto’s maken en studenten die hun Engels oefenen met de toeristen.

3. Houten kerk, Kon Tum

Kon Tum houten kerk
Kon Tum houten kerk

De Houten Kerk in Kon Tum is waarschijnlijk het meest indrukwekkende gebouw in de hele provincie. Het werd in 1913 gebouwd door een Franse priester met hout van hoge kwaliteit uit de omgeving. De architectuur is een mix van Romeinse stijl en de lokale etnische minderheid Ba Na die hier woont. Combineer een bezoek aan een van de meest unieke houten kerken in Vietnam met het oude bisschoppelijk huis op 500 meter afstand.

4. Roze kerk, Ho Chi Minh-stad

roze kerk in Ho Chi Minh City

Een van de meest opvallende kerken in Vietnam is de Tan Dinh Church in Ho Chi Minh City, ook wel bekend als de Roze Kerk. Natuurlijk is de felroze kleur de belangrijkste trekpleister voor de meeste reizigers die deze kerk willen bezoeken. Dit religieuze gebouw is echter ook een van de oudste kerken (1876) in de stad en een van de belangrijkste rooms-katholieke instellingen. Het is zeker indrukwekkend om deze koloniale kerk te bezoeken als je in de stad bent en deze te combineren met de Tan Dinh-markt op 100 meter afstand voor een echt lokale ervaring.

5. Phat Diem-kathedraal, Ninh Binh

Phat Diem Cathedral

De Phat Diem-kathedraal, gelegen in Ninh Binh, werd rond 1880 gebouwd van volledig natuursteen uit de nabijgelegen bergen. Het totale complex heeft 24 jaar geduurd om te bouwen. Naast de kerk is er ook een meer met een eilandje met een beeld van Jezus, een aantal grotten en een klokkenhuis. De enorme omvang van het complex en het gebruik van de grijze lokale stenen maken dit een van de meest unieke kerken in Vietnam. Phat Diem ligt op ongeveer 25 km van Tam Coc en is het beste te bereiken per scooter of auto met chauffeur.

6. Da Nang kathedraal

Da Nang Cathedral kerk in Danang

Net als de Tan Dinh Church in Ho Chi Minh City is de Da Nang Cathedral helemaal roze met wat witte elementen. Deze 70 meter hoge kerk werd in 1923 gebouwd door de Franse priester Louis Vallet. Vanwege de prachtige klokkentoren met een haan-weerkroes wordt de kerk ook wel Rooster Church (Con Ga Church) genoemd. Als enige kerk in Da Nang is dit een belangrijke plaats voor de plaatselijke katholieke gemeenschap.

7. Nha Trang kathedraal

De kathedraal van Nha Trang is de grootste kerk in deze badplaats. De kerk, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw, is volledig opgetrokken uit steen en heeft prachtige glas-in-loodramen en een vierkante klokkentoren. Buiten de kerk staan ​​een aantal beelden en duizenden grafstenen. Het is vooral populair onder de lokale bevolking om trouwfoto’s te maken, maar ook voor reizigers die een van de belangrijkste overblijfselen van de Franse architectuur in Nha Trang willen bezoeken.

8. Basilica of Immaculate Conception, Phu Nhai

Phu Nhai Kerk Vietnam

De Basilica of Immaculate Conception wordt ook kort Phu Nhai-kerk genoemd, naar de naam van de plaats waar de kerk staat. De bouw van deze kerk begon in 1866 nadat keizer Tu Duc een staakt-het-vuren met de Fransen had ondertekend en beloofde geen enkele christen te schaden. Het complex is enorm en bestaat uit twee kerken, de eerste gebouwd in 1881 en de tweede in 1916. Hevige stormen hebben het complex in 1923 zwaar beschadigd, waardoor de opbrengst van een loterij voor de restauratie werd gebruikt. Het Phu Nhai-kerkcomplex wordt ondanks zijn grootte nauwelijks bezocht door reizigers, omdat het vrij ver verwijderd is van andere toeristische bestemmingen; Hanoi – 120 km, Halong Bay 160 km en Ninh Binh 60 km.

9. De stenen kerk, Sapa

Sapa kerk

De Stenen Kerk in de bergen en tussen de beroemde rijstvelden van Sapa is misschien niet de meest indrukwekkende kerk in Vietnam, maar het is misschien wel de meest schattige. Deze kleine stenen kerk werd gebouwd in 1902 tijdens de koloniale tijd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen de Japanse troepen Vietnam bezetten, werd de kerk gebruikt als opslagplaats voor rijst en andere landbouwproducten. Door de ligging hoog in de bergen heeft het ook veel te lijden gehad van de natuurelementen, waardoor het maar liefst 5 keer gerestaureerd moest worden.

10. Kathedraal van Dalat

Kathedraal van Dalat

De Dalat-kathedraal, officieel de Sint-Nicolaaskathedraal, is een rooms-katholieke kathedraal die ook werd gebouwd tijdens het Franse koloniale tijdperk in 1932. De stad Dalat was een populaire plek voor de Fransen om af te koelen van het hete Saigon, aangezien het in de bergen ligt is 1500 meter hoog. Naast deze kathedraal vind je in de omgeving ook verschillende Franse villa’s, waarvan er vele verlaten zijn. De ligging hoog in de bergen en tussen de bossen in de koele en frisse lucht maakt het een heerlijke plek om te bezoeken. Dit maakt het een van de beste kerken in Vietnam om te bezoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven