Trang An – Boottocht & 4 beste Hoogtepunten

Trang An staat bekend als Halong Bay op het land. Het spectaculaire landschap wordt gedomineerd door torenhoge kalkstenen bergen bedekt met tropische planten, rivieren en verborgen tempels en pagodes. Dit natuurwonder is zelfs het enige culturele en natuurlijke Werelderfgoed in Vietnam, erkend door UNESCO in 2014. Met maar 100 km van Hanoi heb je de keuzen om deze plek te bezoeken als dagtrip of verblijven tussen de prachtige rijstvelden.

Het Trang An landschap

Trang An heeft een van de mooiste en meest indrukwekkendste karstgebergte van de wereld. Het hele landschap is samengesteld uit puntige kalksteenbergen, bedekt met bloeiende jungles en rijstvelden in de valleien daartussen. De rivieren zijn allemaal met elkaar verbonden en sommige strekken zich uit over een lengte van een kilometer, waardoor boottochten de perfecte manier zijn om het landschap te verkennen. Afgezien van het grootse landschap, zijn er tientallen prachtige natuurlijke grotten.

Trang An boottocht

Trang An is ook het land van spiritualiteit en de thuisbasis van verschillende historische pagodes en tempels. De oude tempels en pagodes rusten plechtig langs, op of zelfs in de karstbergen, verstopt tussen donkergroene bossen.

Trang An grot
Trang An tempel

“Halong Bay op het land”

Trang An wordt ook wel het “Halong op het land” genoemd, maar er zijn toch grote verschillen. Trang An biedt meer culturele en historische waarden. Er zijn geen luxe cruiseschepen die door het landschap varen, de waterwegen zijn veel smaller en het enige wat het gebied kan doorkruisen, zijn kleine houten sampan boten. Maar dit is het plezier ervan, langzaam roeiend door kronkelende beekjes, tussen de hoge bergen en valleien.

Trang An landschap in Ninh Binh

Kong Skull Island film locatie

Trang An was in 2017 een van de belangrijkste filmlocaties van de blockbuster “Kong: Skull Island”. In april 2017 heeft de directie van Trang An de deur geopend voor bezoekers om de filmset Kong: Skull Island te bezoeken. In het bijzonder een gereconstrueerd jungle stam dorp in de film een, met locals die zich verkleden als de aborigines in de film.

Kong Skull Island in Ninh Binh filmlocatie

Trang An boottocht

Om het indrukwekkende landschap van Trang An te zien dien je een boottocht te nemen. Met een roeiboot ga je over de rivier, langs de torenhoge kalksteenbergen, door grotten en je kunt een aantal tempels bezoeken. Er zijn momenteel drie boot routes in Trang An, waarvan je er één moet kiezen (allemaal dezelfde prijs). In alle drie de boot routes zul je het prachtige landschap zien, maar er zijn een paar kleine verschillen:

Trang An kaart klein
Klik om de kaart groter te maken.

Route 1

Route 1 was de eerste boottocht en tijdens deze tour bezoek je de meeste grotten, 9 in totaal. Daarnaast ga je naar 3 tempels en pagodes.

Route 2

Route 2 is nieuw en nu ook de populairste, omdat deze een goede mix heeft van grotten en andere bezienswaardigheden. Tijdens deze Trang An boottocht bezoek je drie grotten, twee tempels en King Kong village; een gedeelte uit de filmset van Kong Skull Island.

Route 3

In route 3 bezoek je ook 3 grotten, waarvan 1 grot met 1 km ook de langste is in Trang An. Je bezoekt daarnaast ook 2 tempels en de filmset in King Kong Village.

Welke moet ik kiezen?

In route 2 en 3 ga je naar King Kong Village van de laatste Kong film. Route 1 is tegenwoordig de meest rustige route, maar heeft veel grotten. Route 2 is de beste mix van bezienswaardigheden, maar is ook het drukste.

Trang An prijzen en openingstijden

Locatie: Ecotourism Trang An Boat Tour (Google Maps)
Prijs: Kaartjes kunnen gekocht worden bij het loket op de parkeerplaats van het Trang An Ecological Park. Zodra je aankomt, zie je het toeristisch centrum.

  • Volwassenen: 200.000 vnd
  • Kinderen onder de 1 meter: 100.000 vnd

Openingstijden: 7:00 – 16:00
Duur: 2,5 – 3 uur

Tips

  • Het kan erg druk worden, dus je kunt het beste zo vroeg mogelijk gaan (met name in de weekenden).
  • Als je van plan bent om midden op de dag een Trang An Tour te doen, vergeet dan niet om een paraplu, zonnebrand en hoed mee te nemen om jezelf tegen de zon of regen te beschermen.
  • Breng water en snacks mee want deze boottocht duurt ongeveer 3 uur.
  • Elke boot heeft een extra peddel. Als je wilt, kun je ze gebruiken om te roeien.

