Kajakken in Vietnam – 8 beste bestemmingen

Kajakken in Vietnam wordt steeds populairder; en dat voor een goede reden. In een typische kajaktocht krijg je de mogelijkheid om het land vanaf het water te zien, inclusief uitzicht op de baai, archipels, meren en vredige rivieren. Ontdek plekjes in Vietnam die je alleen kunt zien vanaf het water, zoals watergrotten in Phong Nha, verborgen lagunes in Halong Bay, kleine zijriviertjes van de Mekong Delta en machtige rivieren in Ha Giang.

Hieronder vindt je een overzicht van een aantal van de beste bestemmingen om te kajakken in Vietnam.

1. Halong Bay

kajakken Halong Bay

Het zal geen verrassing zijn om te lezen dat Halong Bay één van de beste bestemmingen is om te kajakken in Vietnam. Kajakken door Halong Bay is een must-do activiteit en verreweg de beste manier om alles te ontdekken wat de baai te bieden heeft. Door met een kajak door het water te peddelen, heb je meer vrijheid en kan je plekken bereiken die niet bereikbaar zijn met cruiseschepen. De meeste Halong Bay cruises bieden kajaktochten aan.

Bekijk hier een overzicht van alle Halong Bay cruises.

2. Cat Ba & Lan Ha Bay

kajakken in Lan Ha Bay

Ten zuiden van Halong Bay vind je Lan Ha Bay en het eiland Cat Ba met bijna 400 eilanden in alle vormen. In tegenstelling tot Halong zijn alle eilanden in de baai bedekt met bomen en andere vegetatie. Dit gebied is minder toeristisch en blijft relatief vrij van aangrenzende cruiseschepen. Een ander voordeel van kajakken door Lan Ha Bay is dat de eilanden hier meer stranden hebben waar je even kunt uitrusten en een dip in het water kunt maken. Kajaktochten kun je vanaf Cat Ba doen of boottochten door dit gedeelte van de baai.

3. Ha Giang

kajakken Ha Giang

In Ha Giang vindt je de Nho Que rivier, gelegen in de diepste kloof in Zuidoost-Azie met een lengte van 1,7 kilometer met kliffen van wel 700 – 800 meter hoog. Tijdens de Ha Giang loop kun je deze rivier zien vanaf de Ma Pi Leng Pass. Er zijn plekjes waar je naar beneden kunt gaan waar lokale inwoneren kajaks verhuren voor 50,000 VND per persoon, ongeveer 2 euro. Je kunt het beste dit van te voren regelen via een lokale gids. Je kunt ook met een motorboot over de rivier voor 100.000 VND, 4 euro

4. Hoi An

kajakken in Hoi An

Hoi An is niet alleen de mooiste stad in Vietnam, maar het staat ook bekend om het prachtige platteland net daar buiten. Je kunt dit landschap verkennen door heerlijk te gaan fietsen in Hoi An, maar het is ook heel leuk om dit vanaf het water te verkennen. Met een kajak kun je door het kokosnoten bos gaan, over zijriviertjes waar je het lokale leven van dichtbij vanaf het water kunt ervaren en kijk hoe lokale vissers op het water aan het werk zijn.

5. Phong Nha

Phong Nha cave kajakken

Phong Nha is één van de meest unieke plekken om te kajakken in Vietnam. Dit komt omdat je hier de mogelijkheid hebt om niet alleen buiten over riviertjes te gaan, maar je kunt ook grotten in gaan! Zowel bij de Dark Cave als de Phong Nha watergrot kun je dit doen. Tevens is er ook een prachtige rivier waar je kunt kajakken langs de torenhoge kalkstenen bergen aan weerszijde en waterbuffels die langs de kant grazen of soms een koele dip in de rivier brengen.

6. Mekong Delta

kajakkeen in de Mekong Delta

De Mekong is één van de grootste rivieren ter wereld, die opsplits en een Delta vormt in Vietnam en Cambodja. Hier vindt je tientallen riviertjes en honderden zijkanalen. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit één van de beste plekken is om te kajakken in Vietnam. Het leuke van kajakken hier is dat je de kleinere kanaaltjes in kan waar grotere sightseeing boten niet in kunnen. Bekijk het lokale leven van dichtbij of bezoek één van de drijvende markten hier.

7. Ba Be Lake

Ba Be lake rondreis

Ba Be Lake ligt in het hart van het Ba Be National Park, in het noordoosten van Vietnam. Bergen, valleien, rivieren, watervallen, grotten en dorpen zijn hier allemaal doordrenkt van traditionele, unieke etnische minderheidscultuur. Kajakken over het meer brengt je dicht bij verschillende soorten dieren, door weelderige bossen en langs karstbergen. Bij Nam Dai dorp kun je met een kajak langs de Nang-rivier naar de enorme Puong-grot peddelen vol stalagmieten en stalactieten en duizenden vleermuizen. Een kajaktocht kost vanaf VND 50.000 per persoon.

8. Dalat

kajakken in Dalat

Dalat is misschien wel de avonturen hoofdstad van het land, met activiteiten zoals canyoning, mountainbiken, wandeltochten en raften. Een andere leuke activiteit is kajakken op één van de grote meren. Het Tuyem Lam meer is de beste en mooiste plek om dit te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.