Trang An hoogtepunten

1. Trang An boottocht

Trang An boottocht

Zoals gezegd is de Trang An boottocht het hoogtepunt van een reis naar dit gebied. Geniet van een traditionele roeiboottocht over de prachtige beek, tussen indrukwekkende kartsbergen.

2. Hoa Lu

Hoa Lu Ancient Capital
Hoa Lu

Op slechts 4 km van waar de boten vertrekken in Trang An, vindt je Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam. De oorspronkelijke citadel bestaat misschien niet meer, maar de overgebleven tiende-eeuwse gebouwen en de prachtige omgeving van Hoa Lu zijn zeker een bezoek waard.

3. Fietsen door het platteland van Trang An

Het landschap van Trang An is indrukwekkend, met uitgestrekte rijstvelden, waar je buffels en hun baasjes aan het werk kunt zien. Steile bergen bedekt met jungle en enkele verborgen geiten die van rots naar rots springen. De wegen tussen deze bergen en rijstvelden zijn vlak met weinig verkeer, wat het ideaal maakt om te fietsen. Fietsen in Ninh Binh is enorm populair en de meeste hotels en homestays bieden gratis fietsen te leen. Je kunt er ook voor kiezen om een scooter te huren.

4. Overnachten

Het platteland van Ninh Binh is een van de belangrijkste hoogtepunten voor reizigers om dit gebied te bezoeken. Wat is een betere plek om te verblijven dan in dit gebied. Het Trang An gebied heeft een aantal prachtige accommodatie, vaak verborgen achter de kliffen en bergen. Verwacht een schilderachtig uitzicht vanaf jouw verblijf over het platteland of een waterrijk gebied. Bovendien betekent een verblijf in dit gebied ook dat je dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden in Ninh Binh zit, dus het is gemakkelijk om de belangrijkste bezienswaardigheden per fiets of scooter te bereiken.

Andere bezienswaardigheden rondom Trang An

Afgezien van alle tempels en de boottocht zijn er geen andere bezienswaardigheden in Trang An zelf. Ongeveer 7 km van Trang An ligt Tam Coc, hier vind je nog een populaire boottocht en de Mua Cave, het beste uitkijkpunt in Ninh Binh.

Het grootste boeddhistische tempelcomplex van Zuidoost-Azië ligt op 12 km van Trang An en heet de Bai Dinh pagode. Het bestaat uit verschillende tempels en meer dan 500 afbeeldingen van Boeddha. Het complex is enorm maar niet erg oud; gebouwd in 2003.

Hoe kom je er?

Vanaf Hanoi

Er zijn veel touroperators die een tour van 1 dag of 2 dagen aanbieden vanaf Ninh Binh of Hanoi. Als je een dagtour naar Trang An kiest zit er vervoer bij inbegrepen. Dit betekent meestal dat je door een touroperator wat opgehaald en gebracht in een shuttlebus of een privéauto.

Je kunt ook zelf naar Ninh Binh reizen vanaf onder andere Hanoi, Hue en Phong Nha. Ninh Binh heeft een treinstation waarmee het verbonden is met het noorden en zuiden. Ook stoppen hier veel bussen. Omdat het maar 1,5 uur rijden van Hanoi is kun je ook redelijk goedkoop een minibus of privé auto huren.

Van Ninh Binh stad of Tam Coc

Als je in Ninh Binh of Tam Coc bent, is Trang An het beste met de fiets, motor of met de taxi te bereiken. Je kunt een motor of scooter huren voor 150.000 VND per dag. Een taxi kost ongeveer 15.000 VND / km. Het leukste is met de fiets, want de wegen tussen Tam Coc, Ninh Binh en Trang An zijn rustig en je kunt fietsen tussen prachtige rijstvelden.

Beste reistijd

Het hele jaar door kun je Trang An bezoeken. In tegenstelling tot Tam Coc heb je minder rijstvelden in Trang An, wat betekent dat het in Trang An niet veel mooier is tijden het juiste rijstseizoen. Je hebt wel te maken met het regenseizoen en droogseizoen. Het beste weer is in de maanden van november tot en met april. Met name in december en januari kan het koud zijn.

Accommodatie in Trang An

Trang An biedt vele accommodatiemogelijkheden, met hotels, resorts, homestays, hostels en bungalows. Het voordeel van verblijven in Tam Coc of Trang An is dat je direct in de buurt zit van de populaire bezienswaardigheden, de boottochten en je zit gelegen in een prachtig gebied. Je kunt de meeste bezienswaardigheden vanaf hier bezoeken met de fiets. Een aantal aanbevolen accommodaties in Trang An zijn:

  • Lotus Field Homestay
  • Trang An Farm Stay
  • Hoalu Eco Homestay Ninh Binh
  • Trang An Retreat
  • Trang An Nature House

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.